Palloseuran ja Laser HT:n välinen Suomisarja kauden avausottelu oli hieman erikoinen ja antoi näkemistä katsojille koko rahan edestä. Laser HT johti ottelun puolivälissä 0-2 mutta Palloseura nousi ennen toisen erän loppua 3-2 johtoon. Kolmannessa erässä alkoi näyttää että kaikki 3 pistettä jäävät Forssaan kun Palloseura johti 5-2 mutta niin vaan Laser HT nousi tasoihin, ensin yv-maalilla ja sitten kahdella komealla laukauksella joten ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Joona Tala nousi isäntien jatkoaika sankariksi laukomalla 6-5 voittomaalin.

Ottelu oli juuri ehtinyt alkaa kun Laser HT otti jo 0-1 johdon pelikellon näyttäessä aikaa 00:15. Harri Pälve sai nostaa kiekon verkkoon ohi Petrus Lintosen. Tilannetta edelsi Palloseuran kiekon menetys oman maalin takana.

Tasoitus oli lähellä parin minuutin pelin jälkeen kun Kristian Tikka karkasi puolittain läpi. Sami Väliharju onnistui kuitenkin torjunnassaan. Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Aleksi Karlsson pääsi laukomaan keskeltä vapaasti mutta Väliharju kesti.

Vastoin pelin kulkua otti Laser HT 0-2 johdon ajassa 4:34. Tuuka Rantamölö kaatuneena huitaisi kiekon keskialueen poikki ja Aleksi Alamäki pääsi karkuun ja harhautti Lintosen.
Maalin jälkeen ote säilyi Palloseuralla mutta tulosta ei syntynyt.
Kiekko saatiin verkkoon ajassa 14:36 mutta tuomaristo hylkäsi Jyri Waajakosken osuman koska maali oli siirtynyt pois paikoiltaan.
Avauserä oli kokonaisuudessa Palloseuran hallintaa , kovat taklaukset olivat Oululaisille myrkkyä mutta tärkeimmässä eli maalinteossa vieraat siis olivat edellä 0-2.

Toisen erän alkuun Palloseura pääsi ylivoimalle kun Laserin Joonas Launonen passitettiin kampituksesta jäähylle ensimmäiselle minuutilla. Yv ei kuitenkaan tuottanut tulosta.
Palloseura joutui alivoimalle ajassa 22:42 , jäähyn syy oli väärä vaihto. Alivoimalla Waajakoski kilautti tolppaa ja tämän jälkeen kiekko pyöri vapaana Laserin maalin edustalla mutta säilyi edelleen puhtaana. Laser ei saanut ylivoimallaan edes kunnon painostusta aikaiseksi.

Palloseura sain uuden yv.n ajassa 26:47 kun Miska Padatsu nosti kiekon plexin yli verkkoihin. Kovasta pyörityksestä huolimatta tämäkin yv kuivui kokoon. Jäähyn jälkeen Leevi Kannisto ohjasi hyvin ja pian kilautettiin yläputkea. Hieman ennen erän puoliväliä pääsi Laser vaaralliseen vastaiskuun mutta Lintonen torjui varmasti.
Vihdoin ajassa 31:28 syntyi Palloseuran kauden avausosuma, Totte Moberg ja Aleksi Karlsson pääsivät kahdestaan karkuun, Moberg syötti ja Karlsson tykitti kiekon maaliin, hyökkäyksen avasi Jyri Waajakoski.

Tämän jälkeen Palloseura sai jälleen ylivoiman kun Nikita Kholkin puolestaan nosti kiekon katsomoon. Ylivoima oli edellisiä vaisumpaa eikä tulosta syntynyt.
Palloseura tuli kuitenkin ansaitusti tasoihin ajassa 36:35. Totte Moberg komeasti ”ringetteviivalta” maalin kattoon ja tilanne siis 2-2. Maalin syöttivät Karlsson ja Waajakoski.
Erän viimeisellä minuutilla Palloseura siirtyi 3-2 johtoon. Raivo Freidenfelds oli jäänyt maalin eteen vapaaksi ja sijoitti kiekon varmasti maaliin ajassa 39:31, syöttäjinä jälleen Karlsson ja Waajakoski.

Kolmas erä alkoi Vihreäpaidoilta mukavasti kun Jyri Waajakoski vapautettiin läpi eikä tehomies erehtynyt vaan laukoi komeasti numeroiksi 4-2 ajassa 41:18. Maalin syöttivät Waajakosken tavoin illan neljännen pisteensä kuitannut Aleksi Karlsson ja puolustaja Niko Ojala.

Ojala joutui pari minuuttia myöhemmin jäähylle mutta lähellä alivoimamaali kun Karlsson ja hetkeä myöhemmin Waajakoski pääsivät yrittämään maalintekoa.
Niko Ojala piti kirjurin kiireisenä jatkossakin kun hän ajassa 47:24 komeilla harhautuksilla narutti Laser-vahti Sami Väliharjun ja vei Palloseuran 5-2 johtoon. Maalin syöttivät Ojalan pakkipari Joona Vainio sekä Leevi Kannisto.

Laser HT kavensi numeroiksi 5-3 ajassa 52:40 J-P Kurteliuksen istuessa koukkaamis rangaistusta. Maalin ohjasi lähietäisyydeltä Tuukka Rantamölö.
Peli meni vielä tiukaksi kun viime kaudella Palloseurassakin vieraillut Aleksi Pöytäsaari laukoi numeroiksi 5-4 ajassa 54:29 ja vajaa puoliminuuttia myöhemmin tilanne oli jo 5-5 kun Harri Pälve laukoi tulisesti takayläkulmaan.Palloseura otti tasoitusmaalin jälkeen aikalisän ja onnistui painamaan pelin Laserin päätyyn mutta maaleja ei enää syntynyt vaan ottelu eteni jatkoajalle numeroissa 5-5.

Jatkoaika vanheni vain 39 sekuntia kunnes Joona Tala ratkaisi lisäpisteen kohtalon laukomalla Vihreäpaitojen voittomaalin. Tätä ennen jo voittomaalin syöttäjällä Totte Mobergilla oli hieno paikka mutta hän veti hieman ohi.

Mediaryhmä jutusteli pelin jälkeen pikaisesti apuvalmentaja Jarkko Aaltosen kanssa. –Kyllä tää aika valmentajien painajainen oli vaikka yleisö saikin peliä koko rahalla. Olisi pitänyt kyllä ottaa 3 pinnaa kun tarjolla oli mutta voitto on aina voitto. Toivottavasti pelaajat ottavat tästä opikseen.

3 tähteä Jyri Waajakoski

2 tähteä Aleksi Karlsson