Forssan Palloseura aloitti pudotuspelit tappiolla, kun Vihreät joutuivat myöntämään keskiviikkona Forssassa pelatussa ottelussa Oulun AIK:n paremmaksi jatkoerän jälkeen 3-4 (1-1 , 1-2 , 1-0 , 0-1). Vihreiden parhaimmistoon ottelussa kuuluivat Miska Niemi ja Niklas Saha. Kentän hahmo oli kuitenkin oululaisseuran maalivahti Tomi Risteli, joka kannatteli vieraita 40 torjunnalla läpi ottelun.

Ensimmäinen erä kulki enemmän ja vähemmän kotijoukkueen komennossa. FPS:llä oli heti erän alussa kaksi hyvää paikkaa maalintekoon, kun Teemu Karjalainen pääsi Miska Nienen ja Juuso Hämäläisen syötöistä laukokaan kahdesti maalin edestä, mutta hyökkääjä laukoi molemmilla kerroilla kiekon ohi.

Erän puolivälissä nähtiin oululaisten ensimmäinen kunnollinen tilanne, kun AIK pääsi 2vs1 ylivoimahyökkäykseen, mutta tilanne ei johtanut maaliin. Kaksi minuuttia tästä ottelun avausmaali oli tosiasia, kun Niemi lähetti Niklas Sahan yksin läpi. Saha veivasi Ristelin solmuun ja nosti kiekon hienosti tämän selän taakse.

Kolme minuuttia myöhemmin FPS tuli taas vaarallisesti, kun Saha pääsi laukomaan maalin edestä Ristelin pomputtamaa kiekkoa, mutta hyökkääjän veto suuntautui maalin ohi. Lähes seuraavasta hyökkäyksestä nähtiin illan toinen maali, kun Juho-Perttu Kyllönen laukoi Samuli Suojasen poikittaissyötöstä kiekon oikeaan yläkulmaan ja tilanne oli tasan 1-1.

Erän lopussa FPS:llä oli vielä hyvä paikka siirtyä ottelussa toistamiseen johtoon, kun Hämäläinen pääsi Ristelin kanssa nokikkain. Laitahyökkääjä ei kuitenkaan saanut nostettua kiekkoa tämän selän taakse ja erätauolle mentiin 1-1 –lukemissa.

Peli tasoittuu

Toinen erä oli tasaisempaa peliä, kun oululaisseuran luistin alkoi liikkumaan pelin edetessä ja paineistus toimimaan. FPS sai luotua reilun minuutin pelin jälkeen hyvän tilanteen, kun Aleksi Karlsson pääsi nousemaan maalille, mutta Risteli torjui tämän yrityksen. Reilu minuutti tästä Eetu Salmela pelasi Antti Tenkasen tekopaikkaan, mutta hyökkääjän ohjaus nousi maalin yli.

Tilanteen jälkeen pelin hallinta siirtyi hetkeksi FPS:lle täysin. Vihreät loivat myös kaksi hyvää paikkaa toiselle maalilleen, kun Otto Rantanen ja Niklas Saha pääsivät Ristelin kanssa nokikkain, mutta maalivahti torjui nämä molemmat yritykset jälleen kerran hienosti.

AIK:n ensimmäinen kunnollinen tilanne toisessa erässä nähtiin ylivoimalla reilun kahdeksan minuutin kohdalla, kun Samuli Suojasen syöttö muutti maalin edessä suuntaa. Kotijoukkueen onneksi Henri Viitala oli tilanteessa hereillä ja ennätti venyttämään patjansa kiekon eteen.

Illan kolmas maali nähtiin lopulta erän puolivälissä, kun Eetu Vento lähetti Sahan täyteen vauhtiin. Tämä jätti kiekon B-pisteen kaarelle Teemu Karjalaiselle, joka laukoi maailmanluokan vedolla kiekon takakulmaan. Muutama minuutti myöhemmin oululaisten tasoitus oli todella lähellä, kun Kyllönen pääsi laukomaan toistamiseen painottomalta puolelta vapaasti, mutta tällä kertaa puolustajan veto nousi maalin yli.

Ajassa 32:28 FPS pääsi ylivoimalle, kun Jari Löfmanille tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Tämä ylivoima meni kuitenkin täysin hukkaan, kun Vihreät eivät saaneet erikoistilanteen aikana mitään aikaan. Rangaistuksen jälkeen oululaiset saivat otetta pelistä ja tulivatkin viisi minuuttia ennen erän loppua tasoihin, kun Anssi Ronkainen ohjasi Henrik Kantolan laukauksen maalin edestä Viitalan längistä sisään.

Tasoituksen jälkeen FPS:llä oli hyvä paikka siirtyä johtoon, kun Tenkanen pelasi paikan maalin eteen Hämäläiselle, mutta viimeistelyssä hyökkääjä ei onnistunut. Erässä nähtiin kuitenkin vielä yksi maali, kun Henrik Lehtosaari vei AIK:n melkoisen pompun kautta 2-3 johtoon. Tilannetta edelsi 2vs2 hyökkäys, joka näytti jo päättyneen, kun kiekko yllättäen pomppasi FPS puolustajan luistimesta suoraan Lehtosaaren lapaan, joka pääsi siirtämään kiekon tyhjiin.

FPS:llä oli vielä aivan erän lopussa erinomainen paikka tasoitukselle, kun Aleksi Karlsson punnersi kolmelta AIK:n pelaajalta karkuun. Hyökkääjä yritti nostaa kiekkoa etukulmasta sisään, mutta Risteli torjui myös tämän yrityksen ja toiselle erätauolle mentiin oululaisten 2-3 johdossa.

Risteli kannattelee AIK:ta

Kolmas erä kulki kotijoukkueen komennossa alusta loppuun asti. FPS oli kolme hyvää paikkaa maalintekoon ensimmäisen neljän minuutin aikana. Ensin Miska Niemi nousi hyvin maalille, mutta Risteli torjui tämän yrityksen. Hetki tästä Tommi Takaveräjä ja pian tämän jälkeen Aleksi Karlsson pääsivät laukomaan B-pisteen kaarien välistä, mutta maalinteossa hyökkääjät eivät onnistuneet.

Ajassa 44:13 kotiyleisö sai kuitenkin kolmannen kerran aihetta riemuun, kun FPS onnistui lopultakin tasoituksessa. Maali sai alkunsa, kun pirteästi pelannut Niemi karvasi kiekon AIK:n puolustajalta B-pisteen kaarelta ja laukoi kiekon ammattimiehen ottein Ristelin kainalosta sisään.

AIK:n ensimmäinen kunnollinen tilanne nähtiin kolme minuuttia myöhemmin, kun Santeri Paloniemi onnistui kiekonriistossa hyökkäyssiniviivalla. Hyökkääjä ajoi maalille ja yritti ujuttaa kiekkoa takakulmaan, mutta Viitala torjui tämän yrityksen.

Erän puolivälissä Vihreillä oli kaksi hyvää paikkaa siirtyä ottelussa kolmannen kerran johtoon. Ensin Karlsson pujotteli hienosti kolmen oululaispelaajan keskeltä B-pisteen kaarien väliin, mutta Risteli torjui hyökkääjän vedon. Pian tämän jälkeen Tenkanen pelasi paikan maalin eteen Joni Vuorelalle, mutta Risteli torjui myös tämän ohjauksen.

Kaksi minuuttia edellisestä kotijoukkueen neljäs maali oli taas lähellä, kun Eetu Moberg pääsi laukomaan kaksi kertaa maalin edestä, mutta Risteli piti edelleen vieraita hyvillä torjunnoillaan pystyssä.  Kuusi minuuttia ennen pelin loppua Vorssalaiskatsojat nousivat jo ilmaan, kun Vihreät pääsivät 2vs1 ylivoimahyökkäykseen, mutta Jukka-Pekka Kurtelius suti ratkaisevalla hetkellä kiekon ohi.

Kolme minuuttia ennen loppua Vihreille aukesi kuin varkain paikka iskeä ottelulle sinetti, kun Niemi pelasi Sahalle maalin eteen paikan. Hyökkääjä kuitenkin kaatui ennen vetoa ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoerästä.

Lehtosaari nousee AIK:n sankariksi

Kolmas erätauko venyi puolentunnin mittaiseksi, kun toinen pelissä olleista maaleista hajosi ja molemmat maalit jouduttiin sääntöjen mukaan vaihtamaan. Kun peli lopulta pääsi jatkumaan, kulki se kolmannen erän tavoin alusta loppuun kotijoukkueen komennossa.

FPS:llä oli ensimmäisen neljän minuutin aikana kaksi hyvää paikkaa maalintekoon, kun Eetu Salmelan ja Vikke-Werner Lampénin vedot tuottivat Ristelille ongelmia, mutta oululaisseura selvisi näistä tilanteista vaivoin.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 67:15, kun Henrik Lehtosaari laukoi AIK:n ensimmäisestä tilanteesta vierasjoukkueen 3-4 voittomaalin. Osuma sai alkunsa puolustuspään kiekonriistosta, josta oululaiset pääsivät Tommi Suojasen johdolla 2vs1 ylivoimahyökkäykseen. Viitala onnistui torjumaan Suojasen vedon eteensä, mutta mukana hyökkäyksessä ollut Lehtosaari räppäsi irtokiekon sisään.

FPS:n parhaat
Niklas Saha **
Miska Niemi *