Palloseura sai vieraakseen HC Giantsin Hollolasta. Ottelu oli juuri niin vaikea kuin keskellä viikkoa pelatut arkiottelut ovat olleet.

Palloseura sai otteluun kuitenkin vahvan alun kun Jyri Waajakoski vei 2vs1 hyökkäyksestä isännät johtoon ajassa 1:12. Jukka-Pekka Kurtelius antoi viimeisen syötön ja Aleksi Karlsson avasi hyökkäyksen.
Lähellä oli heti perään toinen maali mutta Giants vahti Roope Tolvanen sai käsivarren Leevi Kanniston laukauksen eteen.
Seuraavalla minuutilla puolestaan Totte Moberg pääsi kokeilemaan vapaasti keskeltä mutta laukoi ”logoon”.
Yhdeksännellä minuutilla Palloseura kehitteli hyviä tilanteita mutta Tolvanen torjui Kurteliuksen ja Pasi Palmumäen yritykset.
Jyri Waajakoski laukoi illan toisen maalinsa ajassa 11:07. Aleksi Karlsson nousi laukaisupaikkaan , Tolvanen ei saanut kiekkoa haltuunsa ja Waajakoski pääsi siirtämään kiekon puoliksi tyhjään maaliin. Syöttöpiste myös J-P Kurteliukselle.
Giants pääsi ylivoimalle kun Aleksi Karlssonille tuomittiin korkeasta mailasta rangaistus ajassa 12:00. Juho Arminen kilautti tolppaa ja rangaistuksen toisella minuutilla syntyi 2-1 kavennus kun Kasper Korhonen onnistui keskeltä laukomaan kiekon Joonas Laaksosen vartioimaan kotijoukkueen maaliin.
Joona Vainio nousi hyvään maalitilanteeseen 16 minuutin kohdalla mutta Tolvanen selvitti. Hetkeä myöhemmin Palloseura rakensi pari hyvää paikkaa lisää mutta Tolvanen torjui Rene Pylvänäisen ja Otto Rantasen yritykset.
Palloseura pääsi erän lopulla ylivoimalle kun Giantsin maalintekijä Korhonen joutui boxiin korkeasta mailasta. Hyvästä pyörityksestä huolimatta erän lopulla ei syntynyt maalia ja rangaistus jatkui vielä 29 sekuntia toiseen erään.

Ylivoima ei tuottanut tulosta mutta ajassa 21:25 syntyi 3-1 osuma. Joona Tala laukoi viivalta ja Jukka-Pekka Kurtelius ohjasi kiekon verkkoon. Toinen syöttäjä oli Samuli Virtanen.
Samalla minuutilla, ajassa 21:51 Palloseura meni jo 4-1 johtoon. Aleksi Karlsson laukoi maalin keskeltä Kurteliuksen ja Waajakosken syötöistä.
HC Giants turvautui mailahäirintään josta se palkittiin kahdella perättäisellä jäähyllä, Palloseura ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa lähes 4 minuuttia kestäneen yhtäjaksoisen ylivoiman aikana. Erän puolivälissä Giants sai ylivoiman kun Kristian Tikka passitettiin jäähylle. Puolustaja Aki Vainio onnistui laukomaan siniviivalta 4-2 kavennuksen Giantsin illan toisella ylivoimamaalilla ajassa 31:09.
Erän loppupuoli oli sekavaa , Giants sai otetta pelistä ja Joonas Laaksonen joutui venymään muutamaan torjuntaan jotta numerot säilyivät. Erän lopulla ensin Leevi Kannisto joutui jäähylle mutta puoliminuuttia myöhemmin puntit tasoittuivat kun Giantsin Esko Gröhn joutui toiseen aitioon istumaan. Rangaistukset jatkuivat kolmanteen erään.

Kolmas erä alkoikin Palloseuran 5 minuutin ylivoimalla kun tauon aikana tuomittiin Giantsin Guillaume St-Germainille 5+20 pelirangaistus huitomisesta. Ylivoima oli kuitenkin heikkoa ja Giants säästyi takaiskuilta. Heti tultuaan täysilukuiseksi Giants onnistui 2vs1 hyökkäyksestä kaventamaan numeroiksi 4-3 ajassa 45:05, maalin tuikkasi Tomi Stylman.

Hieman ennen erän puoliväliä Palloseura sai taas yv mahdollisuuden kun Giantsin Aki Vainio istui kampituksesta. Yv pyöri paremmin kuin erän alussa mutta ei tuottanut tulosta joten jälleen yksi hukattu mahdollisuus.
Viitisen minuuttia ennen loppua Palloseuralle tuomittiin väärästä vaihdosta rangaistus ja Giantsin vaarallinen yv tuotti jälleen tulosta kun Juho Arminen laukoi maalin edestä tasoituksen ajassa 55:37. Heti seuraavassa vaihdossa Giantsille tuomittiin rankkari josta Juho Veneskari vei joukkueensa ensimmäisen kerran johtoon ajassa 55:47.
Tämä kesti loppuun saakka vaikka Palloseura otti aikalisän ja lopussa Laaksosen pois maalilta.

Palloseura pääsi ottelussa pelaamaan ylivoimaa 13 minuuttia eikä saanut maaliakaan aikaiseksi, etenkin kolmannen erän alun viiden minuutin ylivoima oli ponneton. HC Giants sen sijaan käytti ylivoimat hyväkseen tekemällä 3 ylivoimamaalia.

3 tähteä Jukka-Pekka Kurtelius

2 tähteä Jyri Waajakoski