Palloseura kohtasi keskiviikkona Suomen-Cupin ottelussa Mestiksessä pelaavan Heinolan Peliitat. Palloseura pelasi syksyn tähän asti parhaan ottelunsa mutta tämäkään ei riiittänyt vaan Peliitat vei cup-pisteet mukanaan maalein 2-5. Cup jatkuu Palloseuran osalta lauantaina Järvenpäässä jossa kohdataan Haukat klo 14.50 alkavassa ottelussa.

Ottelu alkoi Palloseuran osalta vaikeasti kun jo ajassa 00:35 Jyri Waajakoski passitettiin jäähylle koukkaamisesta. Reilun minuutin Palloseura onnistui purkamaan hyvin mutta ajassa 1:58 Peliitat otti johdon. Waltteri Hopponen syötti poikittaissyötön ja Pasi Kouvalainen tykitti suoraan syötöstä 0-1.
Palloseuran tasoitus oli lähellä minuuttia myöhemmin kun Peteris Pujats pääsi ohjamaan Toomas Veijolan vedon mutta Peliittavahti Adam Nagy selvitti tilanteen.
Mutta eipä aikaakaan kun numerot olivat 1-1 ja millä maalilla! Niklas Saha sai keskialueella kiekon narutteli pari-kolme Peliitta pelaajaa sekä Nagyn ja laittoi kiekon maaliin ajassa 3:22. Voi olla että menee muutama ottelu että yhtä komea osuma Forssassa nähdään.
Peliitat sai tämän jälkeen otetta pelistä ja Petrus Lintonen Palloseuran maalilla joutui useaan otteeseen torjuntatehtäviin. Peliitat sai uuden yv mahdollisuuden kun Mikko Kulju joutui boxiin ajassa 8:40. Palloseura pelasi vahvaa alivoimaa ja Peliittojen Santeri Koponen joutui kaatamaan maalille pyrkineen Jyri Waajakosken ajassa 9:37. Palloseura kuitenkin pilasi oman ylivoimansa ottamalla väärästä vaihdosta rangaistuksen ajassa 10:55.
Peliitat meni 1-2 johtoon päästyään kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen ajassa 15:05. Arttu Rämö laukoi suoraan Reno Goodwinin poikittaissyötöstä osuman. Palloseura kehitteli vielä yhden tasoituspaikan pari minuuttia ennen erän loppua mutta Nagy torjui Waajakosken vedon joten avauserä Peliitoille maalein 1-2.

Palloseura sai ylivoimamahdollisuuden toisen erän alkuun kun Peliittojen Roope Mäkitalo joutui jäähylle estämisestä ajassa 21:30. Ylivoimalla saatiin aikaiseksi muutama laukaus mutta Nagy kesti.
Peliitat kehittävät pahan paikan mutta vain sivutolppa kilahti ja kun Palloseura lähti purkamaan tilannetta Peliittojen Joakim Kukkonen otti kampituksesta jäähyn pelikellon näyttäessä 25:56. Pakkopeli pyöri hyvin jäähyn viimeisen puoliminuuttisen ajan mutta tasoitusta ei kuitenkaan syntynyt.
Palloseura tasoitti ajassa 30:40. Mikko Saikkonen laukoi siniviivalta matalan rannevedon ohi Nagyn. Syöttöpisteet saivat Aleksi Karlsson ja Jyri Waajakoski. Tämän jälkeen molemmilla oli tekopaikkoja mutta maalivahdit kestivät.
Peliittojen ylivoima alkoi ajassa 36:58 kun Jukka-Pekka Kurtelius joutui jäähylle kampituksesta. Ajassa 38:07 Peliitat sai kiekon maaliin mutta tuomaristo hylkäsi osuman, syynä oli että ”maali tehtiin tarkoituksella ohjaamalla muulla kuin mailalla”. Palloseura kesti lopun jäähyn mutta ajassa 39:12 Peliitat menivät 2-3 johtoon. Lauri Heino viimeisteli maalin edustalta Jarkko Pynnösen poikittaispassista. 6 sekuntia ennen erän loppua Joni Leppikoski sai vielä jäähyn koukkaamisesta. TIlanne toisen erän jälkeen 2-3.

Palloseura tappoi jäähyn kolmannen erän alussa ja jäähyn päättymisen jälkeen Lintonen torjui vielä hienosti vaarallisen tilanteen. Pian myös FPS sai yv-mahdollisuuden kun Peliittojen Santeri Koponen passitettiin jäähyaitioon korkeasta mailasta ajassa 42:29. Ylivoima ei oikein lähtenyt eikä tasoitusta syntynyt.
Palloseuran Kulju joutui vahinkokampituksesta istunnolle kun pelikello näytti 47:47. Ylivoima tuotti tulosta ajassa 48:57 kun Kouvalainen ampui etuyläkulmaan numeroiksi 2-4.
Palloseura sai erän toisen yv mahdollisuuden , Reno Goodwinin estämisrangaistus alkoi ajassa 49:36. Ylivoiman hienoimmaksi Forssalaissuoritus oli Samuli Virtasen taklaus kun Peliitat yrittivät nousta alivoimalla. Palloseuran nuori puolustaja Kasperi Lähteenmäki esitti komean lonkkataklauksen pari minuuttia ennen loppua ja Palloseura otti Lintosen pois maalilta ajassa 58:28 sekä aikalisän reilu miinuutti ennen loppua. Peliitat onnistuivat vielä kertaalleen summerin soidessa kun Niko Kivelä laukoi loppunumeroiksi 2-5.

– Miehekäs esitys. Joukkue tuli aivan eri intensiteetillä otteluun kun aiemmin tällä kaudella. Ensimmäinen erä kokonaisuutena hyvä, toisessa erässä meillä taisi olla enemmän maalipaikkoja, mutta viimeistely hiukan ontui. Ylivoimapelin kanssa on vielä tekemistä, kun sitä ei olla vielä päästy harjoittelemaan juurikaan. Kolmannessa erässä Peliitat tuli sitten ohi, mutta mitään he eivät saaneet tänään ilmaiseksi ja tästä on tappiosta huolimatta hyvä jatkaa eteenpäin, summasi FPS-luotsi Asko Rantanen.
-Hyvä esitys äijiltä. Petu paikkasi muutaman puolustuspään lapsuksen ja oli muutenkin erinomainen muun joukkueen ohella. Pari maalipaikkaa kun oltaisiin saatu hyödynnettyä, niin pisteet olisi ehkä jääneet Forssaan. Runkosarjaa ja tietysti lauantain cup peliä ajatellen tämän matsin perusteella näyttää hyvältä mietiskeli puolestaan mv-valmentaja Ville Nyrönen.