Forssan Palloseuran otti kolmannen voittonsa Suomi-sarjassa. Tänään Joensuussa kaatui Kiekkokopla luvuin 3-6 (0-3, 3-0, 0-3).

Palloseura aloitti jälleen ottelun vahvasti, samoin kuin kauden avausviikonlopun otteluissa. Ketju Jeffrey Lawman – Jukka-Pekka Kurtelius – Raitis Pujats järjesti kolme hyvää maalipaikkaa kuuden ensimmäisen peliminuutin aikana, mutta Koplan veräjällä Tuomas Heikkonen kesti alun rynnistykset. Palloseuran avausmaali syntyi ajassa 7:54. Juuso Hämäläinen laukoi ja Joni Vuorela jatkoi Tuomas Heikkosen torjunnasta ponnahtaneen kiekon verkkoon. Toinen syöttöpiste Samuli Virtaselle. 0-2 oli melko identtinen avausosuman kanssa. Sebastian Crystal nosti maalille ja kiekko pomppi Jeffrey Lawmanille joka laukoi osuman ajassa 11:23. Palloseura joutui avauserässä ottamaan 2 rangaistusta. Ensin FPS-debytantti Eetu Salmela ja erän lopulla Mikko Pehkonen istuivat pikku kakkoset. Pehkosen jäähyn aikana Lawman nousi laitaa pitkin ja löysi keskeltä Kapteeni Kurteliuksen, joka laukoi yläkulmaan numeroiksi 0-3 ajassa 19:37.

Kiekkokopla iskee kolmesti reilussa parissa minuutissa

Alkukauden otteluissa Palloseuran otteissa on paistanut epätasaisuus eikä tämän iltapäivän ottelu tehnyt poikkeusta. Kiekkokopla sai maalitilinsä auki Eppu Rissasen komealla vedolla ajassa 34:49. Koplan toista maalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Ajassa 36:17 Sami Eklund sai syötön päädystä ja sijoitti kavennuksen takakulmaan ohi FPS-vahti Henri Viitalan. Tämäkään ei vielä riittänyt, vaan ajassa 36:53 numerot muuttuivat tasoihin kun Joonas Hyttinen viimeisteli läheltä tasoituksen. Näitä kolmea maalia edelsi pitkä Koplan pyöritys, kun Palloseura ei päässyt vaihtamaan pitkän kiekon jälkeen. Tasoituksen jälkeen päävalmentaja Asko Rantanen oli pakotettu herättämään joukkuetta aikalisällä. Palloseuralla oli myös toisessa erässä paikkoja, mutta Jeffrey Lawmanin tolppaa lähemmäs ei toisessa erässä päästy.

Palloseura iskee takaisin

Kolmanteen erään Palloseura tuli taas uudella ilmeellä ja kiekko pyöri mukavasti Kiekkokoplan päädyssä. Erän puolivälin paikkeilla FPS-konkari Raitis Pujats nousi laitaa pitkin ja löysi maalinedestä Kurteliuksen, joka ohjasi iltapäivän toisellaan Palloseuran uudelleen johtoon. Syöttöpiste myös Juuso Hämäläiselle. Erän lopulla Palloseuran Miska Niemi joutui jäähylle ajassa 58:41. Samassa ajassa Kopla otti Tuomas Heikkosen maalinsa suulta. Juuso Hämäläinen voitti omanpään aloituksen ja Joel Lehtonen laukoi samantien kiekon tyhjään rysään ajassa 58:44. Eetu Moberg tuikkasi vielä ottelun viimeisellä sekunnilla tyhjiin, joten Palloseuralle makea vierasvoitto Joensuusta numeroin 3-6 ja sarjan kärkipaikka säilyy edelleen Vihreäpaidoilla.

** #54 Jukka-Pekka Kurtelius
* #61 Jeffrey Lawman