Palloseura reissasi Suomen Itsenäisyyspäivänä Kotkaan jossa iltapäivä ottelussa Forssalaisia isännöi Titaanit. Joukkueet kohtaavat viikonloppuna ns. back to back otteluissa eli peräkkäisinä päivinä vieraissa/kotona.

Avauserän ensimmäisellä kympillä tilanteet olivat harvassa. Jukka-Pekka Kurtelius pääsi ohjamaan kahdeksannella minuutilla maalin edestä mutta hieman ohi.

Titaanit otti ylivoimalla 1-0 johdon Aleksi Karlssonin istuessa jäähyllä. Petteri Paajanen laukoi maalin suoraan syötöstä hyvin pelatun kuvion päätteeksi ajassa 11:39.

Palloseura sai hyvän tasoitus mahdollisuuden kun Roope Lantta joutui korkeasta mailasta 2+2 minuutin jäähylle ajassa 12:23. Titaanit tulivat kuitenkin vaarallisesti alivoimalla mutta Elmeri Kotro laukoi onneksi ohi. Muutamaa sekuntia myöhemmin syntyi 1-1 tasoitus. Peteris Pujats viimesteli maalin edestä pelikellon näyttäessä aikaa 14:03. Syöttöpisteet Totte Mobergille ja Miku Ronkaiselle.

Erän lopulla Petrus LIntonen venyi hyvään torjuntaan kun Erkka Huttunen nousi kulmasta maalille. Avauserän jälkeinen tilanne oli 1-1.

Toisen erän alussa Huttunen joutui jäähylle mutta alivoimalla Leevi Pekkarinen vapautettiin läpi mutta Petrus Lintonen oli jälleen parempi. Hetkeä myöhemmin, Erik Naroman jäähyn aikana, Palloseuran ylivoima oli huomattavasti parempi mutta tulosta ei syntynyt vaikka Peteris Pujats ja Miku Ronkainen pääsivät laukomaan hyvistä paikoista.

Toinen erä kulki pitkälti Palloseuran komennossa. Esim. Miku Ronkaisella oli useampi hyvä paikka.  Erän loppupuolella myös Titaanit sai otetta peliin ja Petrus Lintonen joutui venymään hyviin torjuntoihin. Myös Palloseuralla oli hieno paikka kun Miku Ronkainen karkasi laidasta karkuun.

Pari minuuttia ennen eräsummeria Titaaneilla oli hieno tilanne ottaa johto mutta LIntonen oli jälleen varma, Palloseura lähti TItaaneiden tilanteen jälkeen nopeaan vastaiskuun joka päättyi Veeti Vuorion maalilaukaukseen ja Palloseura meni 1-2 johtoon ajassa 18:31. Maalin syöttivät Joni Vuorela ja Leevi Kannisto.

Titaanit kehittelivät pahan hässäkän Palloseuran maalille seuraavassa vaihdossa, Petu Lintonen selvitti kuitenkin hienosti Santeri Salmisen vaarallisen vedon. Palloseura ei kuitenkaan päässyt johdossa erätauolle kun Titaanit pääsi sahaamaan Palloseuran puolustuksen auki ja Ville Myyryläinen pääsi laukomaan 2-2 tasoituksen ajassa 39:31.

Kolmas erä alkoi Palloseuralle myönteisesti kun vieraat siirtyivät 2-3 johtoon ajassa 40:18. Samuli Virtanen laukoi sinivivalta ja kiekko muutti puolustuksesta suuntaa ja yllätti Titaani-vahti Niilo Pussisen. Syöttöpisteet Joona Talalle ja Otto Rantaselle.

Pari minuuttia myöhemmin syntyi 2-4. Joni Vuorela voitti hyökkäyspään aloituksen, Niklas Saha jatkoi taakse josta Veeti Vuorio laukoi illan toisen maalinsa.

Titaanit onnistuivat kaventamaan tilanteeksi 3-4 ajassa 52:01. Maali tehtiin suunnilleen samoin kuin isäntien toinen osuma eli sahaamalla Palloseuran puolustus auki nopeilla poikittaissyötöillä. Toisen maalin tekijä Ville Myyryläinen syötti ja Santeri Kunttu viimeisteli kavennuksen.

Titaanit yritti tasoitusta mutta Palloseura onnistui hyvin puolustamaan eikä Titaanit päässyt kunnon laukaisu paikkoihin. Niilo Pussinen luisteli vaihtoaitioon Titaanien aikalisän jälkeen viimeisen minuutin alkaessa. Kristian Tikka pääsi kuitenkin katkoon ja karkasi laukomaan tyhjiin illan viimeisen osuman ajassa 59:53 joten Palloseura nappasi jälleen täyden pistepotin vieraskaukalosta numeroin 3-5.

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti lauantaina, tällä kertaa Forssassa alkaen klo 17.00.

3 tähteä Veeti Vuorio

2 tähteä Samuli Virtanen