Palloseura sai kovan kolmen ottelun viikon päätteeksi vieraakseen Raahe-Kiekon. Tiukka taisto kääntyi lopulta isännille maalein 2-1 eli härkäviikosta napattiin täydet 9 pistettä tai jos lasketaan mukaan edellinenkin viikonloppu niin Vihreäpaidat pelasivat kymmeneen päivään 5 ottelua voittaen ne kaikki!

Palloseura oli hienoisissa kokoonpano vaikeuksissa kun loukkaantuneiden lisäksi Miku Ronkainen kärsi pelikieltoa ja lisäksi Joni Leppikoski putosi kokoonpanosta ottelun alla loukaantumisen takia. Poissaoloja oltiin saatu lainapelurina paikkaamaan monivuotinen luottopeluri Jukka-Pekka Kurtelius joka on syksyn pelannut 2-divisioonaa HC Vantaan riveissä.

Avauserä lupaili maalirikkaampaa iltaa kuin mitä siitä lopulta tuli. Raahe-Kiekolle oli rangaistus tulossa ja Palloseura pyöritti siirretyn rangaistuksen aikana pakkopeliä. Eetu Moberg ja Aleksi Karlsson järjestelivät ja Mikko Saikkonen tykitti komeasti Palloseuran 1-0 johtoon ajassa 2:46.

Erän lähestyessä puoltaväliä joutui Joni Vuorela jäähylle koukkaamista, Palloseura kesti alivoiman mutta juuri Vuorelan ehdittyä jäälle syntyi Raahe-Kiekon 1-1 tasoitus. Jaakko Vares laukoi siniviivalta ja Jiri Heinovirta ohjasi Petrus Lintosen edestä 1-1 tasoituksen.

Toisessa erässä Palloseura joutui heti alkupuolella vaikeuksiin kun ensin Aleksi Pöytäsaari joutui boxiin estämisestä ajassa 22:01 ja vain 11 sekuntia myöhemmin Toomas Veijola passitettiin suihkun puolelle korkeasta mailasta eli Raahe-Kiekko sai pelata viidellä-kolmea vastaan peräti 1:49 min. Palloseuran alivoima peli oli kuitenkin uhrautuvaa ja olipa Peteris Pujats karata kahden miehen alivoimalla maalintekoon. Pujats myös pelasti varmalta näyttäneen maalin oikea-aikaisella heittäytymisellään.

Tultuaan täysilukuiseksi alkoi Palloseura saada paremmin otetta peliin ja kiekko pysyi pitkiä toveja Raahe-Kiekon puolustusalueella. Patrik Koivisto oli kuitenkin hyvässä vireessä ja torjui kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä 31 kertaa. Petrus Lintonen joutui torjumaan 22 laukausta samassa ajassa.

Kolmas erä ei ollut yhtä selkeää Palloseuran hallintaa kuin edellisen loppu, saipa Palloseura kokeilla ylivoimaakin kun Joni Suominen joutui jäähylle ajassa 43:52 mutta laukaustakaan ei saatu sillä ylivoimalla aikaiseksi. Peli näytti muutenkin kahden väsyneen joukkueen puurtamiselta ja maalivahdit napsivat harvat vedot ( Petu 7 torjuntaa, Koivisto 8 torjuntaa). Mutta Palloseuran sinnikäs yritys tuotti lopulta tulosta ajassa 52:53, Aleksi Karlsson teki taas esityöt ja Aleksi Pöytäsaari ensimmäisellä Suomi-sarja maalillaan laukoi Palloseuran 2-1 johtoon. Palloseuralla oli mainio tilaisuus tehdä lopullinen ratkaisu kun Raahen Atte Junnila otti tyhmähkön jäähyn keskialueen kampituksesta ajassa 56:38. Ylivoima oli ensimmäistä parempaa mutta Koivisto kesti ja Raahe-Kiekko sai yrittää aikalisän jälkeen ilman maalivahtia tasoitusta. Kiekko pyöri muutama sekuntia ennen pelastavaa summeria todella vaarallisesti Palloseuran maalilla mutta Patrik Zicho ei onnistunut lyömään irtokiekkoa verkkoon ja Palloseuran johto kesti loppuun asti. Voitto tiesi sitä että Palloseura jatkaa Hokin kanssa tasapisteissä Suomi-sarjan kärjessä. Lisäksi Palloseura on pelannut ottelun vähemmän kuin Hokki.

Yhdeksän pisteen viikko takana. Mairittelevaa sikäli, että oltiin suhteellisen pienellä rosterilla liikenteessä, mutta kumminkin kavereita löytyy isoihin rooleihin. Tosi kurinalaista, vaikkei välttämättä niin kovin kaunista lätkää. Kuitenkin pisteet omaan pussiin ja se on hyvä se. Tänään etenkin toisen erän alivoiman tappaminen kertoi mielestäni hyvin porukan taistelutahdosta kertoi mv-valmentaja Ville Nyrönen taiston tauottua.

3 tähteä Mikko Saikkonen

2 tähteä Peteris Pujats