Forssan Palloseura pelasi kauden 2017-2018 ensimmäisen virallisen ottelunsa, kun joukkue matkusti Suomen Cupin merkeissä Lapualle ja kohtasi paikallisen Virkiä Hockeyn.

Avauserän alussa Virkiä pääsi muutaman kerran laukomaan hyvistä paikoista, mutta vedot suuntautuivat maalikehikon ulkopuolelle ja ne, jotka tulivat kohti maalia FPS:n maalilla pelannut Henri Viitala koppaili varmasti. Ote pelistä alkoi hiljalleen kääntyä selkeästi vieraille ja tilanteita vyöryi jatkuvasti kotijoukkueen Aleksi Laasalan vartioimalle maalille. Laasala oli kuitenkin vedossa ja kesti alun rynnistykset. Palloseura joutui alivoimalle erän puolessa välissä, kun Mikko Kulju komennettiin jäähylle mailasta kiinnipitämisestä. Alivoiman aikana viime kauden fanien pelaajaksi valittu Juuso Hämäläinen pääsi puolittain karkuun, mutta tuikkaus meni vain hieman ohi maalin. FPS siirtyi 0-1 johtoon ajassa 13:21. FPS-debytantti Jyri Waajakoski eteni vasenta laitaa ja laukoi kiekon terävästi sisään etukulmasta. Reilua minuuttia myöhemmin ajassa 14:33 vieraat menivät 0-2 johtoon, kun Juuso Hämäläinen onnistui läheltä ohittamaan Laasalan. Syöttöpisteen kuittasi Eetu Salmela. Lisäosumiinkin oli vielä paikkoja, mutta 0-2 numeroista lähdettiin tauolle. Torjunnat avauserän jälkeen olivat muodossa: Laasala 15 ja Viitala 10.

Heti toisen erän toisella peliminuutilla Palloseura siirtyi 0-3 johtoon. Mikko Jaakkola nosti osuman maalinkulmalta. Syöttäjinä Hämäläinen ja Vaajakoski. 27 minuutin kohdalla Aleksi Karlsson narutteli Virkiän puolustuksen ja harhautti vielä komeasti Laasalankin tehden numeroiksi 0-4. Syöttöpisteet kuittasivat Otto Rantanen ja Niklas Sillanpää. Virkiä vaihtoi erän puolivälissä Laasalan tilalle Johan Hakolan. Torjunnat toisessa erässä osoittivat Palloseuran hallintaa. Virkiän maalivahdit torjuivat yhteensä 22 kertaa, kun Henri Viitala joutui vastaavasti puuttumaan peliin ainoastaan 6 kertaa.

Kolmannen erän alku oli Virkiälle tyly. Ensin Aleksi Karlsson laukoi erän avausminuutilla 0-5 Joni Vuorelan ja Jaakkolan passeista ja seuraavalla minuutilla ajassa 41:49 Joona Vainio pääsi Joni Leppikosken esityöstä ohjaamaan taululle tennislukemat 0-6. Viitalan nollapeli kuitenkin mureni, kun Virkiä sai maalitilinsä auki pelikellon näyttäessä 46:08. Juho Niemelän terävä veto upposi takakulmaan ohi Viitalan ja numerot taululle 1-6. Tämän jälkeen ottelussa oli pieniä nahisteluja ja jäähyjä jaettiin molemmille joukkueille. Virkiä pääsi pelaamaan 5 vs 3-ylivoimaa, kun ensin Joona Tala ja pian Eetu Salmela joutuivat muutaman sekunnin välein istunnolle. Palloseuran alivoima kesti kuitenkin hyvin ja tilanne säilyi numeroissa 1-6. Tommi Takaveräjä laukoi vielä viimeisellä minuutilla poikittaissyötöstä ylivoimalla päätösnumeroiksi 1-7. Syöttäjinä illan viimeiseen maaliin olivat Tala ja Joel Lehtonen.

Palloseuran ottelut jatkuvat heti lauantaina 19. elokuuta, kun Kotkan Titaanit saapuvat Forssaan. Ottelu Forssan jäähallissa alkaa klo 17.00. Suomen Cupin seuraava kierros pelataan 25. elokuuta. Arvonnan jälkeen tiedotamme seuraavan vastustajamme.