Suomi-sarjan playoff kevät käynnistyi sunnuntaina Palloseuran ja Raahe-Kiekon kohtaamisella. Raahe-Kiekko oli pelannut viikon aikana jo 3 ottelua pudotettuaan S-Kiekon jatkosta ”villi-kortti” kierroksella.

Palloseura sai otteluun unelma alun, Joona Tala toi kiekon hyökkäysalueelle ja löysi vasemmalta puolelta Jukka-Pekka Kurteliuksen jonka veto upposi ohi Patrik Koiviston ajassa 00:18. Toinen syöttäjä oli Samuli Virtanen.
Palloseuralla oli hyvä paikka toiseen maaliin jo alta kahden minuutin täyttymistä. Peteris Pujats syötti mutta Koivisto onnistui torjumaan Niklas Sahan yrityksen.
Raahen ensimmäinen tilanne oli neljännellä minuutilla kun Jesse Häkkinen pääsi yrittämään maalin edestä , Petrus Lintonen Palloseuran maalilla torjui kuitenkin varmasti.
Seitsemän minuutin kohdalla Raahen Atte Junnila murtautui vauhdilla läpi mutta laukoi yli.
12 minuutin pelin jälkeen Palloseura kehitteli hyvän pyörityksen jossa Kurtelius ampui hyvin alakulmaan mutta Koivisto sai patjaa väliin vaikka oli ruuhkan takana.
Raahen Richard Miscik sai Jyri Waajakoskeen kohdistuneesta laitataklauksesta 2+10 ajassa 12:29. Palloseura ei kuitenkaan päässyt ylivoimalla sillä siirretyn rangaistuksen aikana Kristian Tikka hankki poikittaisesta mailasta itselleen rangaistuksen.
Palloseura sai yv mahdollisuuden ajassa 14:54 kun Fran Srketic joutui jäähyboxiin korkeasta mailasta. Parista laukauksesta huolimatta tulosta ei syntynyt.
Erän viimeisellä minuutilla Miku Ronkainen käytti nopeuttaan ja karkasi maalipaikkaan, Patrik Koivisto torjui mutta irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Leevi Kannisto. Koivisto ehti Leevinkin vedon eteen joten toiseen erään lähdettiin Palloseuran johtaessa 1-0.

Toisen erän alussa Joona Vainiolla oli hyvä tilanne mutta Koivisto onnistui torjumaan etukulmasta.
Palloseura hallitsi melko selkeästi toisen erän alkupuolta ja vihdoin ajassa 25:09 painostus tuotti tulosta kun Miku Ronkainen toi kiekon vauhdilla ylös ja löysi keskeltä ylösnousseen puolustaja Pasi Palmumäen joka onnistui tykittämään kiekon verkkoon. Hyökkäyksen avasi Leevi Kannisto.
Raahelaisilla oli kavennuspaikka 8 minuutin kohdalla kun Ville Viitanen pääsi laukomaan päädystä ponnahtaneeseen kiekkoon mutta sivuverkkoa lähemmäs kiekkoa ei Palloseuran onneksi saatu.
Erän 11 minuutin Petrus Lintonen hieman pompotteli tultuaan vastaan irtokiekkoa mutta onnistui jatkossa peittämään tilanteen eikä Raahen Toni Nurminen onnistunut kaventamaan tilannetta.
Palloseura pääsi ylivoimalla ajassa 31:59 kun Miscik syyllistyi kampitukseen. Ylivoiman lopulla oli vaarallisia tilanteita mutta Koivisto mm. Miku Ronkaisen laukaukset.
Palloseuralla oli paikkoja useampaankin maaliin mutta Patrik Koivisto Raahe-Kiekon maalilla piti numerot tasaisina.
Raahe-Kiekko pääsi ylivoimalle kun Samuli Virtaselle tuomittiin jäähy kampituksesta ajassa 37:12 , alivoima Petrus Lintosen johdolla oli vahvaa ja nolla säilyi.
12 sekuntia ennen summeria Raahen Sami Ekoluoma joutui jäähylle kiinnipitämisestä. Jäähy jatkui kolmanteen johon lähdettiin siis tilanteesta 2-0.

Raahe-Kiekko kesti Palloseuran ylivoima pyörityksen ja päästyään jäähyltä Sami Ekoluoma karkasi läpi mutta Petrus Lintonen jatkoi vahvoja otteitaan ja torjui läpiajon.
Kolmannen erän neljännellä minuutilla Kristian Tikka murtautui maalipaikkaan ja Raahen Mirko Hänninen kaatoi hänet. Tikka laukoi seuranneesta rangaistuslaukauksesta Palloseuran 3-0 johtoon terävällä yläkulmavedolla ajassa 43:26.
Pyöritys jatkui tämänkin jälkeen ja vain ottelussa 49 kertaa torjuneen Patrik Koiviston hyvät otteet pitivät numerot suht tasaisina. Esimerkiksi Pasi Palmumäki oli lähellä illan toista maaliaan mutta veto pomppi hieman ohi.
Raahe-Kiekko kokeili ylivoimaa Palloseuran vaihtovirheen takia erän puolivälissä mutta melkein puolitoista minuuttia kesti ennen kuin tuli ainoa yv laukaus kun Riku Kluukeri laukoi siniviivalta, Petu Lintonen torjui tämän ilman vaikeuksia.
Myös Palloseura pääsi erän loppupuolella kahteen otteeseen yrittämään ylivoimalla, ensin Jesse Häkkisen istuessa rumasta poikittaisesta mailasta ja lopussa Richard Miscikin korkeasta mailasta tulleen rangaistuksen aikana. Ylivoima pyöri huomattavasti vieraita paremmin mutta kumpikaan ei tuottanut tulosta vaikka esim. Eetu Salmela ja Jyri Waajakoski laukoivat vaarallisesti. Muutama sekunti ennen loppua Palloseuran puolustus sähläsi ja Toni Nurminen pääsi yrittämään kavennusosuman tekoa mutta Petrus Lintonen nappasi komean hanskatorjunnan säilyttäen nollapelinsä loppuun saakka joten Palloseuralle ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan numeroin 3-0.

Ottelut jatkuvat tiistaina 3.3 Raahessa ja torstaina 5.3 pelataan jälleen Forssassa alkaen klo 18.30.

3 tähteä Jukka-Pekka Kurtelius
2 tähteä Petrus Lintonen