Suomisarjan viikonlopun toisessa ottelussa Forssaan oli saapunut HC Giants Hollolasta. Joukkuiden kohtaaminen oli historian ensimmäinen. Palloseura nappasi melkoisen shown jälkeen viikonlopun toisen täyden pistepotin, Giants lähti kotimatkalle 8-3 tappion saattelemana.

Ottelun alku lupaili Palloseuralle vaikeaa iltaa, Topi Salokannas joutui heti alussa torjumaan pari vaarallista tilannetta. Palloseuran ensimmäinen parempi tilanne oli viidennellä minuutilla kun Otto Rantanen nousi maalin takaa röyhkeästi luukulle mutta Joonas Tiippana onnistui torjumaan. Giants otti johdon ajassa 08:06, Arttu Lindqvist sai kunnian tehdä seuransa ensimmäisen Suomi-sarja maalin, Lindqvist sai kiekon hyvään vauhtiin ja ujutti kiekon rystyllä ohi Salokannaksen. Giants oli lähellä tehdä toisen maalin läpiajosta mutta Topi selvitti hienosti tilanteen neljännellätoista minuutilla. Erän loppua kohti ote siirtyi Palloseuralle mutta osumia ei avauserässä enempää syntynyt joten vieraiden 0-1 johdossa lähdettiin tauolle.

Toinen erä alkoi Giantsin hölmöilyllä, joukkue tuli liian myöhään jäälle ja sai joukkuerangaistuksen. Palloseura sai painaa ylivoimaa heti erän alkuun eikä mennyt kuin 51 sekuntia kun kiekko oli jo maalissa. Tiippana torjui ensin Eetu Mobergin yrityksen mutta kiekko ajautui ruuhkasta hieman taempana päivystäneelle Aleksi Karlssonille joka nosti tasoituksen, toinen syöttäjä oli Jyri Waajakoski. Waajakoski sai yrittää maalia rankkarista ajassa 24:52 kun Saku Laitinen koukkasi läpiajoon karanneen Mikko Saikkosen, Tiippana kuitenkin peitti Jyrin narutusyrityksen. Seuranneen aloituksen jälkeen Saikkonen piti hyvin siniviivan, syötti Karlssonille joka vielä maalin kulmalta jatkoi Waajakoskelle joka sai kunnian viedä Palloseuran 2-1 johtoon. Ja kun show oli satu alkuun niin sitä ei enää pysäytetty! Jesse Poussu joutui jäähylle ajassa 27:07, Giants voitti aloituksen ja kiekko tuli siniviivalle jossa pakki kompuroi jonka seurauksena Karlsson ja Waajakoski pääsivät kahdella nollaa vastaam karkuteille, Aksu syötti ensin Jyrille joka jatkoi takaisin ja Aksu Karlsson sai lyödä tyhjiin alivoimalla Palloseuran 3-1 johtoon. Erän puolivälissä Palloseura otti 4-1 johdon, Saikkonen piti jälleen hyvin viivan ja syötti maalinläheisyyteen Waajakoskelle joka viimeisteli varmasti. Show esitti vielä yhden näytöksen toisessa erässä, ajassa 38:36. Waajakoski katkaisi Giantsin hyökkäykseen lähdön ja syötti keskelle josta Karlsson täräytti hattutempun toiseen erään, toinen erä Palloseuralle 5-0 ja koko ottelu toisen erän jälkeen 5-1.

Kolmas erä alkoi tasavajaalla kun Giantsin Laitinen otti ensin jäähyn ajassa 39:53 ja Karlsson summerin soidessa. Tasavajaalla Waajakoski toi kiekon ylös ja löysi keskeltä Saikkosen joka iski Palloseuran kuudennen maalin ajassa 40:25 , toisena syöttäjänä osumaan toimi Mikko Jaakkola. Maalin jälkeen Palloseura sai kokeilla ylivoimaa joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta mutta kun Eetu Rasalahti oli vapautunut jäähyaitiosta niin Palloseura iski, Wiljam Reinikainen avasi hhyökkäyksen, Joona Vainio jatkoi maalin eteen josta Eetu Moberg ohjasi numeroiksi 7-1. Samalla Tiippana lähti huilaamaan vaihtopenkille ja Giantsi maalille luisteli Remy Pennanen. Giants onnistui kaventamaan Poussun istuessa illan toista jäähyään, pelikello näytti 47:16 kun Saku Laitisen siniviiva ohitti Salokannaksen. Ja Giants pääsi vielä kaventamaan lisää ajassa 52:46 kun Mikko Hyyryläinen viimeisteli Aleksi Ruusun nätistä syötöstä. Palloseura iski vielä kerran, Saikkonen toi kiekon ylös, esitti nätin jalkakikan ja toimitti kiekon maalille josta Moberg viimeisteli loppunumeroiksi 8-3, maalin toinen syöttäjä oli Jyri Waajakoski joka rohmusi ottelussa tehot 2+5!

Mediaryhmä sai pelin jälkeen tehot 1+3 saalistaneen Mikko Saikkosen haastatteluun: Alku oli vähän sellaista odottelua,mutta loppua kohti sitten parannettiin ja tehokkuus oli tänään hyvää. Jatkossa pitää pystyä pelaamaan tasainen peli illasta toiseen, ei voi näin paljon ailahdella mutta kokonaisuudessa ihan jees. Hienoa aloittaa kausi parilla voitolla(Haastattelija mainitsee illan tehoista) Ihan jees, kyllä niitä tehoja aina itseltä odottaa, toki joukkueen voitto menee aina edelle, mutta ite odottaa tehoja ja nyt niitä sattui tulemaan. (Haastatteli kysyy ensi viikonlopun peleistä) Nyt viikko treenataan ja sitten lähtetään parantamaan peliä, ei tule tämmöinen riittämään JHT:ta vastaan.

6 pistettä,se on hyvä saavutus, ja 14 tehtyä maalia. Kolmen keskiarvo omiin on vähän liikaa mutta sitä puolta treenataan ja ka.pitää saada lähelle kahta mutta hyvä viikonloppu. Ensi viikonloppuun hiotaan kuvioita ja vieraspelaamiseen pitää saada tylyys. Ei me mitään hienouksia lähdetä esittämään vaan siellä täytyy olla saamarin tyly että pystytään todella taistelemaan pisteistä , lähtökohta on että puolustuspelaaminen pitää olla timanttia, 1-0 riittää totesi päävalmentaja Asko Rantanen viikonlopusta ja tulevasta pohjanmaan kiertueesta.

3 tähteä Jyri Waajakoski

2 tähteä Aleksi Karlsson

1 tähti Mikko Saikkonen

”Palloseuralle kuuden pisteen ja HC Giants ottelun parhaana palkitulle Jyri Waajakoskelle nöyrä kymmenen (4+6) pisteen viikonloppu!”