Palloseura sai keskiviikkoiltana vastaansa HC Indiansin Kaarinasta. Joukkueiden ottelut ovat olleet yleensä jännittäviä ja niistä ei ole tunnetta puuttunut. Niin myös tällä kertaa jännitystä kesti viimeiseen summerin pöräykseen asti!

Kulju liekeissä avauserässä

Palloseura aloitti vahvasti ja painoi kiekkoa jatkuvalla syötöllä kohti Indians maalia jota vartio Pontus Paakkonen.  Palloseura pääsi illan ensimmäiselle ylivoimalle pelikellon näyttäessä aikaa 4:00. Miro Kivinen otti hyökkäyspäädyssä koukkaamisesta jäähyn. Ylivoima ei lähtenyt oikein hyvin pyörimään eikä tilanteita syntynyt, paras paikka tuli kun Kivinen oli jo jäällä. Jyri Waajakoski pääsi parikin kertaa yrittämään maalintekoa mutta Paakkonen kesti.

Johto-osuma syntyi kuitenkin vielä samalla minuutilla, ajassa 6:36. Eetu Salmela avasi omasta päädystä oikeaan laitaan Aleksi Karlssonille joka löysi b-pisteiden välistä Joni Vuorelan. Jonin rystyveto yllätti Paakkosen ja Palloseura meni 1-0 johtoon.

2-0 osumaa ei kovin kauan joutunut odottamaan, ajassa 7:07 verkko heilahti toistamiseen. Joona Tala syötti viivasta kulmaan Otto Rantaselle, tämä jatkoi keskelle Mikko Kuljulle jonka painava laukaus upposi.

Palloseura tai oikeestaan Mikko Kulju iski vielä kerran avauserässä. Kulju karvasi kiekon pakilta Inkkareiden siniviivan tuntumassa ja paineli läpi. Hieno veto ohitti Paakkosen ja Palloseura meni 3-0 johtoon ajassa 10:03.

Erän lopulla Palloseura sai mahdollisuuden lisätä johtoaan kun ajassa 18:41 Kim Kauttonen sai rangaistuksen huitomisesta ja vajaata minuuttia myöhemmin sai seurakseen forssalaisyleisön suosikkipojan Jesse Virtasen. Rangaistukset jatkuivat toiseen erään.

Indians tulee peliin mukaan

Toisen erän alun viidellä-kolmea vastaan ylivoimassa oli mahdollisuus lyödä jo ratkaisu taululle mutta osumia ei syntynyt pyörityksestä huolimatta.

Palloseura joutui alivoimalle kun Juuso Hämäläinen otti jäähyn ajassa 21:!4, tämä meni osittain Virtasen jäähyn kanssa päällekkäin mutta kun kellon näyttäessä 24:01 otti Mikko Saikkonen kampitusjäähyn pääsi HCIK pyörittämään kunnolla ylivoimaa. Tätä edelsi kova hässäkkä Palloseuran maalilla ja kiekko pyöri aivan maaliviivan tuntumassa.

Indians onnistui kaventamaan ylivoimalla ajassa 25:06. Ville Virmavirta laukoi siniviivalta ja kiekko tuli Henri Viitalan torjunnasta Johannes Lehdolle maalineteen ja hän lapioi kiekon maaliin.

Seuraavassa vaihdossa Indians tuli jo maalin päähän, Miro Kivinen toi kiekon hyökkäysalueelle, kiekko ajautui Otto Rehelmälle joka laukoi kiekon takayläkulmaan ajassa 25:27.

Tilanne näytti forssalaisittain pahalta kun ajassa 26:04 Hämäläinen komennettiin jälleen jäähyaitioon mutta nyt Palloseura kesti alivoiman.

Indians onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun toisessa erässä, ajassa 36:54 Jesse Virtanen sai kiekon punaviivalla , eteni hyökkäysalueelle ja tykitti ”ringetteviivalta” takakulmaan numeroiksi 3-3.

Teemu Karjalainen oli heti perään viedä Palloseuran uudelleen johtoon mutta Paakkonen torjui Teemun harhautuksen. Seuranneesta kähinästä passitettiin Hämäläinen ja Inkkareiden Juuso Halmeenmäki jäähyboxiin.

Palloseura nousee taas kuskin paikelle ja kestää lopun hurlumhein

Heti kolmannen erän alussa Jeffrey Lawman murtautui läpi mutta ei onnistunut ohittamaan Paakkosta.

Palloseura meni uudelleen johtoon ajassa 46:17 kun Mikko Kulju taisteli kiekon omassa puolustuspäässä ja syötti Joona Talalle joka lähetti laidasta syötön keskelle Tommi Takaveräjälle ja tämä pääsi nokikkain Paakkosen kanssa eikä erehtynyt vaan laukoi numeroiksi 4-3.

Kolmannessa erässä Palloseuralla oli useampikin paikka tehdä lopullinen ratkaisu mutta viimeistely ontui. Toki Indians olisi voinut myös tasoittaa mutta Henri Viitala oli kolmannessa erässä varma.

Pelikellon näyttäessä 57:48 joutui Jukka-Pekka Kurtelius jäähyaitioon ja samalla Indians otti aikalisän.

Mutta mitä tapahtuikaan! Juuso Hämäläinen karkasi alivoimalla läpi ja Simo Pasonen joutui kaatamaan hänet rangaistuslaukauksen arvoisesti ajassa 58:29. Paakkonen kuitenkin torjui Juuson yrityksen. Parikymmentä sekuntia myöhemmin Jeffrey Lawman katkoi Indiansin hyökkäykseen lähdön ja harhautteli pakit päästen jälleen nokikkain Paakkosen kanssa mutta ei kuitenkaan saanut kiekkoa maaliin. Indians pystyi ottamaan maalivahdin pois ajassa 59:12 ja saikin paineen Palloseuran päätyyn. Viitala peitti hyvin vedon pelikellon näyttäessä 59:57. Aloitus tapahtui Palloseuran päädystä ja Mattias Selinkoski voitti aloituksen Inkkareille ja Jesse Virtanen pääsi laukomaan mutta Palloseuran onneksi tolpan kautta ohi joten Palloseuralle 4-3 voitto joka nosti samalla Palloseuran sarjataulukossa toiseksi. Peräkkäisiä voittoja on 6 ja seuraavaa haetaan lauantaina kun Forssaan saapuu S-Kiekko Seinäjoelta.

Maalivahtivalmenta Ville Nyrönen kommentoi peliä seuraavasti: Tänään meinasi pisteet olla tiukassa ensimmäisen erän jälkeen, mutta kääntyi sentään voitoksi kovalla sisulla. Menneen viikonlopun pitkä reissu vei varmaan parhaan terän, mutta nyt on pari päivää aikaa valmistautua ja kerätä voimia. Lauantaina nähdään varmasti taas taisteleva porukka kotihallissa.

3 tähteä Mikko Kulju

2 tähteä Joona Tala

1 tähti Eetu Salmela

Inkkareiden kaadon paras esitys meni Mikko Kuljulle ! Mikolle siitä hyvästä ansaitusti päähän MVP kypärä.