Joskus tulee urheilussa iltoja jolloin mikään ei onnistu. Lauantain ottelussa Palloseuralla oli tälläinen ilta. Tuloksena tyly kotitappio Oululaiselle AIK/Laser HT:lle numeroin 0-4.

Myöhässä otteluun saapuneet ja ottelun alkua 20 minuuttia viivästyttäneet Vieraat käyttivät tilanteensa hienosti hyväkseen ja viimeistelivät osumia joka erässä. Palloseuran yritykset puolestaan kilpistyivät vierasjoukkueen maalivahti Verneri Miettisen torjuntoihin joita tuli taidolla ja tuurilla.

AIK/Laser otti 0-1 ajassa 10:!3 jolloin Santtu Sirkkala katkoi keskialueella Palloseuran hyökkäykseen lähdön ja vapautti Henri Lehtosaaren laukaisupaikkaan. Lehtosaaren veto upposi etuyläkulmaan. Maalin jälkeen Palloseuralla oli pari hyvää paikkaa tasoitusosumaan kun ensin Joona Vainio karkasi läpi ja myöhemmin Juuso Hämäläinen pääsi laukomaan hyvästä paikasta.

Jyri Waajakoski yritti heti toisen erän alussa hyvästä paikasta mutta veto ei ollut paras mahdollinen ja Miettinen torjui. Pian toisessa päädyssä Palloseura hukkasi kiekon omalla alueella ja AIK/Laser pääsi varmaan maalipaikkaan jonka Joonas Laaksonen onnistui selvittämään ilmiömäisellä torjunnallaan, tuomari J-P Koistinen kuitenkin näytti vieraille rangaistuslaukausta koska vieraiden hyökkääjää huidottiin laukaisuhetkellä. Rankkarista sitten Sirkkala teki varmasti numeroiksi 0-2 ajassa 21:37.

Palloseura yritti kyllä painaa peliä vieraiden päätyyn mutta turhan usein AIK/Laser onnistui ohjaamaan hyökkäykset kulmiin ja maalin taakse ja tilanteet kuivuivat kokoon. Palloseuran alivoima kesti sekä J-P Kurteliuksen että Eetu Salmelan rangaistukset, samoin selvittiin Lehtosaaren karkumatkasta kun Joonas Laaksonen venyi hyvään torjuntaan mutta hieman myöhemmin pääsivät Taneli Marjata ja Arttu Leskinen Palloseuran lievän vaihtovirheen seurauksen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen ja Leskinen viimeisteli numeroiksi 0-3 ajassa 30:19. Erän loppupuolella vieraat hallitsivat peliä osuen mm.kertaalleen ylärimaan.

Kolmannessa erässä Palloseuralla oli hyvä tilaisuus heti alussa tulla peliin mukaan kun Jere Pitkälä joutui jäähylle mutta osumia ei syntynyt parista vedosta huolimatta. Jäähyltä päästyään Pitkälä karkasi samantien läpiajoon mutta Laaksonen torjui hyvin patjalla alakulmasta. Palloseuran parhaita paikkoja kavennusosumaan oli kun Vainio syötti ja Teemu Karjalainen pääsi aivan maalin edestä ohjaamaan mutta Miettinen torjui tämänkin ja sitten erän puolivälin jälkeen tuli lopullinen niitti kun Palloseuraakin aikanaan Mestiksessä edustanut Matias Huikari ohjasi Ville Mäkelän syötön takayläkulmaan ja numeroiksi lopulliset 0-4. Palloseura pääsi vielä kerran ylivoimalle nelisen minuuttia ennen loppua Sirkkalan istuessa huitomisesta mutta kun tämäkään ei tuottanut tulosta niin lopputulos oli tällä kertaa Palloseuralle murheellinen 0-4.

Joukkueet kohtaavat uudelleen jo viikon kuluttua sunnuntaina Oulunsalossa. Palloseura pelaa jo sitä ennen, lauantaina, Kajaanissa Hokin vieraana.

3 tähteä Joona Vainio

2 tähteä Mikko Pehkonen