Kajaanin Hokki ja Forssan Palloseura pelasivat viidennen ja ratkaisevan ottelun Kajaanissa tiistai-iltana. Joukkueet pelasivat 8 päivän aikana 5 ottelua ja Palloseura pudotuspeleissä 2.3 -19.3 välisenä aikana peräti 10 ottelua.

Hokki aloitti terävästi ja Petrus Lintonen joutui torjunta tehtäviin heti ensi sekunneilla. Palloseuran ensimmäinen vaarallisempi tilanne oli viiden minuutin kohdalla kun Paul Manushin nousi maalin kulmalle mutta Lari Kukkohovi torjui. Minuuttia myöhemmin Jyri Waajakoski harhautteli hienosti ja pääsi laukaisupaikkaan mutta veto ei tuottanut toivottua tulosta.

Palloseura otti 0-1 johdon ajassa 11:32. Otto Rantanen laukoi siniviivalta , Kukkohovi ei saanut kiekkoa haltuunsa ja Miku Ronkainen laukoi irtokiekon maaliin.

Hokki kuitenkin onnistui tasoittamaan ottelun seuraavalla minuutilla, ajassa 12:19. Tuomas Komulainen syötti poikki kentän syötön ja Markus Still laukoi , veto epäonnistui hieman mutta löysi tiensä onnekkaasti ohi Petrus Lintosen ja tilanne 1-1.

Palloseura pääsi kokeilemaan ylivoimaa kun Juho-Ville Kyllönen joutui estämisestä jäähylle ajassa 14:27. Ylivoimalla Waajakoski laukoi hyvin ja Otto Rantanen oli lähellä maalintekoa takatolpalla mutta tulosta ei syntynyt, toki ei myöskään Hokin Erno Räisänen onnistunut maalinteossa karattuaan läpi ,Mikko Saikkonen onnistui hyvin häiritsemään laukausta.

Erän viimeisellä minuutilla Hokki iski uudelleen , Jarkko Harjula pääsi siirtämään irtokiekon maalin edestä verkkoon ja Hokki vei avauserän 2-1.

Toisessa erässä Palloseura joutui jäähyjen aiheuttamiin vaikeuksiin kun vajaan minuutin välein Otto Rantanen ja Eetu Moberg passitettiin jäähypenkille. Hokki ei jättänyt kahden miehen yv:tä käyttämättä vaan meni 3-1 vain ylivoimia pelannneen Risto Mattilan poikittaissyötöstä lähteneestä laukauksella.

Ottelun puolivälin jälkeen Mikko Pehkonen joutui jäähylle mutta ennen kahden minuutin täyttymistä toiseen aitioon Hokin Erno Räisänen. Aloitus oli Hokin päädyssä mutta Oscar Leppänen sai tuotua kiekon ylös ja syötti maalin editse takatolpalle josta Niko Saarenpää onnistui laukomaan numeroiksi 4-1 ajassa 32:20. Palloseura turvautui maalin jälkeen aikalisään.

Aikalisä piristikin Palloseuraa ja 4-2 kavennus syntyi ajassa 35:28, Miku Ronkainen tavoitti pitkällä syötöllä Peteris Pujatsin joka karkasi maalintekoon. Mikko Saikkonen oli toinen syöttäjä. Palloseuralla oli hetkeä myöhemmin tilaisuus nousta taistelemaan todella voitosta mutta Samuli Virtasen veto meni hieman takakulmasta ohi.

Erän viimeisellä minuutilla Petrus Lintoselle tuomittiin naurettava jäähy kun Hokin Niko Saarenpää luisteli maalivahdin alueella olleen Lintosen mailaa päin ja kaatui.

Palloseura kesti kolmannen erän alun alivoiman mutta ajassa 47:52 syntyi 5-2 osuma kun Heikki Klemetti syötti maalin takaa ja puolustaja Henri Kyllönen nousi siniviivalta maalin tekoon.

Palloseura yritti hyvin kavennusta, esimerkiksi Manushin tuli jälleen hyvin maalille 52 minuutin kohdalla mutta Kukkohovi torjui. Palloseuran Tuomas Pyyhtiä joutui jäähylle 55 minuutin paikkeilla. Alivoimalla Miku Ronkainen, jolla riitti luisteluvoimaa läpi ottelun, laukoi mutta Kukkohovi oli taas valppaana. Pyyhtiän jäähy ei ollut vielä päättynyt kun Hokin Jere Erkkilä kaatoi Petrus Lintosen ja joutui jäähylle ajassa 56:14. Samalla Palloseura otti Lintosen pois maalilta ja pääsi pelaamaan tasavajaalla 5vs4 ylivoimaa. Palloseura pyöritti hyvin , esim Aleksi Karlsson laukoi maalin kulmalta mutta Kukkohovi kesti. Myös Hokin kenttäpelaajat onnistuivat peittämään vetoja. Yli kolme minuuttia Palloseura onnistui pyörittämään ilman maalivahtia kunnes Erno Räisänen onnistui laukomaan kiekon tyhjiin ajassa 59:33 loppunumeroiksi 6-2.

3 tähteä Miku Ronkainen

2 tähteä Peteris Pujats