Palloseuran ja Nokian Pyryn puolivälieräsarja alkoi lauantaina Nokialla. Pyry ratkaisi ottelun edukseen tehokkaalla viimeistelyllään toisessa erässä takomalla siinä 3 maalia vaikka erän torjunnat olivat Pyryn Wille Mattilalla 15 ja Petrus Lintosella 9.

Avauserässä Pyryn Henri Sandvik karkasi alivoimalla läpi ja kiekko lipui Petrus Lintosen suojista verkkoon ajassa 4:15. Myöhemmin Palloseuran pelatessa erän toista ylivoimaansa Jukka-Pekka Kurtelius kilautti tolppaa. Avauserän jälkeen tilanne siis 1-0.

Toiseen erään Palloseura tuli voimalla ja painoi kiekon Pyryn päätyyn mutta Pyry rokotti ensimmäisestä tilanteestaan, Tomi Wileniuksen veto upposi takayläkulmaan. Tämän jälkeen Palloseura sai jälleen ylivoima mahdollisuuden Ossi Pellisen joutuessa jäähylle. Veeti Vuorio sai yrittää aivan maalin edestä parikin kertaa mutta viimeinen veto meni ohi.

Ajassa 33:37 Niklas Lehtimäki pääsi laukomaan reboundista 3-0 ja reilua minuuttia myöhemmin Wilenius laukoi poikittaissyötöstä illan toisen maalinsa. Erän lopulla ,Veeti Vuorion istuesssa jäähyllä, pääsi Aleksi Karlsson laukomaan hyvästä paikasta mutta Mattila kesti.

Myöskin kolmannen erän Palloseura aloitti painostuksella mutta jälleen Pyry iski toiseen päähän kun Sandvikin tuikkaus painui verkkoon ajassa 41:35. Pyry teki vielä yhden osuman, tekijänä jälleen hattutempun taiteillut Sandvik pelikellon näyttäessä aikaa 52:43. Tämän jälkeen Petrus Lintonen pääsi penkille keskittymään huomiseen otteluun ja Palloseuran maalille luisteli Joonas Laaksonen. Laaksonen esitti heti komean jalkatorjunnan ja piti ottelun lopun maalinsa puhtaana.

Pyry otti siis avausvoiton ja seuraavaksi sarja siirtyy Forssaan jossa Palloseura lähtee tasoittamaan sitä sunnuntaina 3.3 klo 17.00 alkaen.

2 tähteä Tuomas Pyyhtiä

2 tähteä Mikko Vainikka

2 tähteä Joonas Laaksonen

Päävalmentajien haastattelut Pyryn mediaryhmä:

Pyry - FPS 1. Puolivälierä - Valmentajien kommentit

Pyryn ja FPS:n välinen puolivälieräavaus päättyi Pyryn 6-0-voittoon. Haastattelussa joukkueiden päävalmentajat Sami Karppinen ja Asko Rantanen.#Pyryhockey #Näepunaista #Suomisarja #Meidänkevät

Julkaissut Pyry Hockey Lauantaina 2. maaliskuuta 2019