Palloseura jatkoi sunnuntaina Riemun vieraana Jyväskylässä hyviä otteita ja haki täyden pistepotin matkaansa maalein 1-4.

Ottelu ehti vanheta vain 1:50 kun Peteris Pujats katkaisi Riemun poikittaissyötön puolustusalueella ja karkasi läpiajoon. Varma sijoitus ohitti Riemu-vahti Henri Tikkasen ja numerot taululle 0-1.

Alta viiden minuutin tilanne oli jo 0-2, Roope Rohamo katkoi Riemun hyökkäykseen lähdön hyökkäys siniviivalla, käytti kiekon Erik Nilssonilla ja eteni itse laukaisupaikkaan, tarkka veto takakulmaan ajassa 4:24 ja tilanne 0-2. Palloseuran erävoitosta huolimatta Riemu hallitsi hienokseltaan, Petrus Lintonen joutui torjumaan 16 kertaa ja Tikkanen ehti kiekon eteen 9 kertaa.

Toinen erä oli maaliton. Kasper Lähteenmäki istui estämisestä ennen erän puoliväliä ja kovempi paikka oli kun Toomas Veijolalle tuomittiin 2+2 korkeasta mailasta ajassa 33:48. Palloseuran alivoima kesti hyvin ja puntit tasottuivat kun Riemun Jani Oliitervo taklasi Joona Vainiota päähän ja lähti suihkun puolelle ajassa 36:45 , rangaistus 5+20. Eetu Moberg ohjasi kiekon verkkoon erän viimeisellä minuutilla mutta tuomarin mielestä liian korkealla olleella mailalla. Toisessa erässä Tikkanen torjui 19 kertaa kun vastaavasti Petu napsi 12 koppia.

Kolmannessa erässä ajassa 51:04 Riemu sai vihdoin kuparisen rikki ja Petun yli 110 minuuttia kestänyt viikonlopun nolla rikkoutui. Aleksi Lampi laukoi siniviivalta ja Miska Aution ohjaus ohitti Petun ja tilanne oli 1-2. Maalin jälkeen Riemu painoi päälle mutta Lintonen napsi varmoja koppeja. Kesken Riemun painostuksen Joona Vainio nappasi keskialueella irtokiekon ja vapautti Otto Rantasen pystysyötöllä maalintekoon ajassa 53:35.

Riemun kiriä haittasi Mikko Hyvösen illan toinen jäähy pelikellon näyttäessä 56:23. Ylivoimamaalia ei syntynyt mutta lopullinen ratkaisu syntyi ajassa 58:48. Aleksi Karlsson katkaisi Riemun syötön puolustusalueella ja tänään tyypillisesti Palloseura iski vastaiskulla osuman. Aksun syöttö keskialuelle tavoitti Samuli Virtasen joka karkasi läpi ja veivasi nätisti loppulukemat 1-4. Kolmannessa erässä Petu Lintonen torjui 13 kertaa kun isäntien Tikkanen selvisi kahdeksalla torjunnalla.

Joukkueen hyvät otteet jatkuivat Jyväskylässä. Vastustaja vei laukaukset aika selkeästi, mutta Petun varma työskentely jätti riparit minimiin ja puolustus oli tehokasta, Neljänkymmenenkolmen torjunnan lisäksi 12 blokattua laukausta. Ylivoimalla voitaisiin olla tehokkaampia ja sitä osa-aluetta työstetään jatkossa tottakai. Hyvä mieli jäi koko porukalle tästä viikonlopusta kommentoi MV-valmentaja Ville Nyrönen ottelua bussista kotimatkalla.

3 tähteä Petrus Lintonen

2 tähteä Roope Rohamo