Palloseura sai sunnuntai vieraakseen Raahe-Kiekon. Kyseessä oli joukkueiden kauden toinen kohtaaminen. Lokakuussa Palloseura haki Raahesta puhtaan 3-0 voiton.

Tällä kertaa Petrus Lintosen toiveet toisesta perättäisestä nollapelistä kariutuivat jo 17 sekunnin kohdalla. Keväällä lainapelaajana Palloseuraa playoff otteluissa vahvistanut Mikko Vainikka laukoi siniviivalta ja Richard Miscik sai lavan väliin ja ohjaus yllätti Petrus Lintosen.

Palloseuran peli hieman jähmettyi nopeasta takaiskusta eikä ensimmäisen viiden minuutin aikana saatu kunnon tilanteita aikaiseksi. Raahe-K kehitteli seitsemännellä minuutilla pari huippupaikkaa jotka Petrus Lintonen kuitenkin selvitti hienosti. Ensin Joni Suominen vapautettiin poikittaissyötöillä nokikkain Petun kanssa ja hetkeä myöhemmin puolustaja Jarkko Heikkilä nousi keskeltä hyvälle maalipaikalle.

Seuraavalla minuutilla myös Palloseura pääsi hyökkäämään mutta Raahe-Kiekon mainio maalivahti Patrik Koivisto torjui Kristian Tikan terävän vedon. Seuraavalla minuutilla Palloseuran tasoitus näytti varmalta mutta Koivisto selvitti tuurilla ja taidolla sekä Jyri Waajakosken että Aleksi Karlssonin yritykset. Raahe-Kiekko selvitti myös mv.Koiviston hankkiman rangaistuksen.

Palloseuran tasoitus oli tosi lähellä vajaan 14 minuutin kohdalla, Joni Leppikoski näki viivalta nousevan puolustaja Pasi Palmumäen ja syötti kulmasta keskelle. Pasin terävä veto kilahti kuitekin tolppaan. Seuraavalla minuutilla Raahelaiset puolestaan olivat lähellä maalintekoa kun ensin Suominen ja hetkeä myöhemmin Jaakko Svensk kokeilivat Petrus Lintosen torjuntavirettä todeten sen hyväksi siirretyn rangaistuksen aikana. Itse Jyri Waajakosken jäähyn aikana tilanteita ei pahemmin ollut kuten ei myöskään Raahe-Kiekon Eetu Suorannan jäähyn aikana kolmisen minuuttia myöhemmin joten avauserä Raahe-Kiekolle 0-1.

Jesse Poussulla oli paikka tasoitukseen kun pääsi ohjaamaan toisen erän neljännellä minuutilla Samuli Virtasen siniviiva vedosta maalin edestä mutta Koivisto kesti edellleen. Seuraavalla minuutilla Jyri Waajakoski laukoi vaarallisesti, Koivisto pudotti mutta Peteris Pujats ei osunut kunnolla pyörivään kiekkoon vaikka maali ammotti puolityhjänä edessä.

Raahen Jesse Häkkinen joutui jäähylle ajassa 26:08 ja nyt syntyi kaivattu tasoitusmaali. Jyri Waajakoski laukoi siniviivan tuntumasta ja Aleksi Karlsson nosti maalin kulmalta irtokiekon verkkoon ja tilanne oli 1-1 ajassa 26:25. Maalin toinen syöttäjä oli Samuli Virtanen.

Raahe-Kiekko pelasi puolustaja Sami Ekoluomalle hyvän maalipaikan 32 minuutin pelin jälkeen mutta Petrus Lintonen torjui hienosti. Hetkeä myöhemmin Kristian Tikka pelasi hyvän vaihdon ensin laukomalla hyvin keskeltä ja sitten hyvällä kiekon pitämisellään hankki Atte Junnilalle jäähyn. Ylivoiman ensimmäinen minuutti yli heikko mutta jälkimmäisellä minuutilla oli useampi veto mutta Tikan ylärima vetoa lähemmäksi ei päästy maalinteossa joten toisen erän jälkeinen tilanne oli 1-1.

Kolmannen erän alussa Svensk tarjoili Junnilalle maalipaikan 2vs1 hyökkäyksessä mutta laukaus epäonnistui täysin. Peteris Pujats sen sijaan toisessa päässä laukoi hyvin ja Patrik Koivisto sai venyä parhaimpaansa että numerot säilyivät tasoissa.

Palloseura haki ryminällä johtomaalia, Rene Pylvänäinen laukoi siniviivalta mutta kiekko ei mennyt maaliin vaikka maalilla oli vahvaa ruuhkaa. Painostus jatkui ja Joel Lehtonen laukoi siniviivalta mutta Koivisto pelasti Leevi Kanniston yrityksen maalin kulmalta. Raahelaiset purkivat tilanteen mutta siniviivalla purun pysäytti Joel Lehtonen joka lähetti tulisen rannevedon maalille ja kiekko painui ohi Koiviston ja Palloseura meni 2-1 johtoon ajassa 48:35. Maali oli Joel Lehtoselle mannaa sillä kaksi edellistä kautta on jäänyt käytännössä kokonaan väliin vuonna 2017 syksyn harjoitusottelussa tulleen loukkaantumisen takia.

Raahelaisten Teemu Vääräkoski ja myöhemmin Lehtonen istuivat jäähyt mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut lisämaalien teossa ylivoimien aikana. Raahe-Kiekko sai hyvän otteen pelistä viitisen minuuttia ennen summeria ja haki vahvalla painostuksella tasoitusmaalia mutta Petrus Lintonen maalilla oli itse varmuus.

Ajassa 58:19 sattui tuomari Erno Smedbergille melkoinen lapsus, Vainikka haki kiekkoa jota myös Niklas Saha tavoitteli. Vainikka kompuroi ja Saha sai kampituksesta jäähyn. Raahen vaihtopenkki naureskeli ja löi ylävitosia saatuaan ilmaisen mahdollisuuden kahden mienhen ylivoimaan. Vieraat ottivat Koiviston pois maaliltaan ja kehittivät vaarallisia tilanteita mutta Palloseura kesti uhrautuvan puolustuksen ja Lintosen ansiosta joten pisteet jäivät riemukkaasti Forssaan maalein 2-1. Tämä tiesi sitä että Palloseura saa varmasti 4 kotiottelua yksinkertaisena pelattavaan jatkosarjaan ja joutuu kolmesti turvautumaan Kivistön Bussin kyytiin vierasmatkoilla.

3 tähteä Joel Lehtonen

2 tähteä Aleksi Karlsson