Palloseura kohtasi Sunnuntaina vieraissa Seinäjoen uudessa Jouppilanvuoren jäähallissa S-Kiekon. Uuden hallin kirkkaat valot eivät hämänneet vaan Palloseura haki komean 2-4 vierasvoiton.

Palloseuran ensimmäinen vaarallinen tilanne oli 3 ja puolen minuutin pelin jälkeen, Eetu Moberg piti hyvin siniviivan ja Aleksi Karlsson pääsi laukomaan mutta Juho Niku S-Kiekon maalilla torjui. Kuuden ja puolen minuutin kohdalla Jyri Waajakoski nousi kaukalon kulmasta maalille mutta Niku kesti jälleen. S-Kiekko kehitteli vaarallinen tilanteen 11 minuutin paikkeilla päästyään kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen mutta Petrus Lintonen Palloseuran maalilla venyi varmaan torjuntaan Niklas Peltolan laukauksen jälkeen. S-Kiekko onnistui erän viimeisellä minuutilla siirtymään 1-0 johtoon ajassa 19:01. Elias Märijärvi katkaisi Palloseuran hyökkäykseen lähdön, syötti maalille josta Jaakko Svensk ei onnistunut ohittamaan Lintosta mutta kiekko ajautui taaemmaksi josta Tomi Poikonen tykitti isännät johtoon.

Palloseuran tasoitus syntyi ajassa 22:46, Otto Rantanen voitti hyökkäyspään aloituksen taakse josta Roope Rohamo purjehti laidan kautta maalia kohti ja tuikkasi etukulmasta 1-1 tasoituksen. Kyseessä oli Roopen uran toinen Suomi-sarja maali, ensimmäinen syntyi kaudella 14-15. Palloseura sai kokeilla ylivoimaa kun Poikonen joutui jäähylle ajassa 24:48, ylivoima ei kuitenkaan tuottanut lisäosumia. Mutta ajassa 27:23 Palloseura meni 1-2 johtoon, Rohamo avasi Jesse Poussun läpiajoon ja Jesse laukoi varmasti uransa ensimmäisen Suomi-sarja osuman. Osuman toinen syöttäjä oli Joni Leppikoski.  Maalin jälkeen Palloseura sai uuden yv-sauman kun Akseli Kalliainen joutui pelin viivyttämistä boxiin. Ylivoima oli kuitenkin jälleen tehotonta. Kauden parasta peliään pelannut Rohamo oli lähellä tehdä toisen osuman kun erää oli jäljellä reilu 4 minuuttia, Niku kuitenkin torjui. Seuranneesta nujakoinnista S-Kiekon Hermes-laina Nico Joki ja Waajakoski joutuivat pariksi minuutiksi jäähypenkille. Erän lopulla Palloseura pääsi kolmannen kerran ylivoimalle Petri Viitamäen jouduttua kampituksesta ajassa 38:01 ja kun Joki lähti jäähylle huitomisesta ajassa 39:22. Kahden miehen yv:llä Palloseuran yv tuotti vihdoin tulosta, Joona Vainio syötti siniviivan tuntumaan Mikko Pehkoselle jonka laukaus upposi muuttaen suuntaa maskimiehenä olleesta Peteris Pujatsista joten myös Peteris sai maalitilinsä auki tämän kauden sarjassa!

Kolmannen erän toisella minuutilla Toomas Veijola pommitti siniviivalta mutta tolpan kautta ohi. Palloseura joutui ensimmäisen kerran alivoimalle alkaen ajasta 43:30 kun Eetu Mobergin maila oli korkealla ja tuloksena 2+2 minuutin jäähy. Alivoimalle Waajakoski karkasi läpi mutta ei onnistunut jujuttamaan Nikua. Pian Palloseura olikin kahden miehen alivoimalla kun Aleksi Karlsson joutui koukkaamisesta ajassa 45:08 Mobergin seuraksi jäähypenkille. Palloseuran alivoima oli vahvaa ja kesti kokonaisen 2 minuuttia 3vs5 alivoimaa. Isäntien Jesper Peltolalla oli hieno kavennuspaikka yhdeksän minuuttia ennen loppua mutta Lintonen torjui varmasti.Ottelussa alkoi olla ratkaisun makua kun Pujats karkasi keskeltä läpi ja laukoi illan (ja kauden) toisen maalinsa ajassa 55:16, Palloseuran neljännen maalin syöttäjänä oli Joni Vuorela. S-Kiekko onnistui ajassa 58:45, Antti Pöllänen kavensi Poikosen poikittaisyötöstä numeroiksi 2-4. Samalla S-Kiekko otti aikalisän ja maalivahdin pois. Palloseura pelasi kuitenkin vahvasti loppuun asti ja nappasi arvokkaat vieraspisteet mukaansa maalein 2-4.

Hyvä taistelu taas. Ensimmäisessä erässä meni hiukan koheltamiseksi, mutta toiseen erään äijät sai hyvän draivin päälle ja maalijyväkin löytyi. Saatiin uusia maalintekijöitä: Roope Rohamo, Jesse Poussu ja Peteris Pujats. Nöyrää, aktiivista ja järkevää peliä koko jengiltä. Lintonen oli taas maalilla mies paikallaan. Kuuden pisteen viikonlopun jälkeen pari päivää palauttelua ja valmistaudutaan tuleviin matseihin. Kommentoi MV-Valmentaja Ville Nyrönen ottelua.

3 tähteä Roope Rohamo

2 tähteä Peteris Pujats