Palloseura jatkoi kauden toista pohjoisenkiertuettaan sunnuntaina Raahessa jossa kotijoukkue oli revanssimielellä sillä Palloseura voitti Raahe-Kiekon viikko sitten Forssassa maalein 2-1.

Palloseura sai hyvän alun kun heti toisen minuutin aluksi Raahen maalivahti Patrik Koivisto sai jäähyn pelin viivyttämisestä. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Viiden ja puolen minuutin kohdalla Jukka-Pekka Kurtelius laukoi matalan vedon jonka Koivisto torjui eteensä mutta paikalle ensimmäisenä ehtinyt Joona Vainio ei saanut kiekkoa ohi Koiviston. Myös Raahe-K sai kokeilla ylivoimaa kun Eetu Moberg vieraili jäähyaitiossa , Palloseuran alivoima oli kuitenkin vahvaa. Kolmentoista minuutin kohdalla Mikko Saikkonen järjesti ja Jesse Poussu pääsi yrittämään hyvästä paikasta mutta Koivisto torjui jälleen.

Palloseura otti 0-1 johdon ajassa 14:37, J-P Kurtelius syötti päädystä ja Miku Ronkainen laukoi maalin edustalta komean osuman, toinen syöttäjä oli siniviivalta päätyyn kiekon syöttänyt Samuli Virtanen. Maalin jälkeen, heti seuraavassa vaihdossa Palloseuralla oli hyvät tilanteet mennä 0-2 johtoon kun ensin Koiviston torjuntakykyä kokeili Mikko Kulju ja heti perään Joni Vuorela, Koivisto kuitenkin onnistui peittämään vedot.

Ja kun Palloseura ei onnistunut niin Raahe-K iski pelin tasoihin, oman pään aloituksen jälkeen Joni Suominen syöksyi Jaakko Vareksen lähettämän purkukiekon perään ja saatuaan kiekon onnistui syöttämään keskelle josta Ville Kuorilehto laukoi suoraan syötöstä tasoituksen ajassa 15:12. Avauserä oli kuitenkin Palloseuran osalta ottelun paras erä.

Toisen erän alkupuolella Moberg joutui iltapäivän toiselle istunnolleen ajassa 23:55. Ensimmäisen minuutin Palloseura kesti helposti mutta ajassa 25:15 helähti, Mikko Vainikka laukoi ohi mutta kiekko tuli päädystä suoraan maalin eteen josta Joonas Kuorilehto sai tuikata sen tyhjään maaliin. Palloseuralla oli hyvä tasoituspaikka ennen erän puoliväliä kun Joni Leppikoski punnersi vahvasti maalille mutta jälleen Koivisto kesti. Kulju järjesti hyvän tilanteen maalin eteen nousseelle puolustaja Roope Rohamolle mutta Roope ei onnistunut viimeistelyssä ja Raahe-K lähti vastahyökkäykseen joka päättyi 3-1 osumaan ajassa 31:31. Sami Ekoluoma laukoi kovaa ja kiekko lipui Petrus Lintosen suojien välistä maaliviivalle josta Jesse Häkkinen kävi puttaamassa sen verkkoon. Erän loppupuolella Raahen puolustuksen isäntä Patrik Zicho taklasi puhtaalla keskialueen pommilla Aleksi Pöytäsaaren joka ei onneksi loukkaantunut tilanteessa. Erän lopulla Jyri Waajakoski joutui vielä jäähylle huitomisesta mutta nyt ei Raahe-K onnistunut lisäämään maalitiliään.

Palloseura sai kavennus mahdollisuuden kun Patrik Zicho kampitti Mikko Saikkosen ajassa 44:43, Palloseura järjesteli hyvän vetopaikan Aleksi Karlssonille mutta edes Aksu ei onnistunut ohittamaan Koivistoa. Tultuaan täysilukuiseksi Raahe-K meni 4-1 johtoon , viime kaudella Palloseuran paitaa kantanut Konsta Härkönen laukoi pakin jaloista tarkasti yläkulmaan. Seuraavalla minuutilla viides osuma oli lähellä mutta Petu Lintonen selvitti Suomisen läpiajon. Palloseuran takaa-ajo vaikeutui entisestään kun Aleksi Karlsson passitettiin 2+10 jäähylle selästä taklaamisesta ajassa 49:26. Raahe-K pyöritti hyvin ylivoimaa mutta Palloseura selvisi Lintosen johdolla lisä takaiskuilta ja olipa Palloseuralla myös paikka alivoimamaaliin kun Peteris Pujats karkasi läpi. Pujatsilla oli myös toinen hyvä tilanne pari minuuttia myöhemmin mutta Koivisto oli jälleen ohittamaton.

Palloseura pääsi ylivoimalle kun Jesse Häkkinen vippasi kiekon katsomoon ajassa 53:10. Asko Rantanen komensi Petrus Lintosen vaihtoaitioon ajassa 53:34 ja Palloseura yritti reilun minuutin kuudella neljää vastaan. Tämä ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Raahen tultua juuri täysilukuiseksi onnistui Palloseura kaventamaan numeroiksi 4-2 ajassa 55:13 , Samuli Virtanen syötti siniviivalta pitkän poikittaissyötön ja Mikko Kulju viimeisteli kavennuksen. Joona Vainio oli maalin toinen syöttäjä. Valitettavasti Palloseuran isompi kiri lopetettiin kuitenkin ajassa 55:57 kun Mikko Vainikka sai kiekon lähellä omaa siniviivaa ja narutteli keskeltä itsensä karkuun ja viimeisteli varmasti loppunumeroiksi jääneet 5-2. Puolitoista minuuttia ennen loppua Suominen kaatoi Palloseuran puolustuspäässä Mikko Saikkosen, Toomas Veijola meni muistuttamaan Suomista vähän liian kovin ottein ja joutui ulos 2+5+20(PR). Saikkonen otti myös yhteen Häkkisen kanssa ja joutui myös suihkuun tosin ei kuitenkaan minkään ison rangaistuksen takia vaan 2+10. Raahelaiset selvisivät parilla kakkosella. Mikko Pehkonen sai vielä viimeisellä minuutilla korkeasta mailasta kakkosen ja Miku Ronkainen karkasi kahden miehen alivoimalla läpi onnistumatta maalin teossa. Ottelu oli kuitenkin taputeltu ja pisteet jäivät seitsemän ottelun tappioputken katkaisseelle Raahe-Kiekolle tuloksella 5-2.

-Heikko esitys oli tänään meiltä, ei pelattu oikeastaan voitosta missään vaiheessa. Mutta se on inhimillistä, ei mekään koneita olla eikä mekään jokaista peliä voiteta tässä sarjassa, nyt tuli heikko esitys mutta ei se meidän juttuja mihinkään muuta vaan harjoitellaan viikko hyvin ja sitten taas eteenpäin. Tuplapelit reissunpäällä, nää on vaikeita, latinki jäi jonnenkin muualle, kyllä se oli kokonaisuudessa melko heikkoa suorittamista meiltä kommentoi Palloseuran Päävalmentaja Asko Rantanen Raahe-Kiekon järjestämässä haastattelussa.

3 tähteä Samuli Virtanen

2 tähteä Mikko Kulju

1 tähti Joni Leppikoski

Raahe-Kiekkko vs. FPS

Raahe-Kiekko palaa voittojen tielle! Eilen kaatui FPS lukemin 5-2.Ratsumiehiltä ottelua kommentoi Arto Ylisaari ja FPS ltä Asko Rantanen.

Julkaissut Raahe-Kiekko Sunnuntaina 25. marraskuuta 2018