Palloseura jatkoi Pohjanmaan pelejään Kalajoella jossa kotijoukkue JHT oli alkukauden haparoinnin jälkeen päässyt hyvään iskuun ja oli hävinnyt vain yhden viimeisestä yhdeksästä pelistään. Palloseura puolestaan oli voittanut neljä edellistä peliään.

Avauserä Kalajoella ottelussa JHT-FPS oli melkoista kotijoukkueen pyöritystä josta osoituksena torjunnat kun JHT:n maalilla Petrus Lintonen joutui torjumaan 3 kertaa ja Palloseuran maalilla Henri Viitala 18 kertaa. Palloseurasta oikeastaan vain ketju Hämäläinen-Karjalainen-Lawman pystyi painamaan pelin JHT:n päätyyn. Viitala napsi vetoja varmasti ja torjui myös pari vaarallista ohjausta. Lawman pääsi kerran ohjamaan hyvin mutta Petu torjui. Palloseura joutui kestämään yhden alivoiman kun Erik Nilsson istui jäähyn estämisestä.

Toiseen erään Palloseura tuli kovalla asenteella ja sai painettua kiekon JHT:n päätyyn. Pyöritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta mutta pian JHT sortui hyökkäyspäässä vaihtovirheeseen ja Mikko Saikkonen syötti jäähyltä päässeen Juuso Hämäläisen läpiajoon ja Juuso laukoi komeasti kiekon maaliin ohi Lintosen ajassa 23:12 vieden Palloseuran 0-1 johtoon. Hämäläinen istui Mico Joen kanssa yht´aikaiset rangaistukset.
Joona Tala joutui jäähyllä ennen erän puoliväliä mutta Palloseura selvitti helposti alivoimansa.
Teemu Karjalaisella oli hyvä paikka maalin kulmalla Lawmanin laukauksen jälkeen mutta ei saanut kiekkoa maaliin. Karjalainen oli lisäksi lähellä päästä karkuun mutta Lintonen ehti hätiin. Palloseura sai erän lopulla illan ensimmäinen ylivoiman kun Sami Holappa sai jäähyn koukkaamisesta mutta ei onnistunut lisäämään johtoa.
Toisessa erässä Lintonen torjui 7 kertaa ja Viitala pari enemmän.

Kolmannen erän alussa JHT yritti painaa peliä Palloseuran päätyyn mutta Palloseuran puolustus peitti hyvin ja Viitala napsi varmasti vedot.
Palloseura pääsi ylivoimalle ajassa 46:41 kun Holappa huitoi läpiajoon polkenutta Jyri Waajakoskea. JHT onnistui kuitenkin puruissaan ja vetoja tuli vasta kun jäähy oli juuri päättynyt. JHT:lla oli hieno tasoituspaikka kun Juho Joki-Erkkilä pääsi karkuun erän puolivälin paikkeilla forssalaispuolustuksen pienestä haparoinnista mutta Viitala torjui upeasti ensin läpiajon ja vielä jatkovedonkin.
Tästä hieman eteenpäin pääsivät Karjalainen ja Hämäläinen kokeilemaan mutta Lintonen kesti.
Palloseura sai uuden ylivoimamahdollisuuden kun Jarno Palola komennettiin jäähylle ajassa 54:35. J-P Kurtelius ja Tommi Takaveräjä laukoivat vaarallisesti. Samoin Aleksi Karlsson kokeili mutta Lintosen syliin. Tämä ylivoima oli selkeästi edellistä parempi mutta numerot säilyivät kuitenkin nollassa-yhdessä.
JHT otti aikalisän ajassa 57:36 ja otti samalla Lintosen pois maaliltaan kun aloitus oli Palloseuran päädystä. Peli pyörikin sitkeästi Fopsin maalin tuntumassa puolitoista minuuttia, pari kertaa pomppi vaarallisesti mutta onneksi ohi maalin. Lawman sai taisteltua uhrautuvan puolustuspelin jälkeen kiekon keskialueelle ja Karjalainen pääsi kiekkoon käsiksi JHT:n maalin takana jahkaen maalin eteen hakeutuneelle Lawmanille joka laukoi numeroiksi 0-2. Nämä jäivät loppunumeroiksi ja Palloseuralle komea 0-2 vierasvoitto ja kolme pistettä! Henri Viitalan kokonaistorjuntamääräksi tuli 40 ja tuloksena siis kauden toinen nollapeli!

Pohjanmaa koluttu tältä erää. Uusikaarlepyystä kolme pistettä, eikä siitä oikeastaan sen enempiä. Kalajoen porukka iski kovaa, mutta ensimmäisen erän opettelun jälkeen me iskettiin vielä kovempaa takasin. Puolustettiin kovaa, hyökättiin riittävän kovaa ja Henkan taiturointi maalilla oli suorastaan maagisen hyvää. Mukavahan tästä on lähteä kotimatkalle ja kohti tulevia pelejä kommentoi MV-valmentaja Ville Nyrönen peliä heti ottelun jälkeen.

Eräs Palloseuran sankareista, voimahyökkääjä Juuso Hämäläinen puolestaan kommentoi seuraavasti: Hyvä vauhdikas peli, hoidettiin omassapäässä puolustus hyvin ja Henkka ”Muuri” Viitala oli älyttömällä pelipäällä. Osa vastustajista kävi kuumana ja siitä sai itse ainakin lisää virtaa kun vielä heitti lisää vettä kiukaalle 🙂

Illan ykköstähti Henri Viitalalta saatiin myös kommentit! Hyvä voitto oli! Ekassa erässä oltiin vähän alakynnessä mutta sen jälkeen peli parani ja oli tasaista vääntöä. Oli mukava pelata kun kiekkoja tuli tasaiseen tahtiin ja pakit hoiti hyvin et pahimmilta tilanteilta vältyttiin. Nollapeli lämmittää aina mieltä!

3 tähteä Henri Viitala

2 tähteä Juuso Hämäläinen

1 tähti Jeffrey Lawman

”Henkka Viitala sai ansaitusti MVP kypärän päähänsä nollapelin jälkeen! ”