Palloseura matkasi lauantaina Kotkaan kohtaamaan Titaanit. Molemmat joukkueet olivat pelanneet perjantai-iltana Suomen Cup ottelun Mestis joukkueita vastaan joten rasitus varmaan tuntui vielä pohkeissa kun peli pyörähti käyntiin klo 14.00.

Ottelu oli taas kerran erittäin tyypillinen Titaanien ja FPS:n välienselvittely, sillä se piti sisällään rutkasti vauhtia, maalitilanteita sekä fyysistä ja tiukkaa kamppailua.

Punanutut onnistuivat edeltävän forssalaiskohtaamisen malliin selkeästi vastustajaansa paremmin peliin valmistautumisessa, sillä isännät heiluttivat lähestulkoon koko avauserän ajan tahtipuikkoa kaukalossa.

Kotkalaisten pelin hallinta tuotti myös solkenaan maalipaikkoja, mutta jälleen kerran hivenen epätarkka viimeistely sekä FPS-veskari Henri Viitalan näyttävät torjunnat estivät punanuttujen maali-ilakoinnin.

Kamppailun avausosumaan Titaanit tarvitsi pienimuotoisesti vieraidensa apuja, sillä peliä avannut FPS-puolustaja syötti kiekon suoraan siniviivan päällä Jesse Hurmeen lapaan.

Kiekon haltuunsa saanut Hurme polkaisi pari potkua eteenpäin, jonka jälkeen hän heitti kauniin lättysyötön forssalaispelurien selustaan uineelle Petja Summaselle, jolla oli lopulta helppo työ hassutella Viitala solmuun ja sujauttaa laatta häkkiin.

Jos oli kotijoukkueen 1-0-osumassa rahtusen lahjaa mukana, niin samaa voi sanoa FPS:n erän toiseksi viimeisellä minuuttilla iskemästä tasoituksesta.

Tilanteessa nimittäin Konsta Härkönen pääsi kiertämään edessään sätkineen titaanipuolustajan lähes merimerkin tavoin ja kun punanuttuvahti Santeri Levänenkin jätti liiaksi yläkulman auki, napautti FPS-hyökkääjä kiekon yläpeltiin.

Ensimmäiselle erätauolle ei kuitenkaan poistuttu tasalukemissa, sillä Titaanit sai vielä erän lopulla ylivoiman, jota kesti vain seitsemän sekuntia ennen kuin kiekkoa päästiin kaivamaan forssalaishäkkäri Viitalan selän takaa.

Punanutut räjäyttivät kahdella komealla poikittaissyötöllä FPS:n alivoimaneliön atomeiksi, jonka päätteeksi Jesse Hurme sai kunnian läväyttämään kumimuikun nuottaan ja kotkalaiset 2-1-johdossa lepotauolle.

Titaanit jatkoi toisessakin erässä kamppailun ”kuskinpukilla” patsastelua, joka poikikin vierasjoukkueella runsaan määrän rangaistuksia.

Punanutut eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään FPS:n peräti kuudesta kakkosesta ensimmäistäkään, vaikka pääsivät ottelun puolivälin krouvin jälkeen jauhamaan pitkät tovit kahden miehen ylivoimalla.

Titaanien hukkaillessa omia mahdollisuuksia, pääsivät forssalaiset ajoittain iskemään todella vaarallisesti vastaan, mutta kotiveräjää turvannut Santeri Levänen torjui kerta toisensa jälkeen pikkumustan joko väljemmille vesille taikka piilotti sen taidokkaasti varusteidensa uumeniin.

2-1-tilanteessa kolmanteen erään edennyt taistelu sai varmasti jokaisen Ilona Areenalle harjoitusottelua seuraamaan saapuneista reilusta 80:stä silmäparista jännittämään koko rahan edestä, sillä kumpikin joukkue haki ahnaasti lisäosumia tilastoihinsa.

Erän avauspuolikas oli jälleen vahvasti titaanimerkkinen ja isäntien väkkärämäinen hyökkääjä Ville Myyryläinen kelailee vielä unissaankin missaamiaan läpiajoja. Myyryläinen kun ampaisi perättäisissä vaihdoissa karkuun kangistuneilta forssalaisilta vain todetakseen, että sihti oli lauantaina totaalisen kateissa, kiekkojen paukkuessa maaliverkon sijasta päätyplekseihin.

Saipa Myyryläinen kertaalleen kokeilla maalintekoa myös rangaistuslaukauksesta, mutta taas kerran osuma jäi syntymättä FPS-vahti Henri Viitalan ehdittyä siirtämään ison ruhonsa kiekon tielle.Kolmas erä oli meiltä varsin sekavaa pelaamista ja FPS sai sen myötä hallinnan itselleen.

Kun Titaaneille ei pelin ratkaiseminen monista yrityksistä huolimatta maistunut, sai FPS-piiskuri Asko Rantanen tsempattua oman miehistönsä oikein kunnon loppukiriin.

Forssalaiset alkoivatkin pommittaa oikein huolella kiekkoa kohti titaanivahti Levästä, joka kuitenkin pysäytti lähentelyt osin taidolla ja osin myös tuurilla ”hyvien ystäviensä” maalitolppien ystävällisellä avustuksella.

Viimein kuitenkin niin Titaanien kuin Leväsen onni loppui, sillä FPS:n härkämäinen hyökkääjä Juuso Hämäläinen pääsi pistämään puntit tasoihin Markus Haapasen tarjoiltua limpun miehelle täyteen vauhtiin.

Hämäläinen luisteli niska kyyryssä p-pisteen kaaren tuntumaan ja laukoi tarkalla rannekudilla pelivälineen Leväsen ulottumattomiin sekä pelin 2-2-lukemissa jatkoajalle.

Lisäaikaa ei lopulta ehditty tahkota kuin vajaan kahden minuutin verran, kunnes hieman heppoisan vihellyksen perusteella ylivoimalle päässyt Titaanit laittoi pelin pakettiin.

Aluksi tosin näytti siltä, ettei punanuttujen pakkopelistä tule taaskaan yhtikäs mitään, mutta Leväsen siirrettyä maalinsa takana kiekon Jere Koikkalaisen lapaan, alkoi tapahtua oikein toden teolla.

Koikkalainen ei normista poiketen jäänytkään titaaniveräjän taakse odottelemaan, että omat ehtivät kunnolla vaihtaa, vaan säntäsi laatta lavassaan nopeasti hyökkäykseen.

Kun apuja ei ollut liiemmin mukana, päätti titaanipuolustaja kokeilla itse ja se kannatti, sillä tarkka rannelaukaus lennätti telkän pönttöön sekä käynnisti isäntien voitonjuhlat.

3-2-lukemiin päättynyt harjoitusottelu oli Titaanien päävalmentaja Piispasen mielestä kaikkinensa kelvollinen iltapuhde, joskin perjantaisen pelin mukanaan tuoma rasitus vei lopussa parhaan terän kummankin joukkueen otteista.

– Mielestäni molempien joukkueiden pelaamisessa näkyi eilinen Cup-taisto varsin selvästi – peli oli ajoittain aika sekavaa ja loppua kohden väsy alkoi selkeästi painaa kintereissä, ”Pise” mietiskeli.

Palloseuran päävalmentaja Asko Rantanen otti jatkoaikatappion tyynesti. Ei ollut parasta peliä kummaltakaan, perjantain peli ja aikainen aloitusaika painoivat meitä, mikä ei yllättänyt. Teimme muutoksia kokoonpanoon, eikä yhteistä säveltä löytynyt. Lisäksi tuomarit sähelsivät oman osuutensa muun muuassa antamalla meille käsittämättömän jäähyn jatkoajalla,Rantanen kommentoi Forssan Lehdelle ja kehui samalla Viitalan otteita maalilla.

Tästä saatiin hyvää infoa jatkoon ja nähtiin myös pelaajien eri puolia,kun pelataan kahtena päivänä peräkkäin, kuten sarjassa Rantanen jatkoi.

Titaaneille voitto teki varmasti oikein kunnolla nasueinaria jo ihan henkisestikin, sillä FPS oli vielä ennen tätä iltaa punanutuille kääntämätön kanto kaskessa, kun otetaan huomioon viime kaudenkin kohtaamiset.

Kotkalaisilla on nyt alla neljä harjoitus- ja kaksi Suomen Cupin ottelua, joista tilille on löpsähtänyt kolme voittoa sekä yhtä monta tappiota.

Palloseuralla puolestaan on viidestä pelistä kolme voittoa, yksi jatkoaikatappio ja tappio cupissa Kiekko-Vantaalle.

Titaanit – FPS 3-2 ja (2-1, 0-0, 0-1, 1-0)

12:55 1-0 Petja Summanen (Jesse Hurme, Jere Koikkalainen)
18:58 1-1 Konsta Härkönen (Tommi Takaveräjä, Kasper Ruohonen)
19:40 2-1 Jesse Hurme (Petja Summanen, Saska Putkonen) YV
54:29 2-2 Juuso Hämäläinen (Markus Haapanen) TV
61:51 3-2 Jere Koikkalainen (Santeri Levänen) YV VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 11+11+10+1= 33 torjuntaa
FPS – Henri Viitala 8+13+13+1= 35 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 7 x 2min + 1 x 10min= 24min
FPS 11 x 2min + 2 x 10min= 42min ( Mitähän tämä nyt taas on ? )

Palloseuran kokoonpano:

Maalivahdit : Henri Viitala / Topi Salokannas

Puolustus: Jyri Waajakoski- Markus Haapanen, Eetu Salmela- Mikko Pehkonen, Niklas Sillanpää- Joona Tala

Hyökkääjät : Niklas Saha- Joni Vuorela- Aleksi Karlsson, Juuso Hämäläinen- Mikko Jaakkola- Joona Vainio, Konsta Härkönen-Kasper Ruohonen- Tommi Takaveräjä, Mikko Kulju- Otto Rantanen- Joni Leppikoski

Lähde : Titaanien kotisivu , Askon kommentit Forssan Lehti