Palloseura matkasi perjantaina Suomen-Cupin otteluun Hollolaan hakemaan voittoa paikallisesta HC Giantsista jotta jatkomahdollisuudet säilyisivät.

Tasainen avauserä

Avauserän numerot olivat 1-1. Kotijoukkue meni 1-0 johtoon Joonatan Juurin tarkalla takakulmavedolla ajassa 8:55.
Palloseuran tasoitus syntyi 2 minuuttia myöhemmin. Santtu Ahonen avasi keskialueelle Niklas Sahalle joka toi kiekon hyökkäysalueelle ja löysi hyvällä syötöllä takatolpalta Kasperi Lähteenmäen joka sijoitti kiekon varmasti maaliin.

Palloseuran peli sekosi toisessa erässä

Palloseura meni ajassa 26:19 1-2 johtoon Nikolas Ulessin kauniilla maalilla. Samuli Virtanen avasi täyteen Ulessille ja tämä laukoi pakin jaloista aivan yläkulmaan.
HC Giants tasoitti kuitenkin ajassa 28:28. Saku Aavajoki voitti aloituksen taakse ja Juha Veneskarin veto upposi yläputken kautta ohi Topi Salokannaksen ja tilanne oli 2-2.
Isäntien 3-2 syntyi kellon näyttäessä 33:29 kun Kasper Korhonen pääsi laukomaan reboundista maalin.
HC Giants pääsi maalin jälkeen ylivoimalle ja onnistui siirtymään ylivoimalla 4-2 johtoon ajassa 34:23, maalin tekijänä jälleen Korhonen. Ja kun isännät olivat saaneet hengen päälle syntyi kymmenen sekuntia myöhemmin 5-2 Olli Leinosen tekemänä. Eli HC Giantsilla meni 1:04 kolmen maalin tekoon. Palloseura otti tämän jälkeen aikalisän.
Aikalisän jälkeen Palloseura sai paremmin otetta pelistä mutta tulosta ei syntynyt joten kolmanteen erään lähdettäessä HC Giants johti 5-2.

Huikea nousu kolmannessa erässä

Kolmannessa erässä Palloseura pääsi pariin otteeseen ylivoimalle ja ylivoima oli selkeästi parempaa kuin kahdessa ensimmäisessä erässä, tuuri ei kuitenkaan ollut yhtään myötä ja Giants-vahti Ville Viskari torjui esim. Otto Rantasen hyvän vedon. Ja kun kavennusta ei syntynyt pääsivät isännät tekemään 6-2 maalin. Juha Suni katkoi Palloseuran hyökkäykseen lähdön ja vapautti Esko Gröhnin laukomaan kiekon tyhjiin.

Palloseura onnistui kaventamaan ylivoimalla ajassa 52:40 . Maalintekijänä Joona Vainio, syötön antoivat Raivo Freidenfelds ja Peteris Pujats. Heti maalin jälkeen Palloseura sai uuden ylivoiman ja pian numerot olivat 6-4. Niklas Saha viimeisteli keskeltä Freidenfeldsin ja Samuli Virtasen esitöistä ajassa 54:23.
Ote säilyi Palloseuralla ja ajassa 56:45 syntyi 6-5 kavennus Joona Vainion tykityksellä. Maalin syöttivät Niko Ojala ja Joni Vuorela.
Palloseura otti maalivahdin pois ajassa 58:11 ja hieno nousu huipentui 6-6 tasoitukseen ajassa 59:34 kun Miku Ronkaisen veto upposi, syöttäjinä Freidenfelds ja Ojala.

Ottelu eteni siis jatkoajalle jota Palloseura hallitsi selvästi ja ottelu ratkesi Raivo Freidenfeldsin läpiajosta syntyneeseen maaliin ajassa 62:53 , avaussyötön antoi Joona Tala. Palloseuralle siis komean nousun jälkeen 6-7 voitto ja mahdollisuuden cupin jatkopaikkaan säilyivät. Jatkopaikka ratkeaa lauantaina Forssassa kun Kiekko-Vantaa saapuu Palloseuran vieraaksi.