Palloseuran hyvin sujunut kausi laitettiin pakettiin tiistai-iltana Imatralla, kun kotijoukkue Ketterä taisteli 4-1 voiton ja eteni Mestiskarsintaan voitoin 3-0. Palloseura taisteli loppuun saakka, joten voi sanoa Pate Mustajärven sanoin, että kun mä lähden, lähden tyylillä.

Ketterä aloitti pienellä painostuksella, kiekko pyöri Henri Viitalan vartioiman maalin tuntumassa, mutta Henkka selvitti tilanteet. Palloseuran ensimmäinen kunnon tilanne oli kun Jukka-Pekka Kurtelius syötti ja Antti Tenkanen laukoi. Ketterän maalilla Santeri Lipiäinen hieman pompotti, mutta selvitti tilanteen. Ketterä pääsi erän puolivälissä ylivoimalle, kun Eetu Salmela komennettiin jäähylle. Ketterä tarvitsi puolisen minuuttia avausosuman tekoon. Tomi Iso-Mustajärvi laukoi Viitalan mailanvarren kautta isännät 1-0 johtoon. Palloseura kehitteli hyvän tasoituspaikan 13 minuutin kohdalla, mutta Eetu Moberg ei aivan osunut kiekkoon, pienikin ohjaus olisi riittänyt. Palloseuran paras paikka oli 14 minuutin pelin jälkeen, kun Mikko Jaakkola pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta ylärima pelasti Lipiäisen. Avauserässä Lipiäinen torjui 5 kertaa ja Viitala 9 kertaa.

Ketterä karkaa

Palloseura sai vahvan alun toiseen erään ja heti ensimmäisestä hyökkäyksestä Jukka-Pekka Kurtelius nosti luukulta tasoituksen ajassa 21:03. Valitettavasti Ketterä kuittasi lähes heti. Saku Viskari voitti hyökkäyspään aloituksen ja Valtteri Niemi laukoi Ketterän uudelleen johtoon ajassa 21:25. Ketterä meni 3-1 johtoon, kun pelikello näytti 26:34. Kotijoukkue tuli 3vs1 hyökkäykseen ja näytti siltä, että Palloseuran takaa tullut puolustaja pääsi häiritsemään, mutta Ville Tenosalmi pääsi kuitenkin tuikkaamaan 3-1. Sama mies oli asialla myös ajassa 29:20. Myös edellisen maalin syöttänyt Tomi Iso-Mustajärvi syötti ja Tenosalmi nosti maalin kattoon 4-1. Erän lopulla Palloseura kesti sekä Joni Vuorelan että Joona Talan jäähyt. Antti Tenkanen hankki lisäksi kympin purnattuaan Talan jäähyä. Palloseura sai erän lopulla vielä paikan, mutta Lipiäinen torjui Niklas Sahan vedon. Viitala torjui toisessa peräti 20 kertaa Lipiäisen seitsemää vastaan.

Upea kausi saa päätöksensä

Palloseura tuli kolmanteen erään hyvällä asenteella ja kiekko pyöri Lipiäisen maalin tuntumassa. Palloseura pääsi illan ensimmäisen kerran ylivoimalle kuuden minuutin paikkeilla, kun Valtteri Niemi syyllistyi poikittaiseen mailaan. Ylivoimalla saatiin yksi kunnon hässäkkä Lipiäisen maalille, mutta ei tulosta. Ketterä oli jäähyn lopulla lähellä tehdä alivoimaosuman ja Vuorela joutui rikkomaan ja joutui boxiin. Palloseura pääsi ylivoimalle ajassa 53:30, kun Renars Demitars ajeli päin Viitalaa. Ylivoima pyöri lopussa hieman, mutta vedot uupuivat. Ensimmäinen veto tuli vasta kun jäähy oli loppumassa. Viimeisellä minuutilla saatiin vielä yv ja Viitala otettiin vielä maalilta. Palloseura yritti loppuun asti, mutta tulosta ei syntynyt, joten kausi laitettiin pakettiin 4-1 tappion myötä.

2 tähteä Henri Viitala
1 tähti Mikko Jaakkola