Forssan Palloseura ja Nuorten liigassa pelaava TuTo Hockey A kohtasivat toistamiseen harjoitusottelun merkeissä. TuTo oli terävä avauserässä ja toisen erän alussa mennen 1-5 johtoon mutta toisen erän loppupuolen ja kolmannen erän Palloseura oli hallitsevampi osapuoli ja nousi lopulta maalin päähän eikä tasoituskaan ollut kaukana mutta lopputuloksena kuitenkin 4-5 joten TuTo onnistui kuittaamaan viime viikkoisen kotitappionsa.

Ottelu oli tuskin ehtinyt alkaa kun TuTo meni heti 18 sekunnin kohdalla 0-1 johtoon , Nikita Puzakov viimeisteli maalin edestä Karri Forsblomin ja Valtteri Virtasen esitöistä. TuTon 0-2 osuma syntyi ajassa 4:05 kun Erkki Laiho sai laukoa hyvästä poikittaissyötöstä lähes tyhjiin Marek Chamulan namusyötöstä.

Palloseura kavensi ajassa 5:00 numeroiksi 1-2 , Miku Ronkainen viimeisteli maalinkulmalta Niko Ojalan loistavasta rystysyötöstä.

TuTon 1-3 osuma syntyi ajassa 11:23 kun Valtteri Virtasen laukaus upposi Joonas Laaksosen suojien kautta verkkoon, syöttäjänä jälleen Chamula. Palloseura pääsi yrittämään kolmesti ylivoimaa avauserässä mutta yv oli tehotonta. Kerran TuTo pääsi jopa kahdella pelaajalle alivoimalla karkuun mutta Samuli Virtanen ehti pelastamaan tilanteen.

Myös toisessa erässä TuTo iski heti erän alkuun maalin. Erä vanheni 29 sekuntia ja Karri Forsblom laukoi keskeltä suoraan syötöstä numeroiksi 1-4. Ajassa 23:24 Valtteri Virtanen siirsi vieraat jo 1-5 edelle mutta pian Palloseura kavensi tilanteeksi 2-5 pelikellon näyttäessä aikaa 24:04 , Kristian Kause viimeisteli lähietäisyydeltä TuTo vahti Waltteri Urpolahden eteen torjumasta kiekosta. Syöttäjinä Pylvänäisen kaksoset Kristian ja Rene. Rene Pylvänäinen laukoi siniviivalta , Kristian Pylvänäinen yritti ensin ja Kristian Kause löi limpun sisään.

Tämän jälkeen TuTo pääsi kahdesti kokeilemaan ylivoimaa kun Jyri Waajakoski ja Miku Ronkainen joutuivat peräkkäin jäähyille mutta alivoima toimi paremmin kuin yv ja takaiskuilta vältyttiin. Erän puolivälissä Palloseura joutui jälleen alivoimalle kun Niko Ojala joutui jäähylle kiinnipitämisestä. TuTon pyöritys oli edellisiä yrityksiä parempaa mutta Palloseura kesti jäähyn. Erän loppu oli Palloseuralta parempaa peliä mutta kavennusta ei syntynyt joten kolmanteen erään lähdettiin numeroista 2-5.

TuTon Nikita Kochubeinik hermostui Santtu Ahosen puhtaasta taklauksesta ja joutui ottelurangaistuksen saattelemana ulos ajassa 50:38. Syynä oli potkaiseminen. Palloseura pääsi siis viiden minuutin ylivoimalle. Ylivoima pyöri melko mallikkaasti ja ajassa 53:54 Rene Pylvänäisen veto siniviivan tuntumasta upposi maaliin. Yv osuman syötti Santtu Ahonen. Ylivoima ei tuonut enempää maaleja vaikka sen lopussa Kasperi Lähteenmäki ja Miku Ronkainen olivat lähellä maalintekoa. Parisen minuuttia ennen loppua Niklas Saha karkasi läpiajoon mutta Urpolahti selvitti. Viimeisen minuutin alkaessa Palloseura otti Joonas Laaksosen pois maalilta ja yritti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Ja ajassa 59:27 tämä onnistuikin kun Miku Ronkaiselle pelattiin hieno paikka josta hän laukoi Jyri Waajakosen ja Samuli Virtasen esitöistä 4-5 kavennuksen . Tämän jälkeen Palloseura kehitteli vielä vaarallisen tilanteen mutta kiekkoa ei Urpolahden ohi saatu ja harjoitusottelun voitto matkasi Turkuun lopputuloksen ollessa 4-5.

FPS tänään:

91 Waajakoski – 10 Freidenfelds – 94 Ronkainen ; 59 Saha – 33 Rantanen O. – 41 Leppikoski ; 82 Pylvänäinen K. – 64 Kause -77 Poussu : 24 Rantanen S.

45 Vainio – 86 Virtanen : 28 Ojala – 18 Lähteenmäki : 4 Ahonen – 6 Pylvänäinen R.

39 Laaksonen (34 Salokannas)

Kuvat Mia Cavén Teksti Timo Tukia