Palloseura jatkoi Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan merkeissä pelejään sunnuntaina Kajaanissa Hokin vieraana. ”Pohjoisen” kiertue päättyi makeaan 4-1 vierasvoittoon!

Avauserässä Palloseura meni 0-1 johtoon Kristian Tikan ensimmäisellä osumalla Palloseuran paidassa. Tommi Takaveräjä sai kiekon siniviivan tuntumassa ja eteni kohti kulmaa josta lähetti tarkan syötön maalin eteen Tikalle joka viimeisteli varmasti ohi Severi Kinnusen ajassa 3:34. Mikko Jaakkola kuittasi myös syöttöpisteen. Lisää osumia ei erässä nähty vaikka Palloseura pääsi kahdesti yrittämään ylivoimalla ja Hokki kerran.

Toinen erä oli tapahtumarikkain. Palloseura meni 0-2 johtoon todella komealla osumalla kun Jyri Waajakoski kikkaili koko Hokki viisikon saatuaan kiekon Mikko Pehkoselta oman alueen kulmassa. Joulukuun ottelussa Hokin Riku Korhonen teki vastaavan maalin Palloseuran verkkoon eli se on nyt kuitattu tuolla mahtavalla pujottellulla! Konsta Härkönen sai myös syöttöpisteen. Pelikello näytti tällöin 27:14. Vajaa minuuttia myöhemmin joutui Aleksi Karlsson jäähylle ja Hokki käytti ylivoiman hyväkseen. Oscar Leppänen ajoi kulmasta neliön keskellä ja sivalsi tarkan vedon takakulmaan ohi Henri Viitalan ajassa 28:24.

Ajassa 33.10 Joona Vainio törmäsi oman vaihtoaition edessä Hokin Robert Locansin kanssa ja Joonalle tuomittiin 2+10 minuutin jäähy. Hokki haki tiukasti tasoitusta kunnes puolentoista minuutin pyörityksen Karlsson ja Eetu Moberg pääsivät vastaiskuun. Hokin Niko Saarenpää joutui kaatamaan Mobergin ja Palloseura puolestaan sai ylivoimamahdollisuuden puolen minuutin 4vs4 pelin jälkeen. Palloseura käytti paikkansa ja meni 1-3 johtoon ajassa 35:58. Karlsson syötti maalintakaa ja Takaveräjä laukoi b-pisteen kaarelta todella tarkasti maalin takayläkulmaan! Toinen syöttäjä oli Tikka.

-Mulle jätettiin aika paljon tilaa siinä yvllä ja kun kaikki syöttösuunnat oli peitetty niin ainut vaihtoehto oli vetää siitä ja tällä kertaa osu aika hyvin veto kohalleen! Kertasi Tommi osumaansa.

Kolmannessa erässä Palloseura onnistui hyvin pitämään pelin kontrollissa, molemmat maalivahdit torjuivat kolmannessa erässä vain 6 kertaa. Palloseura ratkaisi pelin lopullisesti edukseen ajassa 55:13. Härkönen voitti aloituksen , Waajakoski sai kiekon ja syötti hienosti maalille josta Härkönen viimeisteli varmasti ohi Kinnusen. Aivan viime sekunneilla vielä Mikko Kulju oli nokikkain Kinnusen kanssa mutta ei onnistunut tekemään joukkueelleen viidettä osumaa.

-Oli meiltä aika ehjä 60minuuttia paria muutaman minuutin huonompaa jaksoa lukuunottamatta, vastustaja oli aika aseeton kun me pelattiin fiksusti omaa peliä ja vältyttiin pahemmilta virheiltä omassa päässä kertoi ottelussa tehot 1+1 viimeistellyt Tommi Takaveräjä.

-Tänään näytettiin todella, mihin pystytään. Pelattiin alusta saakka aktiivisesti ja kurinalaisesti. Vastustajalla ei ollut oikeastaan mitään mahdollisuuksia. Viitala napsi muutaman ison kopin ja potki loput kulmiin. Oli kyllä ilo seurata joukkueen otteita. Toki eilen jo oli viitteet tähän suuntaan. Näillä keinoin on hyvä painaa eteenpäin kertoili puolestaan mv-valmentaja Ville Nyrönen.

3 tähteä Jyri Waajakoski

2 tähteä Tommi Takaveräjä