Palloseura jatkoi tasaisia otteluitaan Suomi-sarjassa kun lauantaina Forssaan vieraaksi saapui sarjan kahdella voitolla aloittanut D-Kiekko Jyväskylästä. Loppujen lopuksi pisteet jäivät Forssaan jälleen maalinerolla lopputuloksen ollessa kotivoitto numeroin 4-3.

Palloseuralla vahva alku

Avauserän ensimmäiset 17 minuuttia isännät veivät selkeästi peliä. Avausosuma syntyi ajassa 6:04 ylivoimalla Henri Niemen istuessa jäähyaitiossa kampituksesta. Juuso Hämäläinen tuli maalintakaa ja syötti poikittain maalineditse ja Konsta Härkönen viimeisteli varmasti ensimmäisen Suomi-sarja osumansa. Jyri Waajakoski ansaitsi myös syöttöpisteen. Palloseura otti 2-0 johdon ajassa 9:30 kun Niklas Saha punnersi komeasti karkuun D-Kiekon puolustukselta ja viimeisteli varmasti vaikka D-Kiekon puolustus samalla rikkoi Niklasta. Syöttöpisteet omassa puolustuspäässä tapahtuneista syötöistä kuittasivat Joni Vuorela ja Waajakoski. Palloseura sai hieman kyseenalaisen jäähyn väärästä vaihdosta ja heti tämän jäähyn päättymisen jälkeen joutui Mikko Saikkonen istunnolle kiinnipitämisestä. Palloseura kesti molemmat jäähyt helpohtkosti. D-Kiekko onnistui kuitenkin iskemään kavennuksen ajassa 17:01. Sami Hepola toi kiekon hyökkäysalueelle ja laukoi , toista kaistaa maalille painellut Mikko Sairanen onnistui iskemään kauden ensimmäistä Suomi-sarja ottelua pelanneen Topi Salokannaksen torjunnasta ponnahtaneen kiekon verkkoon tehden eränumeroiksi 2-1.

Palloseuralla heikko toinen erä

Toisessa erässä D-Kiekko oli hallitsevampi osapuoli, tästä osoituksena torjunnat. Topi Salokannas joutui venymään kiekon eteen peräti 19 kertaa kun vieraiden maalilla Lauri Rämö joutui puuttumaan peliin 10 kertaa. Toki Palloseurakin ajoittain pääsi pyörittämään hyökkäyspäädyssä mutta vaaralliset tilanteen loistivat poissaolollaan.

Erän viiden minuutin kohdalla Sairanen pääsi ylivoima hyökkäyksen päätteeksi laukomaan hienosta paikasta mutta laukoi yli. Palloseuran Joni Vuorela sai pelin viivyttämisestä 2 minuutin rangaistuksen kun liikahti liian aikaisin oman päädyn aloituksessa. Palloseuralta oli jo kerran vaihdettu aloittaja joten toisesta riikkeestä tuomittiin jäähy. Linjatuomari olisi tietty voinut pudottaa kiekon ajoissa jäähän eikä harjoitellut pilkkimistä. Jukka-Pekka Kurtelius luisteli vahvasti alivoimalla ja laukoi vaarallisesti mutta Rämö torjui. D-Kiekolla oli hyvä tilanne erän 7 ja puolen minuutin kohdalla kun Joni Kumpulainen kirmasi hyvää maalipaikkaan mutta Salokannas peitti hienosti etukulman. Ajassa 33:29 tilanne oli sitten tasan, kiekko pomppi sopivasti takatolpalla päivystäneelle Ville Hakalalle joka laukoi one-timerilla kiekon verkkon ja nuemrot 2-2 joista lähdettiin kolmanteen erään.

Palloseura takaisin kuskin paikalle

Erän alku lupaili huonoa sillä Sairanen tuli komeasti päätyviivan takaa aloitusympyrään ja laukoi ranteella takayläkulmaan numeroiksi 2-3 ajassa 41:11. Ote siirtyi kuitenkin tämäön jälkeen Vihreäpaidoille ja kiekko pyöri pitkiä tovia vierasjoukkueen päädyssä. Jeffrey Lawmanille pelattiin hyvä tilanne mutta Rämö torjui.

Palloseura tuli tasoihin ajassa 50.32 . Jyri Waajakoski sai olla vapaana D-Kiekon maalilla tovin, ehti jopa koputella mailalla jäätä että tänne nyt kiekko! Ja Kasper Ruohonen antoi päädystä syötön josta Jyri kiskaisi kiekon samantien Rämön selän taakse.Syöttöpiste myös päädyssä vahvaa työtä tehneelle Mikko Jaakkolalle.

Tästä vain 45 sekuntia lisää ja numerot muuttuivat jälleen, ja millä maalilla! Mikko Kulju nappasi kiekon oman siniviivan tuntumassa ja eteni vahvasti hyökkäysalueelle, syötti Juuso Hämäläiselle joka jatkoi samantein takaisin ja Mikko sai kunnian lyödä kiekon lähes tyhjiin ja Palloseura otti uudelleen johdon. Tämän jälkeen D-Kiekolla oli pari puolittaista paikkaa mutta terävin kiri katkesi kun uusin vahvistus, viime kaudella JyP Akatemiassa Mestistä pelannut Olli Muittari joutui jäähylle vajaa pari minuuttia ennen loppua. D-Kiekko otti aikalisän ja maalivahdinkin pois mutta parhaat paikat syntyivät kotijoukkueelle jotka kuitenkin sössittiin turhiin syöttöihin kun olisi ollut mahdollisuus tappaa peli tykittämällä kiekko tyhjään rysään mutta anyway, D-Kiekko ei enää päässyt maalipaikkoihin ja Palloseura kuittasi kauden toisen kotivoittonsa numeroin 4-3 ja D-Kiekko poistui kaukalosta tällä kaudella ensimmäisen kerran pisteittä!

3 tähteä Jyri Waajakoski

2 tähteä Mikko Kulju

1 tähti Topi Salokannas

Joukkueen valitsema MVP oli maalivahti Topi Salokannas.

”Tänään parhaan pelaajan kypärän sai asettaa päähänsä Urjalan tiiliseinä Topi ”karva” Salokannas! ”