Palloseuran kausi 17-18 laitettiin pakettiin tiistai-iltana Tampereella Haka2 hallissa jossa kotijoukkue Koovee onnistui kerran ohittamaan hyvin pelanneen Henri Viitalan ja kotijoukkueen maalilla Tomi Risteli onnistui torjumaan kaikki Palloseuran yritykset.

Haka2 hallin pieni kaukalo helpotti puolustamista ja useat hyökkäykset ajautuivat kulmiin. Tästä huolimatta Ristelille tuli 30 torjuntaa ja Viitalalle 32 koppia. Avauserässä Koovee kilautti tolppaa ja Palloseura pääsi pari kertaa vaaralliseen laukaisupaikkaan mutta mm. Jyri Waajakoski joutui toteamaan Ristelin otteet varmoiksi. Toisen erän lopulla Kooveella oli läpiajo jonka Viitala selvitti varmasti joten kolmanteen erään lähdettiin 0-0 tilanteesta.

Kolmannessa erässä Palloseuralla oli heti toisella minuutilla mainio paikka kun Konsta Härkönen murtautui pakkien välistä läpi mutta Risteli torjui siis tämänkin. Joni Leppikoskella oli upea paikka kun kiekko pelattiin hänelle maalin eteen mutta Risteli torjui hanskallaan. Ratkaisu syntyi ajassa 53:46 kun Mikko Sulonen ja Petteri Friman tekivät esityön poikittaissyötöillä ja Henri Sandvik laukoi kiekon takakulmaan. Palloseura kehitti tämän jälkeen painostusjaksoja mutta Kooveen puolustus kesti Ristelin johdolla. Viitala saatiin otettua pois maalilta viimeisellä minuutilla mutta Koovee onnistui tekemään ruuhkaa Palloseuran päätyyn eikä vaarallisiin paikkoihin päästy joten lopuutulokseksi jäi 1-0 ja Koovee jatkaa välieriin voitoin 3-1.

Palloseura ei saanut puolivälierä sarjassa itsestään parasta irti. Osasyynä tähän olivat varmasti pahaan aikaan iskeneet loukkaantumiset esim. ykkössentteri Teemu Karjalainen pelasi tiistaina ensimmäisen playoff ottelunsa. Jeffrey Lawman joutui jättämään pari viimeistä ottelua väliin ja siirtorajalla Palloseuraan siirtynyt Vili-Jesper Koivula joutui jättämään koko playoffit väliin loukattuaan itsensä jatkosarjan viimeisessä ottelussa. Samoin pitempään ovat puuttuneet Jukka-Pekka Kurtelius sekä Samuli Virtanen unohtamatta koko kauden harjoitusottelussa tapahtuneen loukkaantumisen takia sivussa ollutta Joel Lehtosta. Ja voidaan kyllä todeta että Juuso Hämäläisen viiden ottelun pelikieltokin tuli erittäin pahaan saumaan.

–Ei se paljosta kiinni jäänyt. Äijät taisteli helkkarin kovaa ja jokainen antoi kaikkensa, mutta näin vaan kausi loppui. Eipä tässä silti mitään selitettävää ole. Mustelmat ja ruhjeet puhukoon puolestaan. Omasta ja koko valmennustiimin puolesta voin todeta, että todella ylpeitä ollaan tästä jengistä kommentoi Palloseuran valmennuksesta MV-valmentaja Ville Nyrönen ottelua.

KOOVEE-valmentaja Jyrki Rantala kommentoi ottelua seuraavasti Kooveen kotisivuilla:

– Tiukka taistelupeli. Molemmat joukkueet tunsivat jo hyvin toinen toisensa. Siten mitään uutta tai yllättävää ei kumpikaan otteluun tänään tuonut. Ehkä meidän hieman laajempi materiaali tällä kertaa käänsi ottelusarjan meille.Voiton avaimena se, että jaksettiin puolustaa ja uhrautua joukkueen eteen. Sitä kautta ansaittiin voitto. Unohtamatta tietenkään Tomi Risteliä, joka oli maalissa kympin esityksellä.

– FPS pisti omalla tavallisella resurssillaan kaikki likoon, mikä söi meitä kyllä enemmän kuin tarpeeksi. Hieno joukkue kaadettiin tässä sarjassa.

3 tähteä Henri Viitala

2 tähteä Joni Leppikoski