Palloseura ja KOOVEE ottivat yhteen jo toisen kerran sarjaotteluiden merkeissä ja kuten Tampereellakin poistuivat Vihreäpaidat kaukalosta voittajina. Tampereella KOOVEE kiri Fopsin 3-1 johdon kiinni ja Palloseura joutui tyytymään kahteen pisteeseen ja Dynamo yritti samaa temppua jälleen tänään mutta nyt Palloseuran johto kesti loppuun saakka ja kaikki kolme tärkeää pistettä jäivät Forssaan maalein 3-2.

Avauserä tapahtumarikkain

Ottelun alku oli hieman hapuilevaa eikä kummallakaan ollut paljon tilanteita, Palloseura pyöritti hyvin viiden minuutin kohdalla mutta ilman tulosta. Mutta sitten kuuden minuutin kohdalla alkoi tapahtua, Tommi Takaveräjä sai kiekon KOOVEE:n maalin takana ja narutteli KOOVEE:n viisikon hakiessaan laukaisupaikkaa joka löytyi ympyröiden välistä, siitä terävä rystyveto joka upposi Niilo Koskisen patjojen välistä verkkoon ja Palloseura 1-0 johtoon. Syöttöpisteet avausosumaan saivat Jyri Waajakoski ja Jukka-Pekka Kurtelius.

Johto kesti kuitenkin vain 50 sekuntia kun KOOVEE tuli vahvaan vastaiskuun ja Niko Petro pääsi laukomaan tasoituksen maalin edestä. Mutta reilu minuutti tästä niin Palloseura oli jälleen kuskin paikalla, ajassa 7:57. Puolustaja Mikko Saikkonen oli noussut ylös ja kiersi maalintakaa maalintekosektorille, kiekko kimposi Kurteliukselle joka laukoi. Maalivahti Koskinen torjui vielä mutta kiekko tuli maalin kulmalla päivystäneelle Waajakoskelle joka kiskaisi limpun verkkoon ja numeroiksi 2-1. Ja tästä taas noin minuutti eteenpäin niin Palloseura meni 3-1 johtoon ajassa 8:53. Joni Leppikoski syötti kulmasta siniviivalle Niklas Sillanpäälle joka jatkoi poikittain toiselle puolelle Mikko Pehkoselle. Pehkonen laukoi ja kiekko upposi ohi Koskisen ja Mikko pääsi tuulettamaan kauden avausosumaansa. Maalin jälkeen KOOVEE otti aikalisän ja vaihtoi maaliin Koskisen tilalle Niklas Nallin. Tässä vaiheessa näytti että maalikoosteen tekijällä menee pahasti ylitöiksi!

Ottelun ensimmäinen rangaistus tuli ajassa 12:43 kun Palloseuran Samuli Virtanen komennettiin jäähyaitio koukkaamisesta, alivoima oli melko hyvää, KOOVEE sai yhden vaarallisen tilanteen kun Henri Sandvik livahti keskeltä puolittain läpi mutta Henri Viitala Palloseuran maalilla venyi torjuntaan. Erän lopulla KOOVEE sai pari rangaistusta joista Joni Mäkelän rangaistus jatkui toiseen erään.

Toisessa erässä jäähyjä, ei maaleja

Palloseura sai erän alun yv:n jälkeen uuden mahdollisuuden ylivoima peliin ajassa 23:51 kun Takaveräjä punnersi maalille ja Teemu Toriseva veti häneltä jalat alta. Ylivoima oli erän alkua parempaa , ei kuitenkaan maaleja. Seuraavaksi puolestaan Takaveräjä oli jäähyaitiossa reilun 32 minuutin pelin jälkeen. KOOVEE:n ylivoima oli tässä vaiheessa heikkoa, erikoisuutena Palloseura pääsi kahdella yhtä vastaan ylivoimahyökkäykseen , kärjessä pakkipari Virtanen ja Joona Tala! Henri Viitala sai myös nimensä jäähytilastoon nostettuaan kiekon katsomoa suojaaviin verkkoihin. Toki erässä oli tilanteitakin, Takaveräjä laukoi pari kertaa terävästi , paikkansa oli myös Leppikoskella ja Mikko Jaakkolalla joka kiskaisi hyvästä paikasta yli. Aivan erän lopussa Aleksi Karlsson meni nätisti maalipaikkaan ja KOOVEE:n Mikko Korkiakoski huitoi, rangaistus tuli täytäntöön ajassa 39:59 kun Palloseura onnistui pyörittämään puolisen minuuttia Viitalan luistellessa vaihtoaitioon.

KOOVEE laittaa pelin vielä jännäksi

Toisen erän alun tavoin pääsi Palloseura aloittamaan kolmannen erän siis ylivoimalla mutta ilman tulosta. Erän puolivälissä Takaveräjä otti illan toisen jäähyn ja nyt KOOVEE pelasi hyvää ylivoimaa, Palloseura ei päässyt koko aikana purkaamaan tilannnetta.  Jonne Riekko pommitti pari kertaa siniviivalta vaarallisesti ja ajassa 51:48 pörssihait Antti Hilden ja Mika Niemi rakensivat ja Antti Törmänen viimeisteli keskeltä numeroiksi 3-2.

Illan maalit olivat sitten siinä vaikka KOOVEE otti nollan pitäneen Niklas Nallin pois maaliltaan ajassa 59:12 ja Palloseura joutui taistelemaan viimeisen 20 sekuntia neljällä kuutta vastaan kun Joni Vuorela sai jäähyn hyökkäyspään kiinnipitämisestä.

3 tähteä Tommi Takaveräjä

2 tähteä Mikko Pehkonen

1 tähti Jyri Waajakoski

Joukkueen valitsemaksi pelin MVP pelaajaksi valittiin maalivahti Henri Viitala.

”Seuraavaan peliin valmistuessa on hyvä muistella Koovee pelin ykköstähteä Henri Viitalaa, kuinka hän suoritti ottelun tutulla ja varmalla rutiinillaan”