Palloseura matkusti lauantaina Kajaaniin hakemaan välieräsarjan avausvoittoa sillä Hokki oli vienyt kaksi ensimmäistä ottelua maalein 5-4. Matkarasitusta helpotettiin lähtemällä matkaan jo perjantaina, yöpyminen tapahtui Kuopiossa.

Palloseuran ensimmäinen kunnon paikka oli kolmen minuutin pelin jälkeen, kun ykkösketju Waajakoski – Moberg – Karlsson painoi pelin Hokin päätyyn, mutta Jyri Waajakosken nosto meni yli maalin. Hokki pääsi yv:lle ajassa 4:45, kun Otto Rantanen passitettiin jäähylle. Waajakoski pääsi alivoiman aluksi vastaiskuun, mutta Tomi Rautio Hokin maalissa torjui. Tämän jälkeen Hokki sai kuvion kuntoon, mutta Palloseuran alivoima kesti Petrus Lintosen ja uhrautuvan puolustuspelin avulla. Täysilukuiseksi päästyään Palloseura kehitteli hyvän vastaiskun, mutta Rautio torjui Veeti Vuorion vedon. Hokin Markus Still sai kampituksesta jäähyn ajassa 17:00 ja Palloseura pääsi ylivoimalle. Aleksi Karlsson kilautti ensin tolppaa ja pyörityksen jatkuessa syntyi avausmaali Mikko Saikkosen siniviivavedolla. Syöttäjinä olivat Jyri Waajakoski ja Aleksi Karlsson. Erän viimeinen minuutti oli juuri alkanut, kun Aleksi Karlsson kaivoi kiekon maalin takaa ja syötti luukulle, josta Kippari Moberg viimeisteli avauserän loppunumeroiksi 0-2.

Toista erää oli pelattu 2:59, kun Miku Ronkainen joutui kohtalaisen helposti jäähylle. Hokki pääsi pari kertaa laukomaan pahasta paikasta, mutta Petrus Lintonen torjui varmasti. Toomas Veijola vapautti Peteris Pujatsin hienolla syötöllä läpi, mutta Hokin puolustaja nappasi kiekon hyvällä takakarvauksella. Palloseura pääsi ylivoimalle ajassa 26:02, kun Juho-Ville Kyllönen joutui jäähylle. Ylivoima oli juuri päättynyt, kun Jukka-Pekka Kurteliuksen veto upposi ohi Raution ja Palloseura meni 0-3 johtoon. Maalin syöttivät Veeti Vuorio ja Toomas Veijola. Hokki onnistui kaventamaan 32:21, kun Eetu Martikaisen veto siniviivalta upposi ohi Petrus Lintosen. Hokki pyöritti seuraavan minuutin, mutta sitten Miku Ronkainen nappasi kiekon hyökkäyspään kulmassa ja nousi komeasti maalille onnistuen nostamaan kiekon ohi Raution siirtäen Palloseuran 1-4 johtoon ajassa 33:39. Erän lopulla Hokin Markus Still joutui toistamiseen jäähylle ja Palloseura pääsi ylivoimalle, joka jatkui kolmanteen erään.

Hokin Erno Räisänen ja Palloseuran Joona Vainio ottivat pienet nokkapokat ajassa 42:17. Räisänen aloittajana sai 2+2 min, mutta ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Hokki yritti painaa päälle ja Palloseura iski vastaiskuilla. Paul Manushin sai kiekon maalin eteen ja sijoitti varmasti numeroiksi 1-5 ajassa 52:56. Maalin syöttivät Mikko Vainikka ja Otto Rantanen. Palloseura pääsi myöhemmin jälleen yv:lle kun Alejandro Ramirez Salinas joutui istunnolle. Yv tuotti tulosta ajassa 54:28 ja maalintekijänä jälleen Hokin painajaiseksi noussut Paul Manushin. Syöttäjinä maaliin J-P Kurtelius ja Peteris Pujats. Lopussa vähän jäähyiltiin mutta peli oli selvä. Palloseura voitti 6-1, joten nyt otetaan miehestä mittaa, kun pelit jatkuvat heti huomenna sunnuntaina Forssassa, poikkeuksellisesti klo 18:00!

3 tähteä Petrus Lintonen
2 tähteä Miku Ronkainen
1 tähti Toomas Veijola

FPS – HOKKI, VÄLIERÄ 4 SUNNUNTAINA 17.3. KLO 18:00!