Palloseura ja Raahe-Kiekko kohtasivat Suomi-sarjan puolivälierä sarjassa tiistai-iltana toisen kerran, tällä kertaa Raahessa.

Heti ensimmäisessä vaihdossa Jyri Waajakoskelle pedattiin laukaisupaikka mutta Raahe-Kiekon puolustus peitti keskeltä lähteneen vedon. Kristian Pylvänäinen pääsi parin minuutin kohdalla kokeilemaan maalin kulmalta, Patrik Koivisto onnistui kuitenkin torjumaan alakulma vedon.
Palloseura pääsi ylivoimalle kun Sami Ekoluoma joutui kyynärpäätaklauksesta jäähylle ajassa 4:44, ylivoima ei oikein lähtenyt käyntiin mutta loppupuolella Eetu Salmela laukoi vaarallisesti siniviivalta , Koivisto torjui kuitenkin vedon.
Vajaan kahdentoista minuutin kohdalla Palloseura kehitteli hienon hyökkäyksen joka päättyi Jukka-Pekka Kurteliuksen vetoon joka kuitenkin lipui Koiviston kautta hitusen ohi maalin.
Pari minuuttia myöhemmin oli Raahe-Kiekon erän vaarallisin tilanne kun Atte Junnila nousi vauhdilla maalin eteen. Petrus Lintonen jatkoi vahvoja otteitaan ja torjui.
Erän ainoa maali syntyi ajassa 18:10 jolloin Peteris Pujats laukoi terävästi pakin jaloista ja veto yllätti Koiviston. Maalin syöttivät Niklas Saha ja Otto Rantanen. Joten numeroista 0-1 toiseen erään.

Niklas Saha passitettiin jäähylle toisen erän neljännellä minuutilla hyökkäysalueella tapahtuneesta korkeasta mailasta. Alivoimalla Miku Ronkainen karkasi läpi muttei onnistunut saamaan kiekkoa verkkoon vaan Koivisto kesti. Palloseura kesti alivoiman joka kääntyi parinkymmenen sekunnin tasavoiman jälkeen Palloseuran ylivoimaksi Atte Junnilan jäähyn myötä. Sinänsä hyvä ylivoima ei tuottanut toivottua tulosta vaan tilanne säilyi numeroissa 0-1.
Erän puolivälissä Miku Ronkainen pääsi uudelleen karkuun mutta Koivisto kesti jälleen.
Viimeisen minuutin alkaessa Peteris Pujats oli lähellä tehdä illan toisen maalinsa mutta veto meni hieman ohi.
Palloseuran koko erän jatkunut painostus tuotti ansaitun tuloksen vihdoin ajassa 39:46 kun Kristian Tikka karkasi Pujatsin syötöstä karkuun ja sijoitti sunnuntain tavoin kiekon varmasti ohi Patrik Koiviston, maalin toinen syöttäjä oli Samuli Virtanen. Raahen Joni Suominen paiskoi tilanteen jälkeen mailaansa ja sai pelirangaistuksen käytöksestä. Toisen erän torjunnat kertovat erästä kaiken, Koivistolla 22 ja Petrus Lintosella 3.
Raahe-Kiekolle avautui ylivoima mahdollisuus kun Peteris Pujats joutui jäähylle korkeasta mailasta ajassa 42:50.
Palloseura meni kuitenkin alivoimalla 0-3 ajassa 44:09 , Eetu Salmela purki alivoimaa, Miku Ronkainen syöksyi kiekon perään ja syötti keskelle josta Totte Moberg viimeisteli ajassa 43:56.
Pian kuitenkin Palloseura oli kahden miehen alivoimalla kun päätuomari Juho Joki-Erkkilä, Petrus Lintosen entinen seurakaveri JHT:n ajoilta, päätti antaa kiekon sulkemisesta rangaistuksen. Kahden miehen alivoima kestettiin mutta ajassa 45:12 Raahe-Kiekko onnistui kaventamaan, Jesse Häkkinen laukoi siniviivalta ja Jaakko Svensk laukoi irtokiekon verkkoon.
Miku Ronkaisella oli maalipaikka erän kuuden minuutin kohdalla , Koivisto kesti etukulmavedon. Pian Palloseura sai yv.n kun Sami Ekoluoma kaatoi Niklas Sahan ajassa 46:51. Ylivoima ei ollut yhtä näyttävää kun aiemmat, paras tilanne oli Leevi Kannistolla joka pääsi laukomaan maalin edestä.

Tästä eteenpäin muutaman minuutin ajan kiekko pysyi pääasiassa Palloseuran kontrollissa, Raahe-Kiekko yritti vastahyökkäyksillä mutta vaarallisia tilanteita ei ollut kummassakaan päädyssä. Reilut 5 minuuttia ennen vapauttavaa summeria onnistui Raahelaiset kehittämään pienen painostuksen jonka päätteeksi syntyi 2-3 kavennus. Mirko Hänninen laukoi siniviivalta ja Joni Kauvosaari siirsi maalin edustalta irtokiekon verkkoon ja laittoi pelin jännäksi ajassa 54:49.

Maalin jälkeen kiekko pysyi Palloseuran kontrollissa ja pienen pyörityksen jälkeen Miku Ronkainen murtautui maalipaikkaan ja Raahen maalivahti Patrik Koivisto joutui kaatamaan Mikun joten Palloseura pääsi kuluttamaan aikaa ylivoimalla ajassa 56:16. Jäähyn jälkeen Raahe-Kiekko yritti hakea tasoitusta mutta ei saanut kunnon kirivaihdetta päälle eikä edes saanut otettua maalivahti Koivistoa penkille lainkaan. Noin minuutti ennen loppua kiekko pomppi vaarallisen näköisesti Palloseuran maalin tuntumassa josta Jyri Waajakoski pääsi lyömään sen väljemmille vesille, keskialueelta löytyi Jukka-Pekka Kurtelius (joka muuten ottelussa voitti varmasti kaikki aloitukset). Jukkis eteni hyökkäysalueelle 2vs1 hyökkäykseen Kristian Tikan kanssa, tarkka syöttö tavoitti Tikan joka tykitti suoraan syötöstä illan toisen maalinsa ja loppunumerot 2-4 olivat valmiit.

-Hyvä valmistuminen peliin ja 2 erää hyvää vieraskiekkoa , torjunnat selkeästi meille ja vastustajalla ei juuri ollut maalipaikkoja. Kolmannessa erässä vastustaja hyödynsi ainoot maalipaikkansa mutta varsinaista kiriä ei saanut aikaan. Toinen kiinnitys ja nyt nöyrin mielin kohti torstaita ja kovat piippuun kommentoi Palloseuran Päävalmentaja Asko Rantanen ottelun jälkeen.

Sarja on nyt Palloseuralle 2-0 joten torstaina on ensimmäinen mahdollisuus laittaa sarja poikki ja hankkia muutama lepopäivä ennen seuraavaa kierrosta. Jos Raahe-Kiekko venyy voittoon sarja jatkuu lauantaina ja mahdollisesti sunnuntaina….

3 tähteä Peteris Pujats

2 tähteä Kristian Tikka