TUTO Hockey ja Forssan Palloseura ovat solmineet yhteistyösopimuksen kaudelle 2019-2020.

Turkulainen Mestis-seura TUTO Hockey ja Suomi-sarjassa pelaava Forssan Palloseura ovat sopineet kaudelle 2019-2020 yhteistyösopimuksesta, joka sisältää seurojen välisen pelaajaliikennesopimuksen. Tämän tarkoituksena on parantaa yhteistyötä sekä edustusjoukkueiden että A-nuorten välillä. TUTO Hockeyn A-nuoret pelaavat Nuorten-liigassa.

TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan mukaan yhteistyön mahdollisti viime kauden positiiviset kokemukset. – Koimme viime vuonna tehdyn yhteistyön Forssan kanssa erittäin positiiviseksi. Se osaltaan kannusti meitä laajentamaan yhteistyötä tulevalle kaudelle. Keskinäisen pelaajaliikenteen lisäksi autamme FPS:ää rekrytoinnissa. Forssassa pelaaminen ja harjoitteleminen tulevat myös osaksi meidän omaa pelaajapolkua.  Yhteistyö kattaa niin A-nuoret kuin edustusjoukkueemmekin.

– Tulevaisuudessa olisi hienoa nähdä FPS Mestiksessä. Toivomme tämän yhteistyön osaltaan auttavan sen päämäärän saavuttamista. Jos katsomme Mestis-karttaa turkulaisittain, niin onhan tämä aika itä-pohjoispainotteinen. Kartalla olisikin tilausta forssalaisille, joiden kanssa saisimme varmasti aikaiseksi myös paikallispelihenkeä, eihän Turusta ole Forssaan kuin 80 kilometriä. Aittola jatkaa.

Palloseuran kannalta yhteistyö laajan pelaajaringin omaavan TUTOn kanssa mahdollistaa nuorten, eteenpäin pyrkivien pelaajien pelaamisen Vihreäpaidoissa kauden aikana. Toki tämä tarjoaa myös Palloseuran pelaajille mahdollisuuden päästä pelaamaan TUTOn riveihin. Viime kaudella TUTOsta oli Forssassa lainassa pitempi aikaisella lainasopimuksella Veeti Vuorio, Tuomas Pyyhtiä ja Joona Tala. Lisäksi muutaman ottelun lainoja oli myös muutama.

Viime kauden Palloseuran pelureista TUTOn paidassa Forssassa pelatussa TUTO vs KOOVEE harjoitusottelussa viilettivät Forssalaiskasvatti Aleksi Karlsson ja Joona Tala. Muita Forssassa pelanneita TUTO pelureita olivat Eetu Salmela ja Eetu Vento.

Lisäämme Palloseuran päävalmentaja Asko Rantasen kommentit myöhemmin.

Palloseura ja TUTO Hockeyn A-juniorit kohtasivat Forssassa 14.8. Ottelussa nähtiin todennäköisesti myös TUTOn paidassa sellaisia pelaajia jotka pukeutuvat Palloseuran Vihreään pelipaitaan alkavalla kaudella.

Kuva: Mia Caven

Teksti : TUTO Hockey ja Timo Tukia