Viisi erää se kesti, nimittäin maaliton putki tämän viikonvaihteen otteluissa. Jyväskyläinen Liikunnan RIemu oli karannut tässä vaihessa 0-2 johtoon mutta kolmannessa erässä Palloseuran ketsuppipurkki aukesi kunnolla ja aikavälillä 52:51-54:42 lauottiin 3 osumaa ja noustiin 1-3 tilanteesta 4-3 johtoon ja voittoon!

Avauserässä Palloseuralla oli useampikin paikka tehdä osuma, toki Riemulla oli myös tilanteensa mutta kotijoukkueen tilanteet olivat erittäin hyviä maalipaikkoja. Tilastoissa kuitenkin Joonas Laaksoselle kertyi Palloseuran maalilla 11 torjuntaa kun taas Riemun Tuomas Särkijärvi torjui 7 kertaa.

Palloseuran Eetu Salmela joutui jäähytlle ajassa 4:55 mutta Riemun ylivoima oli heikkoa. Riemun Mikko Hyvönen joutui jäähylle maalin siirtämisestä ajassa 9:10 mutta 10 sekunttia myöhemmin toiseen aitioon joutui Eetu Moberg koukkaamisesta joten kumpikin pääsi yrittämään ylivoimaa vain hetken. Riemu sai uuden yv-mahdollisuuden ajassa 14:14 kun Samuli Virtanen passitettiin keskialueen jalkakampista jäähylle. Nyt vieraat käyttivät tilanteen hyväkseen kun Niklas Huovila laukoi Mikko Hyvösen poikittaissyötöstä kiekon muutamasta metristä ohi Laaksosen ajassa 14:56. Erän lopulla Joona Tala pääsi laukomaan Mikko Kuljun poikittaissyötöstä mutta Särkijärvi koppasi.

Toinen erä alkoi Riemun vahvalla pyörityksellä ja Laaksonen joutui venymään pariin hyvään torjuntaan hukaten välillä mailansakin. Erän puolivälin paikkeilla Palloseura sai ylivoimamahdollisuuden kun Riemun Lauri Viitanen nosti kiekon katsomoon, kiekko pysyi hyvin alueella mutta vetoja tuli harvakseltaan. Joona Tala vieraili myös jäähyaitiossa korkeasta mailasta mutta nyt Riemun yv oli heikkoa. Riemu kehitti hässäkän Palloseuran maalille ja lopulta Riho Embrich tykitti korkean vedon kun Laaksonen oli jäissä ja numeroiksi 0-2 ajassa 36:20.

Kolmannen erän Palloseura sai aloittaa ylivoimalla kun toisen erän lopulla Riemun Otto Jääskeläinen erehtyi hallista ja sukelsi väärässä paikassa. YV oli hyvää, laukauksia tuli mutta Riemu kesti vielä mutta kun Hermanni Salomaa lähti pian Jääskeläisen vapautumisen jälkeen jäähylle iski Palloseura kavennuksen ajassa 42:22. Otto Rantanen voitti hyökkäyspään aloituksen, Eetu Salmela syötti oikeaan laitaan josta löytyi Jyri Waajakoski joka tykitti vastuttamattomasti takakulmaan numeroiksi 1-2.

Maalin jälkeen Palloseura painoi hyvin päälle ja tasoitus roikkui ilmassa mutta kesken painostuksen tuli kylmä suihku. Kalle-Veikko Koivisto laukoi siniviivalta, näytti että Erno Kauppi sai mailaansa väliin mutta ilmeisesti veto painui suoraan verkkoon ja numeroiksi 1-3 ajassa 48:24.

Palloseura kuitenkin jatkoi painostustaan ja Riemu joutui turvautumaan aikalisään saatuaan pitkänkiekon jälkeen väsyneelle viisikolle huiliaikaa ajassa 51:02.

Palloseuran tehohetki alkoi siis ajassa 52:51, Mikko Saikkonen laukoi maalille ja Waajakoski ohjasi kavennusosuman, toiseksi syöttäjäksi Jukka-Pekka Kurtelius. Tästä 14 sekunttia eteenpäin ja numerot olivat tasan 3-3! Niklas Sillanpää syötti omalta alueelta vastustajan siniviivan tuntumassa päivystäneelle Aleksi Karlssonille joka punnersi maalinkulmalle ja nosti tasoituksen ohi Särkijärven ajassa 53:05.

Voittomaali syntyi ajassa 54:42, Palloseura pyöritti pitkään. Tommi Takaveräjä sai hyvin pidettyä siniviivan ja laukoi, kiekko ajautui Särkijärven torjunnasta takaisin Tommille joka syötti Mikko Saikkoselle. Saikkonen passasi siniviivalle ja Eetu Salmela laukoi , Waajakoski oli maalilla hämmentämässä mutta veto painui suoraan verkkoon ja Palloseura oli noussut johtoon!

Vajaa neljä minuuttia ennen loppua Riemu painoi vahvasti ja Mikko Hyvönen pääsi vapaasta paikasta yrittämään tasoitusosumaa maalin nurkalta mutta Joonas Laaksonen venyi todelliseen game-saveriin upealla jalkatorjunnallaan. Heti perään Riemun Ari Närhi taklasi rumasti kiekotonta Waajakoskea päähän mutta tilanne meni tuomaristolta täysin ohi. Seuraavalla pelikatkolla Palloseuran valmennusjohto kritisoi tilannetta tuomaristolle mutta tuloksena oli Fopsille joukkuerangaistus eli Riemu pääsi ilmaiselle ylivoimalle ajassa 57:07. Palloseuran alivoima oli uhrautuvaa ja loput hoiteli Laaksonen. Ajassa 58:03 Saikkonen ja Riemun Iiro Junnila ottivat pienen nokkapokan Palloseuran maalin kulmalla. Riemu otti vielä reiluksi minuutiksi maalivahdin pois mutta ei enää päässyt maalipaikoille joten Palloseura otti riemukkaan voiton numeroin 4-3. Kyseessä oli Palloseuran kaikkien aikojen ensimmäinen voitto Riemusta sillä viime kaudella ”Koirat” veivät molemmat ottelut nimiinsä.

Valmentaja Marko Vehmas kommentoi pelin jälkeen seuraavaa kun kyselin mietteitä pelistä:  Pari erää tuskailtiin pelin kanssa, vähän samanlailla kuin eilen Nokialla koko peli. Kolmanteen erään saatiin hyvä rytmi peliin ja saatiin peliä ensimmäisen maalin myötä vähän rennommaksi. Viimeisellä kympillä jätkät näytti miten usko ja tahto voi kääntää koko pelin!

3 tähteä Eetu Salmela

2 tähteä Jyri Waajakoski

1 tähti Joonas Laaksonen

Timo Tukia 29.10-17

Joukkueen valitsemaksi MVP peluriksi valittiin Aleksi Karlsson joka sai päähänsä MVP kypärän!

”Hienon takaa-ajon jälkeen sai Aleksi Karlsson asettaa päähänsä parhaan pelaajan kypärän”