Palloseura aloitti vuoden 2018 komealla kotivoitolla! Järvenpään Haukat saivat poistua Forssasta 8-1 tappion kärsineenä. TuTo:sta Forssaan saapunut Niklas Lehtimäki osui kahdesti. Muut maalintekijät olivat Teemu Karjalainen, Konsta Härkönen, Jeffrey Lawman, Joona Vainio, Juuso Hämäläinen ja ilotulituksen komealla rystyvedolla päättänyt Samuli Virtanen.

Avauserän alussa Palloseura joutui kahdesti jäähyboxiin, ensin Mikko Jaakkola ja vajaan kahden minuutin kuluttua Jeffrey Lawman. Vaikka Haukat pääsivät pelaamaan hetken kahden miehen ylivoimaakin niin Palloseuran alivoima kesti helposti jäähyt ilman takaiskuja. Palloseura meni 1-0 johtoon ajassa 8:37 kun Teemu Karjalainen tuikkasi kiekon etukulmasta ohi Haukkojen veteraanivahti Heikki Kokkosen. Syöttäjinä toimivat Lawman ja Konsta Härkönen.

Ajassa 14:25 Haukat saivat illan ensimmäisen jäähynsä kun Niko Stjerbakoff joutui istunnolle kiinnipitämisestä. Palloseura tarvitsi ylivoimamaalin tekoon 17 sekuntia, Joona Tala syötti oikeaan laitaan Karjalaiselle joka jatkoi poikittaissyötöllä Härköselle jolla oli hyvää aikaa laukoa Palloseura 2-0 johtoon. Erän lopulla Haukat saivat hieman otetta ja onnistuivat pyörittämään ykköskentällään hetken Fopsin päädyssä mutta Henri Viitala torjui varmasti Palloseuran maalilla.

Toista erää ehdittiin pelata 3.30 kun Lawman karkasi Haukkapuolustajan kompuroinnin seurauksena läpiajoon. Kokkonen torjui ensin mutta Jeffrey seurasi hyvin ja tuikkasi 3-0. Vajaata minuuttia myöhemmin Stjerbakoff otti illan toisen jähynsä. Tällä kertaa Haukkojen alivoima kesti mutta pian kolahti! Eetu Moberg ja Joni Vuorela syöttivät ja FPS-debyytantti Niklas Lehtimäki kiersi maalin ja laukoi numeroiksi 4-0 ajassa 26:41. Puoliminuuttia tästä ja numerot olivat 5-0, Otto Rantanen syötti keskialueella poikittaissyötön ja Joona Vainio eteni ja laukoi osuman suht kaukaa ohi maskissa olleen Kokkosen. Erän lopulla ensin Haukkojen Mikko Lindbom sai jäähyn , Palloseuran yv kuitenkin katkesi väärään vaihtoon. Viimeisellä minuutilla Haukkojen Harri Alakotila joutui jäähylle , Palloseura painoi hyvin mutta ilman tulosta joten kolmanteen erään lähdettiin numeroista 5-0.

Kolmannen erän alkuun tuli Palloseuralle illan ainoa kauneusvirhe kun Haukkojen Jussi-Pekka Jokinen pääsi serkkunsa Ramil Jokisen passista iskemään alivoimaosuman ajassa 40:18.

Erän puolivälissä Lehtimäki laukoi illan toisen osumansa, Moberg syötti maalin takaa ja Lehtimäki viimeisteli varmasti. Palloseura osui vielä kahdesti, Juuso Hämäläinen pääsi Mikko Jaakkolan syötöstä läpi ja ujutti kiekon Kokkosen längistä verkkoon ajassa 55:16. Ja illan viimeisen osuman teki komealla rystynostolla ylös noussut puolustaja Samuli Virtanen ajassa 56:49. Syötön 8-1 osumaan antoi Mikko Kulju.

Kokonaisuudessaan Palloseuran esityksessä huokui peli-ilo joka tuotti mukavia onnistumisia. Ottelut jatkuvat keskiviikkona 10.1 Porissa Karhu HT:n vieraana.

3 tähteä Niklas Lehtimäki

2 tähteä Teemu Karjalainen