Kuva: Mick Granat

Palloseura matkusti lauantaina ensimmäisen kerran 86-vuotisen historiansa aikana pelaamaan sarjapisteistä Uusikaarlepyyhyn. MUIK Hockey ja FPS olivat kohdanneet pari viikkoa siiten Forssassa jolloin vihreäpaidat olivat parempia numeroin 7-2. MUIK tiedettiin kuitenkin vaaralliseksi kotijoukkueeksi sillä esim. JHT on joutunut poistumaan Uusikaarlepyystä ilman pisteitä.

Molemmat joukkueet käyttivät hyvin maalipaikkansa ensimmäisessä erässä. Avausmaalin teki kotijoukkue MUIK ajassa 3:02 2vs1 hyökkäyksen päätteeksi. Kiekko pelattiin poikittaissyötöllä maalin eteen ja Jimmy Sigfrids sivalsi suoraan kiekon verkon perälle, vaikka Palloseuran maalilla pelannut Henri Viitala oli tilanteessa hyvin mukana. Tasoitus saatiin hetkeä myöhemmin, kun Mikko Pehkonen avasi oman maalin kulmalta sinisen kulmaan Tommi Takaveräjälle, joka jatkoi suoraan keskelle J-P Kurteliukselle, joka jätti MUIK puolustuksen muutamalla terävällä potkulla ja ohjasi kiekon maaliin läpiajosta ajassa 6:23.

Toinen maali tehtiin seitsemisen minuuttia myöhemmin, kun Teemu Karjalainen katkoi omalla sinisellä, toimitti kiekon Jeffrey Lawmanille, siitä hyvä jatkosyöttö poikittain Juuso Hämäläiselle, joka jatkoi kiekon maaliin ajassa 13:24.

Neljä minuuttia myöhemmin MUIK järjesteli kiekon pitkän hyökkäyksen päätteeksi viivaan, josta pakki toimitti ohjuriksi tarkoitetun vedon maalia kohti. Jani Nylund osui kiekkoon maalin edustalla, ohjaten kiekon maalin kattoon.

Meidän kolmas maali tehtiin vahvan ylivoimapyörityksen päätteeksi. Aleksi Karlssonin laukaus pomppi MUIK veskarin kautta Juuso Hämäläiselle, joka ei erehtynyt maalipaikasta erän viimeisellä minuutilla.

Toinen ja kolmas erä oli melko tasaväkistä vääntöä. Pari kertaa kolisteltiin tolppia ja järjestettiin hyviä tilanteita. Viitala toimi puolustuksen viimeisenä lukkona 36:lla torjunnalla perusvarmalla pelillä. Tommi Takaveräjä ajettiin suihkuun melko kyseenalaisin perustein pelikellon näyttäessä 36:12.  Kiekon tavoittelutilanteessa mentiin kylki kyljessä, MUIK pelaaja kaatui ja ilmeisesti hieman loukkasi itseään liu’uttuaan laitaa päin.

Palloseura sai sen mitä tuli hakemaan eli kolme sarjapistettä kaikkien maalien synnyttyä jo avauserässä.  Ottelun jälkeen Palloseura siirtyi ruokailun kautta majoitustiloihin ottamaan hyvää lepoa ennen huomista JHT matsia. Ottelu Kalajoella alkaa 12.11 klo 16.00 ja on seurattavissa Fanseat Go palvelun kautta.

3 tähteä Juuso Hämäläinen

2 tähteä Henri Viitala

1 tähti Jukka-Pekka Kurtelius

Ville Nyrönen, Uusikaarlepyy