Henri Viitala pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä kun Palloseura palasi voittokantaan kaatamalla Kajaanin Hokin numeroin 3-0. Yhteensä 23 kertaa torjunut Viitala nappasi pari hienoa game-saveria ollen joukkueensa ykköstähti.

Avauserässä jäähyiltiin, ei maaleja

Avauserä alkoi murheellisesti kun jo avausminuutilla kolmen ottelun pelikiellosta vapautunut Eetu Salmela lähti istunnolle kampituksesta. Hokki ei kuitenkaan saanut kiekkoa kunnolla edes aluelle ja Palloseura kesti alivoiman helposti.

Palloseuran paras tilanne oli yhdeksännellä peliminuutilla kun Teemu Karjalainen murtautui läpi ja kilautti rikottuna tolppaa, tilanteesta jäähylle passitettiin ex-FPS puolustaja Micke Niemelä. Palloseuran yv oli astetta paremman näköistä kuin Hokin mutta kuitenkin ilman tulosta. Ajassa 11:28 Jyri Waajakoski ja Hokin Oleksander Liulchuk nahistelivat ja molemmat joutuivat jäähykoppiin. Neljällä-neljää vastaan pelatessa Juuso Hämäläinen antoi hyvän poikittaissyötön Eetu Salmelalle joka laukoi terävästi mutta ulkotolppaan ja avauserä oli maaliton vaikka Palloseura pääsi vielä kertalleen ylivoimalle kun Jesse Manninen vieraili jäähyaitiossa huitomisesta.

Palloseuralla tehokas erän alku

Palloseura meni 1-0 johtoon ajassa 21:27. Tommi Takaveräjä ajoi röyhkeästi kulmasta maalille ja Jukka-Pekka Kurtelius tuli paikalle ja löi irtokiekon verkkoon. Myös Konsta Härkönen sai syöttöpisteen avausosumaan.

Hokilla oli loistopaikka tasoitukseen kun erää oli pelattu nelisen minuuttia, Tommi Klemetti karkasi Forssalaispuolustuksen välistä läpi mutta Henri Viitala venyi komeaan jalkatorjuntaan. Tästä puoli minuuttia eteenpäin Hokin jäähyaition luukku aukesi jälleen, Alex Olkinuora vippasi kiekon katsomon suojaverkkoihin ja joutui jäähylle. Tällä kertaa Palloseuran yv tuotti tulosta. Waajakoski syötti Karjalaiselle joka jatkoi vielä vasenta kaistaa nousseelle Mikko Saikkoselle jolla oli helppo työ ohittaa vastaan tullut Hokki-vahti Severi Kinnunen. Numerot 2-0 ajassa 25:44.

Erän puolivälissä Karjalainen jälleen näytti taitojaan ja haki itselleen vetopaikan, veto osui ,kuinkas muutenkaan, jälleen tolppaan. Aleksi Karlsson purjehti komeasti Hokin pelaajien välistä mutta ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Kinnusta. Palloseura sai vielä toisenkin ”ilmaisen” yv:n kun Hokki syylistyi väärään vaihtoon, tilanteista huolimatta tulosta ei syntynyt ja kolmanteen erään lähdettiin Palloseuran 2-0 johdossa.

Kulju ratkaisee lopullisesti

Hokki pääsi kokeilemaan ylivoimaa kun Juuso Hämäläinen lähti jäähylle 44 min. kohdalla. Palloseura pelasi erittäin vahvaa alivoimaa pitäen kiekkoa syötellen ympäri kenttää. 47 minuutin kohdalla Peter Gapa laukoi terävästi mutta Viitala liimasi illan komeimmalla kopilla kiekon.

Palloseuran iskiessä numeroiksi 3-0 ajassa 51:51 alkoi ilmassa olla jo ratkaisun makua! Mikko Jaakkola voitti puolustuspään aloituksen, kiekko tuli Mikko Kuljulle ja tämä polki kaukalon toiseen päätyyn , pysähtyi , kääntyi ja laukoi kiekon Kinnusen suojien välistä verkkoon. Tämä jäikin ottelun viimeiseksi maaliksi ja Palloseura kuittasi komean 3-0 voiton. Väriä loppuun toi vielä nahinat, Hokin pelaaja ajoi rumasti päin Forssalaispeluria vaihtoaitioiden edessä mutta tuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä. Hämäläinen ja Liulchuk ottivat vielä pienet poikapainit mutta sitten Hokki tyytyi kohtaloonsa ja alkoi keskittyä huomiseen Haukat otteluun. Palloseura saa huilata viikon sillä 14.10 Forssaan saapuu kauden viime kautta paremmin aloittanut Karhu HT Porista.

3 Tähteä Henri Viitala

2 Tähteä Tommi Takaveräjä

1 Tähti Teemu Karjalainen

Joukkueen valitsema MVP oli Mikko Saikkonen.

”Tänään hyvän ottelun esittänyt seura valitsi parhaaksi pelaajaksi Seinäjoen Cháran Mikko Saikkosen!! Eikä Viitalakaan huonommin kaatuillut kiekon eteen 🙂 ”