Missään ei ollut parempaa paikkaa lyödä sarja tasoihin kuin kotihallissa ja niin sitkeästi taistellut Palloseura tekikin! Pyry sai poistua kotimatkalleen 4-3 tappion saattelemana. Seuraava koitos on tiistaina Nokialla ja torstaina 7.3 klo 18.30 pelataan jälleen Forssassa.

Avauserä ehti vanheta 3:44 kun Miku Ronkainen karvasi kiekon itselleen Pyryn maalin taustalla ja pyörähti väkkäränä maalin eteen ja laukoi Palloseuran 1-0 johtoon. Pyryn maalilla Wille Mattila teki pienen virhearvioinnin ja Miku sai laukoa kiekon lähes tyhjään maaliin.

Pyry onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun ajassa 11.20. Niko Petro onnistui kaivamaan kiekon itselleen Palloseuran maalin takana ja löysi syötöllään maalin edustalta Juho Painilaisen joka viimeisteli 1-1 tasoituksen varmasti laukomalla kiekon ohi Petrus Lintosen.

Toisessa erässä Palloseura meni 2-1 johtoon ajassa 24:30. Jukka-Pekka Kurtelius voitti hyökkäyspään aloituksen ja Miku Ronkainen laukoi illan toisen maalinsa.

35 minuutin paikkeilla Palloseuralle tuli ottelun mustimmat hetkensä kun Pyry iski kahdesti vajaassa minuutissa. Ensin Niklas Lehtimäki laukoi 2-2 tasoituksen tarkalla etuyläkulma laukauksella ajassa 34:45, maalin syötti keskialueella katkon tehnyt Valtteri Ylitalo.  Ja hetkeä myöhemmin Pyry otti 2-3 johdon Painilaisen illan toisella maalilla jonka hän teki rystynostolla maalin edustalta. Tilannetta edelsi avausosuman tavoin Niko Petron hyvä päätykarvaus. Palloseura käytti aikalisänsä Pyryn kolmannen maalin jälkeen.

Kolmannen erän alussa Pyry pystyi jäädyttämään Palloseuran pelin ja hallitsi erän ensimmäistä viittä minuuttia kilauttaen kerran tolppaakin mutta mitä pitemmälle erä eteni niin sen paremmin Palloseura pääsi jälleen peliin mukaan.

Palloseuran pelatessa ylivoimaa Mikko Saikkonen kilautti tolppaa ja juuri kun kahden maalin tekijä Painilainen oli vapautunut jäähyaitiosta syntyi 3-3 tasoitus ajassa 51:40. Mikko Saikkonen syötti ensin Jyri Waajakoskelle joka harhautettuaan Pyryn pelaajan laukoi vaarallisen vedon jonka Wille Mattila vaivoin torjui ja paikalle syöksynyt Eetu Moberg tinttasi kiekon verkkoon.

Palloseuran voittomaali syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 55:52. Tuomas Pyyhtiä löysi pitkällä omalta siniviivalta lähteneellä keskialueen poikittain ylittäneellä avauksella hyökkäys siniviivalta Niklas Sahan joka nousi b-pisteen tuntumaan ja laukoi. Veto upposi riemukkaasti ohi Mattilan ja vei Palloseuran siis 4-3 johtoon joka kesti loppuun saakka. Syöttöpiste myös Pyyhtiälle pelin avanneelle Mikko Vainikalle.

Viimeisellä minuutilla Pyry haki tasoitusta ilman maalivahtia mutta Lintosen ja uhrautuvan puolustuspelin (mm. Toomas Veijolan blokki) johdolla Palloseura kesti ja Pyry sai poistua kolmannen kerran Forssasta tällä kaudella tappion kärsineenä!

3 tähteä Miku Ronkainen

2 tähteä Niklas Saha