Palloseura matkasi sunnuntaina Jyväskylään Riemun vieraaksi tavoitteenaan täysi pistepotti lauantain tappion vastapainoksi.

Palloseura otti johdon neljännellä peliminuutilla , Joonas Laaksonen torjui ensin hyvin Riemun hyökkäyksen ja Palloseura lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Joni Vuorelan avaus tavoitti Tommi Takaveräjän joka puolestaan vapautti Jukka-Pekka Kurteliuksen läpiajoon ja tämä ei erehtynyt vaan siirsi vieraat johtoon.

Riemun tasoitus syntyi ajassa 8:13 kun Mikko Hyvönen sai kiekon lapaansa b-pisteessä ja eteni hieman ja laukoi kiekon ohi Laaksosen. Palloseura ei tästä häkeltynyt vaan meni uudelleen johtoon erän puolivälissä. Avausosuman värkännyt kolmikko iski uudelleen, Takaveräjä syötti poikittaissyötön Kurteliuksille joka jatkoi keskelle ja Vuorela tälläsi 1-2 osuman one-timerilla.

Erän viiden viimeisen minuutin aikana kotijoukkue Riemu osui kahdesti, ensin Ari Närhi laukoi läpiajosta pelin tasoihin ajassa 15:22 ja reilua minuuttia myöhemmin Iiro Junnila poikittaissyötöstä 3-2. Kiekko kaiketi sitten kävi maalissa vaikka näytti osuvan tolppaan.

Toisessa erässä tehtiin yhteensä kaksi osumaa, Aleksi Karlsson punnersi maalinkulmalta pelin tasoihin ajassa 26:41 , syöttäjinä Niklas Sillanpää ja Juuso Hämäläinen. Riemu kuitenkin kuittasi osuman parisen minuuttia myöhemmin kun Waltteri Viitasen veto yllätti Laaksosen joten kolmenteen erään Riemun 4-3 johdossa vaikka Palloseura pääsi kolmesti yrittämään ylivoimalla Riemun jäähyillessä.

Palloseura oli voittanut kolmannen erän Riemua vastaan Forssassa pelatussa ottelussa 4-1 ja niin voitti myös tänään! Heti erän ensimmäisellä minuutilla Riemun Iiro Vaittinen kaatoi karkuteille yrittäneen Hämäläisen ja joutui jäähylle. Palloseura voitti aloituksen ja Joona Tala syötti Teemu Karjalaiselle jonka veto upposi kuuden sekunnin yv-pyörityksen päätteeksi , toinen syöttäjä oli Samuli Virtanen. Pian 4-4 tasoituksen jälkeen Eetu Salmela joutui jäähyaitioon mutta tämän alivoiman Palloseura selvitti.

Palloseura meni 4-5 johtoon pelikellon näyttäessä 48:39. Jyri Waajakoski toi kiekon keskeltä hyökkäysalueelle ja syötti Kurteliukselle jatkaen itse maalin eteen oikeanaikaisesti maskimieheksi ja Jukkiksen veto upposi verkkoon. Toinen syöttäjä oli Takaveräjä. Pian maalin jälkeen Riemun kolmannen maalin tekijä Junnila otti jäähyn ja tälläkertaa ylivoiman piti jauhaa 18 sekuntia kunnes Karjalainen laukoi b-pisteen kaarelta ja Karlsson ohjasi vieraat kahden maalin karkumatkalle, toinen syöttäjä oli Tala. Niklas Sillanpää vieraili jäähyllä mutta isännät eivät onnistuneet kaventamaan. Riemun Ville Kauhanen joutui jäähylle digitaalien pysähtyessä aikaan 55:45, Riemun Waltteri Viitanen kuitenkin karkasi läpi ja teki alivoimaosuman ajassa 57:24. Palloseuran onneksi samainen Viitanen joutui jäähylle 10 sekuntia myöhemmin ja Palloseura sai aloituksen hyökköyspäähän ja muutaman sekunnin 5vs3 ylivoiman, tämä riitti sillä ajassa 57:40 Juuso Hämäläinen taituroi Palloseuran seitsemännen maalin syöttäjinä Tala ja Virtanen. Tästä Riemu ei enää toipunut vaan kaikki 3 pistettä matkasivat 5-7 vierasvoiton myötä Tyykikylään!

3 tähteä Jukka-Pekka Kurtelius

2 tähteä Aleksi Karlsson