Viiden ottelun voittoputkessa liitävä Forssan Palloseura kohtaa yhden kauden suurimmista haasteista lauantaina, kun Asko Rantasen soturit matkaavat Kaarinaan, jossa vastaan asettuu HCIK. Palloseura lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Inkkareilla on joukkueiden edellisestä kohtaamisesta paljon hampaankolossa, joten helppoja pisteitä D-GATE Areenalta ei ole luvassa. Ottelu alkaa kello 16.00.

Forssan Palloseura ja HC Indians Kaarina ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Nämä molemmat ottelut ovat päättyneet Vihreiden voittoon. Palloseura vei kaksikon ensimmäisen ottelun 3-2 lukemin ja toisen voittomaalikilpailun jälkeen 5-4. Tämä toinen ottelu olikin erittäin mielenkiintoinen, sillä HCIK johti ottelua kahteen kertaan kahdella maalilla, mutta vihreät tulivat viimeisen seitsemän minuutin aikana tasoihin ja korjasivat lopulta lisäpisteen voittomaalikilpailussa. Kaarinalaiset eivät tappiotaan pureksimatta nielleet ja syyttivät siitä ottelua tuominnutta tuomaria. Tämän seurauksena HICK:n päävalmentaja Ilkka Saarela sai kahden pelin toimitsijakiellon.

FPS:llä viiden ottelun voittoputki alla

FPS lähtee lauantain otteluun viiden pelin voittoputkessa ja sarjataulukon neljänneltä sijalta. Vihreät ovat pelanneet kuluvalla kaudella 18 ottelua, joista voittoihin on päättynyt 12 peliä ja tappioon kuusi matsia. HCIK puolestaan lähtee otteluun sarjataulukon kymmenenneltä sijalta ja tappio allaan. Kaarinalaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella niin ikään 18 ottelua, joista joukkueelle on kirjattu seitsemän voittoa ja 11 tappiota. Kuudesta viimeisestä ottelusta HCIK:lla on alla viisi tappiota! Pisteitä vorssalaisilla on 35, kun Intiaaneilla niitä on taas 23.

Kumpi on valmis syömään kiekon?

Lauantain ottelun teema tulee Surviorin 80-luvulla laulamasta Burning Heats kappaleesta, sillä kaarinalaisilla on edellisestä ottelusta varmasti paljon hampaankolossa. Ihan Idän ja Lännen välisestä sodasta ei kuitenkaan ole kyse, mutta tunnetta tästä pelistä tuskin tulee puuttumaan, sillä molemmat joukkueet haluavat varmasti voittaa tämän matsin näyttääkseen toiselle osapuolelle pitkää nenää.

Jotta FPS voittaa pelin, pitää sen olla valmiina pelaaman heti kun kiekko putoaa jäähän, sillä HCIK tulee varmasti lumivyöryn lailla päälle. Vihreillä ei myöskään ole varaa hölmöyksiin, sillä otteluita ei tunnetusti voiteta jäähyaitiosta. Tämän vuoksi pelirohkeus pitää olla kohdallaan ja jokaisen pelaajan on valmis oltava Vihreän paidan arvoinen.

Seuraa heitä

FPS:ltä seurantaan kannattaa ottaa Juuson Hämäläinen (6+15), Jeffrey Lawman (7+13) ja Aleksi Karlsson (8+10). Hämäläinen ja Lawman ovat vihreiden parhaat pistemiehet. Karlsson puolestaan komeilee vorssalaisseuran sisäisen pistepörssin neljäntenä.

HCIK:lta seurantaan kannattaa ottaa kolmikko Miro Kivinen (10+13), Gregor Husko (7+15) ja Jesse Virtanen (6+3). Näistä Kivinen ja Husko ovat niitä pelaajia, joiden tehojen myötä inkkarit elävät ja kuolevat. Virtanen puolestaan on HCIK:n taistelun ilmentymä.