Palloseura kohtasi perjantai-iltana Nokian Pyryn viimeisessä harjoitusottelussaan ennen viikon päästä Indians ottelulla alkavaa Suomisarjaa.

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta vaikeasti kun Pyryn Juuso Meskanen karkasi läpiajoon heti toisella minuutilla mutta Petrus Lintonen Palloseuran maalilla torjui tilanteen hienosti.
Hetkeä myöhemmin Pyryn Jere Marjamäelle pelattiin hieno paikka poikittaissyötöllä takatolpalle mutta Lintonen oli loistavasti mukana ja torjui.
Palloseuran ensimmäinen tilanne oli reilun kuuden minuutin kohdalla kun voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Aleksi Moisander pääsi laukomaan siniviivalta mutta Pyryn maalilla Wille Mattila selvitti vedon.
Aleksi Karlsson tunkeutui hyvään vetopaikkaan kahdennellatoista minuutilla mutta veto nousi yli. Palloseura pääsi yrittämään ylivoimalla alkaen 11:52 kun Pyryn Juuso Rämö joutui jäähylle, ajassa 13:30 Rämö sai seuraa Joni Laitelasta , reilun puolen minuutin kahden miehen ylivoima ei tuottanut tulosta mutta Pyryn tultua täysilukuiseksi Palloseura otti 1-0 johdon, Erik Nilsson syötti kulmasta ja Joni Leppikoski tuikkasi kiekon etutolpalta verkkoon. Toinen syöttäjä oli Jesse Poussu. Leppikoski oli lähellä tehdä 17 minuutin pelin jälkeen illan toisen maalinsa mutta nyt Mattila torjui. Erän toiseksi viimeisellä minuutilla Lintonen joutui jälleen esittämään parastaan kun torjui Topi Salmelan vedon.

Toisen erän ensimmäinen paha tilanne tuli kuuden minuutin pelin jälkeen kun viime kaudella jatkosarjassa FPS paidassa ihastuttanut Niklas Lehtimäki karvasi kiekon Palloseuran puolustukselta mutta Lintonen torjui jälleen vahvasti. Seuranneesta aloituksesta kiekko ajautui Oskari Ojaselle joka ei erehtynyt vaan tasoitti ottelun ajassa 26:27. Syöttäjinä 1-1 maaliin olivat Waltteri Semilgerei ja Lehtimäki.
Palloseura sai ylivoima ajassa 31:45 kun Aleksi Olkinuora koukki Jyri Waajakoskea. Ylivoimalla Waajakoski haki kiekon oman maalin takaa ja sen vauhdilla hyökkäysalueelle painellen samantien oikeasta laidasta keskeltä maalintekoon. Ajassa 33:31 syntyi siis Palloseuran 2-1 johtomaali, oli komea osuma!
Maalin jälkeen Pyry kehitti vahvan painostuksen , Lintonen torjui monta pahaa vetoa. 2-2 tasoitus kuitenkin syntyi ajassa 34:46 kun Meskanen laukoi kiekon etukulmasta ohi Lintosen. Pyry ei saanut kauaa saanut nauttia tasoituksesta sillä ajassa 35:29 nähtiin se että Palloseuran kakkosvalmentaja Jarkko Aaltosen opit ovat menneet nopeasti perille sillä Waajakoski napautti suoraan ilmasta maalinedestä 3-2 maalin, syötön antoi maalin takaa Aleksi Karlsson, toinen syöttäjä oli Mikko Jaakkola. Lehtimäki yritti vielä nostaa pelin tasoihin mutta Lintonen torjui jälleen hyvin joten ottelussa lähdettiin kolmanteen erään Palloseuran johtaessa 3-2.

Kolmas erä alkoi hienokseltaan Pyryn painostuksella. Waajakoski joutui huitomisesta jäähyboxiin ajassa 43:18, Lintonen torjui maailmanluokan hanskatorjuntaan kun Pyry pelasi paikan takatolpalle Aleksi Niemelle joka pääsi laukomaan suoraan poikittaissyötöstä mutta Lintonen siis torjui.
Jäähyltä päästyään Waajakoski sai Toomas Veijolalta nappisyötön ja punnersi itsensä maalineteen tuikaten kiekon ohi Mattilan ajassa 45:28 , numerot olivat 4-2. Maali oli Jyrille illan kolmas.
Pyry kuitenkin iski pian takaisin kun Juuso Rämö oli jäänyt yksin vapaaksi maalin eteen eikä erehtynyt vaan kavensi ajassa 46:22 numeroiksi 4-3, syöttäjänä siniviivalta Joonas Järvinen.
Pyry onnistui tasoittamaan ottelun ajassa 49:02, Aleksi Niemi nappasi kiekon Palloseuran puolustuksen jaloista ja passasi taakse, Aleksi Olkinuoran hyvä veto upposi vastustamattomasti takakulmaan ja tilanne oli 4-4.
Waajakoski joutui uudelleen jäähylle pelikellon näyttäessä 53:42, pyöritys oli vahvaa ja tolppa kilahti mutta Palloseuran maaliin kiekkoa ei saatu. Ottelu eteni numeroissa 4-4 jatkoajalle.
Palloseuralle tuomittiin heti jatkoajan ensimmäisellä minuutilla jäähy koska sillä oli liikaa pelaajia kentällä. Palloseura kesti puolitoista minuuttia neljällä-kolmea vastaan pyöritystä kunnes Jere Niemelän tykitys päätti ottelun ajassa 62:03.

Palloseuran päävalmentaja Asko Rantanen veti yhteen harjoitusotteluita todeten että hirveästi on menty eteenpäin. Ensimmäiset neljä harjoitusottelua tulivat meille vähän liian aikaisin, Suomen-Cupin peleissä ja tänään Pyryä vastaan onnistuimme jo mukavasti. Päivän peliin olen tyytyväinen lukuunottamatta sitä että päästimme Pyryn 4-2 tilanteesta tasoihin, mutta virheistä pitää oppia. Nämä ovat harjoitusta alkavaan Suomisarjaan.