Suomi-sarja 2017-2018 alkoi Palloseuran osalta vierailulla Kotkaan Titaanien vieraaksi. Ottelu päättyi isäntien 4-3 voittoon jatkoajan jälkeen (1-0, 2-2, 0-1, 1-0).

Ottelun alku oli kylmää kyytiä vieraille. Titaanien Ville Myyryläinen nappasi Palloseuran avaussyötön ja karkasi viimeistelemään 1-0 jo 43 sekunnin jälkeen. Puolisen minuuttia myöhemmin Titaaneilla oli toinen maalipaikka, mutta Henri Viitala sai patjan eteen. Palloseuran ensimmäinen kunnon tilanne oli seitsemän minuutin kohdalla, jolloin Niklas Saha laukoi terävästi, mutta tolppa pelasti Titaanit. Molemmat pääsivät avauserässä kokeilemaan ylivoimaa, mutta ilman tulosta. Tommi Takaveräjä pääsi pari kertaa avauserässä laukomaan terävästi, mutta Niilo Pussinen Titaanien maalilla torjui varmasti. Erän lopulla Juuso Hämäläinen petasi syksyn ensimmäisen ottelunsa pelanneelle Teemu Karjalaiselle vetopaikan, mutta veto epäonnistui.

Palloseura nousee ylivoiman myötä tasoihin

Toisen erän alussa Titaanit järjesti pahan mylläkän Palloseuran maalille, mutta ei kuitenkaan maalia. Myös FPS pääsi tekopaikkaan, kun puolustaja Niklas Sillanpää nousi maalille. Palloseuran tasoitus oli senttien päässä toisen erän kuudennella minuutilla, kun Erik Nilsson ja Takaveräjä pääsivät yrittämään lähietäisyydeltä. Titaanit menivät 2-0 johtoon ajassa 26:11, kun Petja Summanen pääsi nostamaan voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekon ohi Viitalan. Palloseura pääsi kahden miehen ylivoimalle, kun Titaaneille tuomittiin kaksi jäähyä parin sekunnin välein. Teemu Karjalainen sai kunnian laukoa Palloseuran avausmaalin ylivoimalla Jyri Waajakosken ja Eetu Salmelan esitöistä ja numeroiksi 2-1, kun ottelua oli pelattu 26:56. Palloseura sai myöhemmin uuden kahden miehen ylivoiman, kun Titaanien Eemeli Kotro sai ensin kakkosen estämisestä ja pian Saska Putkonen kampituksesta samanmoisen. Ylivoima tuotti tulosta, kun Aleksi Karlsson sai tuikattua pelin tasoihin maalin edestä. Syöttäjinä maaliin Eetu Moberg ja Joona Tala ajassa 32:18. Molemmille tuomittiin jäähyjä toisessa erässä tasaiseen tahtiin, mutta kumpikaan ei onnistunut tekemään ylivoimamaalia. Titaanit iskivät kuitenkin vielä kertaalleen kun Valtteri Niemen yläputkesta kimmonnut veto meni Viitalan selän kautta niukasti maaliviivan yli ajassa 38:16.

Rikkonainen kolmas erä – lopussa tunteet kuumenevat

Kolmannen erän alku oli vahvaa vieraiden painostusta ja Titaanit joutuivat turvautumaan aikalisään 45 minuutin kohdalla. Peli kuitenkin tasottui, kun Eetu Salmela joutui jäähylle. Palloseuran alivoima kesti kuitenkin hyvin. Kasper Ruohonen laukoi hyvin, mutta ilman tulosta. Palloseura sai yrittää ylivoimalla, kun Jere Kola kamppasi Takaveräjän ajassa 50:15. Ylivoima kuitenkin keskeytyi ajassa 51:55, kun Salmela taklasi kovaa, mutta osui päähän ja joutui ulos pelistä. Juuso Hämäläinen ja Titaanien Ville Äijälä kahinoivat ja joutuivat kahden minuutin salomonille. Titaaneille siis viiden minuutin ylivoima. Titaanit pelasivat ylivoimaa ensin muutaman sekunnin, kun Takaveräjä nousi hyvin maalille ja Putkonen koukkasi. Mutta mutta…taas muutama sekunti myöhemmin pilli soi, kun Titaanien kaveri kompastui Jukka-Pekka Kurteliuksen mailaan ja Jukkis jäähylle. Samalla Sillanpää purnasi itselleen pelirangaistuksen. Takaveräjä järjesti alivoimalle loistopaikan Joona Talalle, mutta Pussinen venyi hienoon torjuntaan. Palloseura tuli alivoimalla tasoihin ajassa 55:16. Takaveräjä järjesteli jälleen ja nyt Tala onnistui ohittamaan Pussisen takatolpalta. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Kurtelius. Viimeinen minuuttia oli hurlumheitä. Palloseura pyöritti ensin hyvin, sitten Titaanien kaveri oli lähellä maalintekoa ja sitten vielä Palloseura kehitti maalipaikan kilauttaen tolppaa! Ottelu eteni jatkoajalle numeroissa 3-3. Ottelu ratkesi ajassa 63:55, kun Titaanien Panu Laitinen karkasi laidasta ja laukoi tarkasti takayläkulmaan 4-3 voitto-osuman.

3 tähteä Tommi Takaveräjä
2 tähteä Joona Tala