Forssan Palloseura nappasi neljännen perättäisen voiton, kun Asko Rantasen soturit kaatoivat viikon ainoassa ottelussa S-Kiekon tiukan taistelun päätteeksi maalein 2-3 (1-1, 0-1, 1-1). FPS:n parhaimmistoon ottelussa kuului Aleksi Karlsson, Joel Lehtonen ja Juuso Hämäläinen. Voiton myötä Vorssalaiset nousivat sarjataulukossa neljänneksi.

Ottelu alkoi Palloseuran kannalta tylysti, sillä 40 sekunnin jälkeen Eetu Salmela komennettiin jäähylle. Palloseuran alivoima kesti jäähyn kuitenkin helposti. Muutama minuutti erikoistilanteen jälkeen kotijoukkueen avausmaali oli lähellä, kun Jaakko Svensk pääsi karkaamaan puolittain läpi, mutta tämä yritys pysähtyi tolppaan.

Palloseuran Juuso Hämäläinen pamautti erän puolivälin nurkilla komean avojääpommin. Tästä vähän eteenpäin Igor Valko joutui istunnolle. Kiekko pyöri vaarallisesti Palloseuran maalilla, taisi käydä jo maalin katollakin. Puntit tasoittuvat kun Arttu Ahonen rynni maalille ja joutui poikittaisesta boxiin.

S-Kiekko meni 1-0 Antti Salosen jäähyn aikana. Henri Viitala torjui ensin loistavasti patjalla suoraan poikittaissyötöstä lähteneen vedon, mutta Janne Pitkäjärvi seurasi hyvin ja teki 1-0 maalin ajassa 14:10. Palloseura tuli tasoihin reilun minuutin kuluttua, Juuso Hämäläinen punnersi 1-1 tasoituksen ajassa 15:25. Syöttöpisteet kuittasivat Aleksi Karlsson ja Joel Lehtonen.

Palloseura joutui vielä kerran alivoimalle kun Miska Niemi röhelsi itsensä boxiin.

FPS käyttää paikat hyväksi

Toisen erän alkuun S-Kiekko karkasi kolmella-yhtä vastaan hyökkäykseen, mutta Viitala selvitti hienosti. Pian kiekko oli Palloseuran maalissa, mutta tuomari oli puhaltanut pelin poikki. Palloseura pääsi myös kokeilemaan ylivoimaa, kun Eemeli Alanen oli boxissa kuitenkin ilman tulosta.

Palloseura otti 1-2 johdon, kun Joel Lehtonen pääsi tykittämään päätysyötöstä vastakiekkoon komean osuman ajassa 30:57. Syöttöpisteen kirjattiin Aleksi Karlssonille ja Juuso Hämäläiselle.

Igor Valko joutui boxiin tuomarineuvottelun jälkeen ajassa 33:37, mutta tämäkin jäähy kestettiin.

Karlsson ja Hämäläinen juonivat S-Kiekon nurin

Kolmannessa erässä Palloseura pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa yli minuutin ja myöhemmin tavallista ylivoimaa, mutta ilman tulosta, ylivoimaa vaikeutti se että Teemu Karjalaista kolhittiin toisessa erässä, eikä hän pystynyt enää pelaamaan kolmannessa erässä.

Erän puolivälin jälkeen Joni Vuorela joutui jäähylle korkeasta mailasta ja S-Kiekko iski ylivoimalla pelin tasoihin. Jaska Ojanperä laukoi maalin kattoon p-pisteestä ajassa 52:18.

Palloseura ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan pyöritti oikein kunnolla isäntien päädyssä ja ajassa 55:37 Aleksi Karlsson nosti läheltä maalinkattoon. 2-3 voittomaalin syöttöpisteen kirjasi Hämäläinen.

Viimeisellä minuutilla Mikko Jaakkola joutui jäähylle ja S-Kiekko otti maalivahti Juho Nikun penkille. Palloseura onnistui tekemään pari hyvää purkua ja pisteet matkasivat Forssaan tuloksella 2-3.

Rantanen kehui vuolaasti koko joukkuetta

FPS joutui matkaamaan Seinäjoelle muuttuneilla kokoonpanoilla, kun poissa olivat muun muassa Tommi Takaveräjä, Jukka-Pekka Kurtelius, Eetu Moberg, Miska Alikoski ja Viljami Vahlsten. Runkopelaajien poissaolot eivät kuitenkaan näkyneet nuoressa vorssalaisryhmästä.

– Pelattiin todella hyvä peli ja olen perhanan tyytyväinen jokaisen pelaajan esitykseen. Välillä oltiin purjeessa, mutta kenelläkään ei mennyt pupu pöksyyn tiukassakaan paikassa. Olen todella tyytyväinen siihen miten tämä joukkue suoriutui tästä haasteesta, Rantanen aloitti.

– Alussa näytti vaikealta, kun saatiin vielä neljä jäähyäkin starttiin, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sen selvemmin se kulki meidän hallinnassa. Päätöserässä, meillä ei ollut mitään hätää, vaikka kaveri saikin sen tasoituksen tehtyä, Rantanen jatkoi.

FPS tähdet

2 tähteä Aleksi Karlsson