Palloseuran kova Suomi-Sarjan avausviikonvaihde huipentui kotiotteluun johon vieraaksi saapui Nokian Pyry. Ottelu oli tiukkaa taistelua alusta loppuun ja summerin soidessa taululla komeilivat numerot 3-2 komean kotivoiton merkiksi!

Kulju iskee erän ainoan maalin

Palloseura aloitti terävästi ja siirtyi 1-0 ajassa 2:37. Mikko Kulju eteni omalta siniviivalta b-pisteen kaarelle ja laukoi uransa ensimmäisen Suomi-sarja osuman terävällä rannevedolla ohi Pyry vahti Tomi Raution. Syöttöpisteet kuittasivat Eetu Salmela ja Otto Rantanen. Kasperi Ruohosella oli hieno paikka lisätä johtoa mutta Rautio torjui hyvin.Erän puolivälin jälkeen Jyri Waajakoski järjesti paikan Jukka-Pekka Kurteliukselle mutta tämä ei ahdistettuna saanut kiekkoa ohi Raution. Toki Pyrylläkin oli muutama tilanne jotka Henri Viitala torjui varmasti. Avauserän parasta antia oli myös Juuso Hämäläisen pari komeaa, puhdasta taklausta.

Tala osuu toisessa ottelussa putkeen

Toisessa erässä Jere Niemelän istuessa illan toista jäähyään pääsi Peteris ”Raitiksen veli” Pujats karkaamaan, katkottuaan Palloseuran syötön keskialueella, läpiajoon ja viimeisteli varmasti 1-1 tasoituksen ajassa 25:52. Ja tästä sekuntia vajaa minuutti lisää niin Pyry teki illan toisen osumansa ja meni 1-2 johtoon. Jäähyltä päässyt Niemelä tavoitti Juho Painilaisen purkukiekon ja löysi maalinedestä Topi Salmelan joka laukoi kiekon ohi Viitalan. Palloseuran päävalmentaja Asko Rantanen kutsui samalla joukkonsa kokoon aikalisälle. Olipa Pyry lähellä iskeä kolmannenkin maalin mutta Aleksi Niemi nosti Palloseuran onneksi yläriman kautta yli saatuaan ilmaisen paikan Forssalaispelaajan hölmöilystä. Tämän jälkeen ote siirtyi takaisin Palloseuralle ja kun ottelu oli ylittänyt puolivälinsä laukoi Joona Tala siniviivalta kiekon ohi pahassa maskissa olleen Raution ja tilanne oli 2-2. Syöttöpisteet tasoitusosumaan kuittasivat Kurtelius ja puolustaja Markus Haapanen. Tämän jälkeen molemmat jäähyilivät kun Palloseura istui 2 kahden minuutin rangaistusta ja Pyry 4 joista yksi jatkui kolmanteen erään.

Palloseura taistelee pisteet kotiin

Heti kolmannen erän alussa Aleksi Karlsson murtautui komeasti läpi ja Pyryn Mikko Komulainen joutui kaatamaan hänet, tuloksen rangaistuslaukaus jonka Pyryn maalilla Rautio kuitenkin selvitti. Palloseura iski pian kuitenkin komean osuman, Juuso Hämäläinen syötti Kasper Ruohoselle joka jatkoi vielä maalin eteen josta Jyri Waajakoski laukoi kiekon komeasti ohi Raution. Kyseessä oli Kuljun tavoin Waajakosken uran ensimmäinen Suomi-sarja osuma.

Palloseuralla oli hieno tilaisuus lisätä johtoa kun Pyry joutui jatkuvasti rikkomaan hyvin liikkunutta Palloseuraa. Ensin ajssa 45:14 Juha Korkeamäki huitoi itsensä jäähylle ja purkukiekon perään luistellut Matias Simontaival koukkasi ja joutui Korkeamäen seuraksi parikymmentä sekunttia myöhemmin. Kotkassa kahdesti kahden miehen ylivoimalla osunut Palloseura oli kuitenkin tehoton eikä onnistunut kertaakaan ylivoimalla vaikka pääsi yrittämään useaan otteeseen. Pyry sai tasoitusmahdollisuutensa kun Eetu Moberg joutui istunnolle kiinnipitämisestä erän puolivälissä, Palloseuran alivoima toimi kuityenkin hyvin ja njmerot säilyivät. Pyry käytti aikalisänsä kun ottelua oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia ja Rautio luisteli vaihtoaitioon ajassa 58:25 ja kuudes kenttäpelaaja tuli kehiin. Kiekko pyörikin suht vaarallisesti Palloseuran puolustusalueella mutta ei Viitala mihinkään paraatipelastuksiin joutunut vaan Pyryn vedot suuntautuivat pääasiassa ohi. Palloseura kesti loppuun asti ja nappasi kotiyleisön iloksi komean 3-2 päänahan vaikeasta , Suomi-sarjan kärkipäähän Palloseuran tavoin povatusta Pyrystä!

3 tähteä Jyri Waajakoski

2 tähteä Mikko Kulju

1 tähti Juuso Hämäläinen

Joukkueen valitsema MVP pelaaja tänään oli Tommi Takaveräjä.

”Sunnuntain voitetun Pyry pelin parhaaksi pelaajaksi valittiin Tommi Takaveräjä joka sai päähänsä MVP kypärän! ”