Palloseura matkasi ensimmäisen kerran historiansa aikana Hollolaan jossa kohdattiin paikalliset Jätit, HC Giants

Avauserä pysyi maalittomana vaikka molemmille joukkueille tuomittiin vuorollaan 2 kertaa 2 minuutin jäähyt. Palloseura työllisti HC Giantsin maalivahtia Joonas Tiippanaa 17 laukauksen edestä ja Palloseuran Petrus Lintonen puuttui peliin 9 kertaa.

Toista erää ehdittiin pelata 7:23 kun Eetu Moberg tahtomaalilla punnersi Palloseuran 0-1 johtoon, Tiippana torjui ensin mutta Eetu seurasi ja nosti rystyltä kiekon verkkoon.

Palloseuran toinen osuma syntyi ylivoimalla ajassa 35:13. Maalin laukoi Mikko Saikkonen, syöttäjinä Aleksi Karlsson ja Joona Tala. HC Giantsin Kyle Moore istui jäähyllä maalin syntyessä. Toinen erä oli ensimmäistäkin parempaa Palloseuran hallintaa sillä Tiippana joutui torjumaan 22 kertaa kun Petu selvisi kuudella torjunnalla.

Kolmas erä ehti vanheta vain 44 sekuntia kun Aleksi Karlsson laukoi Joni Vuorelan esityöstä numeroiksi 0-3. HC Giants turvautui samassa ajassa aikalisään. Karlsson teki myös illan viimeisen osuman, ajassa 49:53. Syöttäjinä olivat Roope Rohamo ja avausmaalin tekijä Eetu Moberg. Kolmannessa erässä Tiippana torjui 13 kertaa eli yhteensä 52 ja Petrus Lintonen 7 kertaa eli Petu tarvitsi nollapeliin 22 torjuntaa.

Hyvin lähti heti alusta liikkeelle, pari ylivoimaa mitkä ei vielä tuottanut tulosta mutta pelin kuva oli kaikille selvä. Pari maalia tuli samalta tontilta hyvien alustusten kautta. Haluttiin voitto ja se saatiin kommentoi Aleksi Karlsson ottelua.

Todella tärkeä voitto meille henkisesti. Vastustaja oli aika aseeton meitä vastaan, ja pystyimme omalla luisteluvoimalla pitämään hyvää tempoa yllä koko pelin. Muutama maali oltaisiin voitu tietysti enemmänkin tehdä, mutta 0-4 lukemat vieraskaukalossa on erinomainen suoritus. Omaan juhlapeliin nollapeli, niin mikäs sen parempaa. Tietysti kiitokset koko joukkueelle, jotka mahdollistivat mun edessä sen, että maali pysyi kolmannen kerran tällä kaudella koskemattomana. Huomenna tullaan näkemään tämän päiväisen voiton myötä todella nälkäinen ja valmis kotijoukkue Espoota vastaan kertoi puolestaan Petrus Lintonen joka ottelussa nousi nykytilastoinnin mukaan eniten otteluita (164) pelanneeksi maalivahdiksi Forssan Palloseuran historiassa ohittaen Harri Tuomen. Nykyisin lasketaan vain pelatut ennen myös puetut.

Melko selkeä tasoero oli tänään ja peli pyöri suurimman osan vastustajan päädyssä. Oltaisi voitu tehdä muutama maali enemmänkin mutta hieman oli mailan puristamista ja rentous puuttui viimeistelystä. Mutta hyvä että saatiin selkeä voitto, tästä on hyvä lähteä huomiseen kotiotteluun Kiekko-Espoota vastaan. Voitolla nousisimme mahdollisesti runkosarjan neljänneksi , tosin omissa käsissä se ei ole vaan tarvitsemme siihen Raahe-Kiekon apua. Mutta jos jäämme viidenneksi niin se mitään muuta, taulukko näyttää sen minkä jokainen joukkue on ansainnut 32 kierroksen jälkeen ja siitä sitten jatketaan eteenpäin kohti kovempia pelejä mietiskeli puolestaan Palloseuran päävalmentaja Asko Rantanen.

3 tähteä Petrus Lintonen

2 tähteä Eetu Moberg