Palloseura oli perjantai-iltana vuoden 2018 viimeisessä vierasottelussaan hyvässä pelivireessä ja haki komean 6-2 vierasvoiton Kaarinasta!

Avauserä ehti vanheta vajaan kolme minuuttia kun Palloseura meni 0-1 johtoon, Aleksi Karlssonin oikea-aikainen syöttö vapautti Mikko Pehkosen läpi, Indians-vahti Kalle Hokkanen torjui vielä Mikon vedon mutta paikalle ensimmäiseksi ehtinyt Jyri Waajakoski siirsi irtokiekon verkkoon. Jo tätä ennen Mikko Kulju pääsi pompun jälkeen laukomaan hyvästä paikasta mutta tällöin Hokkanen vielä torjui.

Palloseura sai kokeilla ylivoimalla mutta Toni Nurmen jäähyn aikana ei homma oikein toiminut. Myöhemmin Palloseuran toinen osuma oli todella lähellä mutta kiekkoa ei saatu löytyä sisään vaikka se pyöri lähes maaliviivalla. Erän lopulla HCIK sai ylivoimamahdollisuuden kun Pehkonen passitettiin jäähylle mutta Palloseuran alivoima oli vahvaa joten toiseen erään numeroista 0-1.

Indiansin Jesse Virtanen joutui toisen erän alkupuolella koukkaamisjäähylle, nyt ylivoima oli paljon parempaa , Karlsson laukoi hyvästä paikaista ja myös Eetu Mobergilla oli loistopaikka mutta hän päätti vielä syöttää joten numerot säilyivät.

Ja kun Palloseura ei käyttänyt paikkojansa niin Indians tuli tasoihin 32:03. Joosa Håkansson sai kiekon Palloseuran huolimattoman hyökkäykseen lähdön seurauksena ja laukaus upposi ohi maskissa olleen Petrus Lintosen. Tästä Indians sai lisää höyryä ja meni 2-1 johtoon pelikellon näyttäessä aikaa 34:54, Otto Rehelmä karvasi kiekon Palloseuran puolustukselta ja laukoi varmasti yläkulmaan isäntien johto-osuman.

Palloseura pääsi kuitenkin pian ylivoimalle kun Håkansson nosti kiekon yli plexin. Tasoitus syntyi 18 sekunnin ylivoiman jälkeen , Karlsson laukoi ja Hokkanen pudotti ja paikalle ehtinyt Waajakoski siirsi kiekon verkkoon. Syöttöpiste myös Otto Rantaselle. Maali tehtiin ajassa 35:54.

Palloseura otti ansaitun johdon reilu minuutti ennen eräsummeria, Waajakoski syötti ja Aleksi Karlsson nosti läheltä numeroiksi 2-3.

Kolmannessa erässä alkoi Indians väsymään, he joutuivat pelaamaan viidellä puolustajalla kun vielä viime kaudella FPS paidassa tehoillut TuTo-laina Joona Tala joutui jättämään kentän toisessa erässä.

Palloseura meni ajassa heti kolmannen erän alussa ajassa 41:04 2-4 johtoon, Mikko Kulju laukoi hyvältä sektorilta ja Peteris Pujats laukoi Hokkasen torjunnan reboundista osuman. Pehkonen sai osumasta illan toisen syöttöpisteensä syötettyään kiekon Kuljulle.

Ottelun lopullinen kulminaatiopiste oli kun Indiansin tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Jesse Virtanen sai laitataklauksesta 2+10 ajassa 41:37. Kasperi Lähteenmäki taklasi ensin Virtasen puhtaalla keskialueen takalukselle josta hermostuneena hän kävi kolaamassa laidassa seuraavan vastaantulleen ”Vihreäpaidan”. Vajaan puolentoista minuutin pyörityksen jälkeen Jyri Waajakoski laukoi illan kolmannen osumansa Karlsson ja Mikko Saikkosen poikittaissyötöistä. Hokkanen sai samalla viidennestä takaiskusta tarpeekseen ja maaliin luisteli Pontus Paakkonen. Myös Paakkonen joutui antautumaan kertaalleen, maalintekijänä jälleen illan neljännellä osumallaan Jyri Waajakoski Eetu Mobergin poikttaissyötöstä , toinen syöttäjä oli illan neljännellä syötöllään Aleksi Karlsson. Enempää maaleja ei enää nähty ja ottelun loppu oli loppusummerin odottelua Indiansin tyytyessä kohtaloonsa joten loppunumeroiksi Palloseuran selkeä 2-6 vierasvoitto.

3 tähteä Jyri Waajakoski

2 tähteä Aleksi Karlsson