LähiTapiolan tarjoama ilmaisottelu veti jäähalliin 827 katsojaa ja katsojat olivat varmasti tyytyväisiä näkemäänsä sillä Palloseura nappasi viikonlopun toisen täyden pistepotin kaatamalla JHT:n maalein 3-2.

Alku lupaili Palloseuralle vaikeaa iltaa sillä jo avausminuutilla Jarno Palola ohjasi JHT:n johtoon Jere Espon ja Jere Rantalan esityöstä. Palloseura tuli kuitenkin melko nopeasti tasoihin kun Joni Leppikoski laukoi keskeltä tasoituksen Niklas Sahan syötöstä pelikellon näyttäessä aikaa 5:50. Palloseura pääsi ylivoimalle kun muutama vuosi sitten Palloseuraa edustanut Henri Allen joutui jäähylle ajassa 9:06, ylivoima oli kuitenkin todella ponnetonta ja JHT sai painettua alivoimallakin pelin Palloseuran päätyyn. Tultuaan täysilukuiseksi JHT meni 1-2 johtoon Jere Rantalan siniviivan tuntumasta lähteneellä vedolla, maalin syötti Palola. JHT:n johto kesti erän loppuun, numerot vastasivat melko hyvin erän kulkua. Palloseuran pelaajien jaloissa näytti hieman painavan edellisillan kova K-Espoo ottelu tai sitten JHT:n nopea avausmaali lamautti Palloseuraa. Palloseura sai vielä erän lopulla yv:n kun Forssalaiskannattajien parin viime kauden suosikki, kesälle Kalajoelle siirtynyt, Juuso Hämäläinen joutui ryntäyksestä jäähypenkille ajassa 18:27.

Toisen erän alkuun nähtiin erikoinen episodi sillä JHT tuli erään kolmisen minuuttia myöhässä eikä päätuomari J-P Koistisella ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa pelin viivyttämisestä minuutteja joten Palloseura pääsi heti erän alkuun kahden miehen ylivoimalle. Hämäläisen jäähyn JHT vielä kesti mutta joukkuerangaistuksen aikana Eetu Moberg tuikkasi maalin edestä pelin tasoihin ajassa 20:56, esityön osumaan tekivät Mikko Saikkonen ja Aleksi Karlsson. Toisessa erässä Palloseura oli paremmin pelissä mukana , toki JHT:lla oli tilaisuutensa, mm. Palloseuran puolustus joutui kerran siivoamaan kiekon maaliviivan tuntumasta. Molemmilla maaleilla oli muutaman kerran paha ruuhka eikä armoa annettu maalinedusta tilanteissa. JHT sai yrittää kolmesti ylivoimalla erän aikana mutta Palloseuran alivoima oli koko viikonvaihteen vahvaa eikä vastustaja päässyt koko viikonloppuna juhlimaan ylivoimamaalia.

Kolmannen erän alussa Palloseura tappoi toisesta erästä jatkuneen Samuli Virtasen rangaistuksen mutta pian Joni Vuorela passitettiin jäähyaitioon. JHT haki kovasti johtomaalia mutta maalin tekikin alivoimalla Palloseura! Jyri Waajakoski nappasi kiekon JHT:n puolustukselta ja lähetti syötön maalin eteen johon nousi Aleksi Karlsson. Aksun ohjaus suoraan syötöstä painui verkkoon ohi Fredrik Grønstrandin ja Palloseura meni alivoimalle 3-2 johtoon ajassa 43:08. Kolmas erä jatkui tasaisena ja molemmilla maaleilla nähtiin toisesta erästä tuttuja maalin edustan taisteluja. Maalivahdit kuitenkin onnistuivat kuin ihmeen kaupalla aina saamaan itsensä kiekon eteen tai sitten puolustus onnistui purkamaan tilanteet. JHT:n Eetu Rissasen jäähy ajassa 56:57 helpotti Palloseuran johdon turvaamista kun Vihreäpaidat saivat pidettyä parisen minuuttia kiekkoa hyökkäyspäädyssä. Heti tultuaan täysilukuiseksi JHT tuli voimalle Palloseuran maalille mutta Petrus Lintonen kesti. Tilanteen jälkeen JHT otti aikalisän ja Grønstrandin pois maaliltaan. JHT sai pidettyä kiekkoa alueella lähes loppuun saakka mutta Palloseuran uhrautuva puolustaminen kesti summeriin saakka joten syyskuun lopulla Kalajoella kärsitty tappio tuli kuitattua maalein 3-2! Summerin soitua JHT:n Jere Rantala vielä ajeli Waajakosken mutta ei tilanteessa sen vakavampaa loppujen lopuksi tapahtunut.

JHT oli kova, FPS pykälän kovempi. Jos oltiin alussa vähän kohmeessa, niin tosi hyvin saatiin paketti kasaan kuitenkin. Ensimmäisten minuuttien kompurointiin oli varmasti suuri vaikutus perjantai-illan K-Espoo pelillä, jossa ei todellakaan päästy helpolla. Kauden ennätysyleisö ja joukkue näytti taistelullaan, että halutaan olla näkemisen arvoisia, joten hienosti äijät käänsivät sen voimavaraksi. Erinomainen puolustuspeli, räväkkä hyökkäys ja kirsikkana kakun päällä sarjan paras maalivahtipeli. Forssan Palloseuran puolesta kiitos kaikille paikalla olleille ja niille, jotka seuraavat joukkueen edesottamuksia muuta kautta totesi mv-valmentaja Ville Nyrönen pelin jälkeen.

Sitten vielä vaikein tehtävä, harmittaa kun ei voi jakaa kaikille tähtiä kun esitykset ovat tätä luokkaa joka ukolla! Aksua on jälleen mahdoton ohittaa, Otto Rantanen pelasi todella vahvaa alivoimaa ja Jyri Waajakosken vahva karvaus avasi tilanteen voittomaaliin.

3 tähteä Aleksi Karlsson

2 tähteä Otto Rantanen