Palloseuran takalinjat täydentyy kovalla paluumuuttajalla. Toomas Veijola on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Veijola palaa kotiin Ranskasta, jossa mies pelasi kaksi edellistä kautta. Palloseuran mediaryhmä pääsi miehen juttusille ja ohessa lyhyt tiivistelmä keskustelusta.

Toomas Veijola, ensimmäiset ajatukset paluusta kotiin?

– Hienoa palata takaisin Forssaan ja Palloseuraan. Odottavat fiilikset, että pääsee aloittamaan jääharjoittelun uuden joukkueen kanssa.

Kaksi edellistä kauttasi vietit Ranskassa. Millainen kiekkomaa Ranska on ja millaisia oppeja tarttui mukaan kaukaloon ja sen ulkopuolelle?

– Ranska on jääkiekkomaana värikäs. Kaukalossa peli perustui pitkälti yksilöihin ja ulkomaalaisilta pelaajilta odotettiin paljon, mutta kaukalon ulkopuolella joukkue ja kannattajat olivat todella yhtenäisiä.

– Ranskan vuosilta ehkä tärkein saatu oppi oli se, että kuinka keskittyä omaan tekemiseen huolimatta paineista tai häiriötekijöistä.

Kuinka paljon ja millä tavoin seurasit Palloseuran otteita patonkimaasta ja millä fiiliksellä?

– Katsoin pelejä paljon Fanseatin välityksellä ja oli hienoa nähdä että pelit sujuivat hyvin.

Jos nyt vertaat itseäsi ajalta ennen Ranskaa tähän päivään. Mitkä osa-alueet pelissäsi on kehittynyt?

– Ranskassa pelasin isoja minuutteja ja ylivoimavastuun myötä kiekollinen pelaamiseni kehittyi paljon. Lisäksi iän ja kokemuksen myötä pelaaminen on helpottunut entisestään. Ennen Ranskaan lähtöä roolini oli selkeästi puolustavampi.

Tuot joukkueen puolustukseen isäntämäistä johtajuutta. Millaisena itse näet roolisi?

– Puolustajana, joka ei ota taka-askelia. Ennen kaikkea kuitenkin joukkuepelaajana. Haluan näyttää esimerkkiä muille pelaajille ja auttaa heitä parhaani mukaan.

Näin lopuksi, FPS:n kausikorttikampanja ylitti reilusti asetetun minimitavoitteen. Omat ajatuksesi kampanjasta ja sen onnistumisesta?

– Kausikorttikampanjan onnistuminen oli mahtava juttu. Toivon, että tämä näkyy ensi kauden pelien yleisömäärissä. Kaikki tempaukset, joilla Forssan ja kaupungin lähikuntien ihmiset saadaan lähemmäs Palloseuran toimintaa ovat hyvä juttu.