Palloseura oli kovan paikan edessä sunnuntaina kotipelissään AIK:ta vastaan, tappiolla olisi kausi laitettu pakettiiin mutta voitolla pelit jatkuvat. Palloseura tarttui tilaisuuteen ja nappasi makean 2-1 voiton. Ottelu oli hyvin pitkälle samantapainen kuin sarjan kaksi aiempaakin ottelua , Vihreäpaidat hallitsivat ja AIK iski vastahyökkäyksillä. Vastahyökkäytkset saatiin nyt hyvin kuriin joten sarjaa jatketaan tiistaina Limingassa.

Avauserä Palloseuran ilman palkintoa

Avauserä oli maaliton, molemmilla oli paikkansa tehdä osuma vaikka Vihreäpaidat hallitsivat peliä melko selkästi torjuntojen ollessa Palloseuran Henri Viitalalla 5 ja AIK:in Tomi Ristelillä 12. Kolmannella minuutilla Viitala joutui kuitenkin venymään todelliseen gamesaver torjuntaan kun Jere Pitkälä pääsi nokikkain kahdella-yhtä vastaan hyökkäyksen päätteeksi.

Palloseuran paras tilanne oli kun Eetu Moberg laukoi vaarallisesti mutta maalikehikkoon.

Toinen erä tasaisin

Toisen erä alussa tuli Palloseuran pakeille oikeastaan pelin ainoa pahempi merkkausvirhe kun Samuli Suojanen oli jäänyt maalin eteen vapaaksi, Henri Lehtosaari syötti päädystä ja Suojanen sijoitti varmasti vieraat 0-1 johtoon ajassa 21:49.

Palloseura oli lähellä tasoitusta kun Vikke-Werner Lampen nousi hyvin mutta tolppa pelasti Ristelin. Toinen erä oli ottelun tasaisin torjuntojen perusteella, Viitala torjui 10 ja Risteli 12 kertaa.

Palloseuran painostus tuotti vihdoin tulosta erän lopulla, Eetu Vento avasi Mikko Jaakkolalle joka haki laukaisupaikan, Risteli torjui vaivoin ja irtokiekko tuli Miska Niemelle joka iski läheltä kevään toisen playoff maalinsa tasoittaen ottelun numeroihin 1-1 ajassa 38:07.

Palloseura rymistelee voittoon

Kolmas erä oli pitkälti Palloseura vastaan Risteli, vieraiden paras pelaaja venyi keikon eteen jälleen 12 kertaa kun toisessa päädyssä Viitala selvisi neljällä torjunnalla.

Lampen laukoi komeasti mutta jälleen ristikkoon, ylärima pelasti nyt Ristelin. Palloseura vyörytti jatkuvalla syötöllä AIK päädyssä ja ajassa 47:15 syntyi tulosta , Tommi Takaveräjä toi kiekon hyökkäysalueelle, Joni Vuorela syötti kiekon maalille jossa ensin Moberg yritti, kiekko kimposi Takaveräjälle joka otti sen alas ja iski samantien pelivälineen verkkoon siirtäen Palloseuran 2-1 johtoon.

Tämä jäi illan viimeiseksi osumaksi vaikka Antti Tenkanen karkasi läpiajoon mutta nosti ohi, Antti kilautti myös pystytolppaa. Lopussa AIK otti Ristelin penkille mutta Palloseura pelasi fiksusti eikä AIK päässyt tekopaikoille. Palloseura pääsi yrittämään pari kertaa kohti tyhjää maalia mutta puolustus pääsi väliin joten loppunumerot olivat siis 2-1 . AIK johtaa sarjaa nyt 1-2 ja kolmella voitolla pääsee seuraavalle kierrokselle.

2 tähteä Miska Niemi

1 tähti Tommi Takaveräjä