Seinäjoen S-Kiekko ylsi vierasjäällä hyvään suoritukseen ja 60 minuuttia kamppailua tuotti lopputuloksen 0-3 (0-2, 0-1, 0-0).

Avauserä näytti jo suuntaa siihen, että fopsilaisten on vaikeaa päästä hyville maalipaikoille. Eivät vierailijatkaan niitä kasapäin luoneet, torjunnat pelistä jakautuivatkin tasan 28-28 Joonas Laaksosen ja Juho Nikun kesken. Ykköserässä Vihreitä passitettiin jäähylle kahdesta vihellyksenjälkeisestä tönimisestä, Jeffrey Lawmanille kylkiäisenä tuli yllättävä kymppi pään seudulle osumisesta. Lawmanin istuessa boksissa Santtu Ahonen sai avausvaihtonsa tällä tasolla ja tulikin peräti kahdesti kampitetuksi jäähyn arvoisesti. Kahdeksannella minuutilla Jere Someron ohjaus ylivoimalla vei vieraat johtoon ja toinenkin FPS-istunto johti takaiskuun, vaikka Juuso Hämäläinen ehti takaisin jäälle Tomi Poikosen saadessa keskelle helpon paikan.

Kakkoserässä Palloseuralta löytyi jo enemmän aktiivisuutta ja liikettä karvauksessa, mikä tiesi vastustajalle kiireitä. Taisipa tuomarillakin kynnys jäähyjen antamiseen tauon aikana nousta, kun laitapaineissakin tuntui saavan tehdä melkein mitä vaan. Erän lopulla Arttu Ahonen lisäsi vierasjohtoa fopsilaisten tehdessä ahdistettuina hasardin.

Päätöserä jatkoi pelin trendiä, eikä vierasvoitto ollut tosissaan uhattuna. Ajassa 54.37 päästiin ylivoimalle, mutta Niku ei vaan ollut yllätettävissä. Lopussa Lawman kuittasi vielä itselleen minuutteja, joita ilta toi hänelle yhteensä 2+10+2+2+2+20=38.

FPS:n maalivahtivalmentaja Ville Nyrönen kommentoi ottelua seuraavasti: ”Tänään ei oikein kulkenut. Vastustaja käytti omat tilaisuutensa tehokkaasti. Me ei oikein tilaisuuksia saatu edes luotua. Laaksonen sai ansaitusti parhaan pelaajan palkinnon. Muutama hieno pelastus ja muuten perusvarma peli. Nyt laitetaan vaan uutta matoa koukkuun ja lähdetään huomenna hakemaan pisteitä Jyväskylästä.”

3 tähteä Joonas Laaksonen

2 tähteä Mikko Kulju