Palloseuran tie nousi pystyyn Suomen Cupissa kun sarjaa ylempänä pelaava Kiekko-Vantaa kävi hakemassa Forssasta 0-2 voiton. Tappio oli Palloseuralle syksyn ensimmäinen.

Avauserässä Kiekko-Vantaa hallitsi peliä vieden laukaukset 17-4. Erik Embrichin tolppakutia lähemmäksi vieraat eivät kuitenkaan päässeet. Henri Viitala oli vahvassa vedossa ja napsi Lohipaitojen laukaukset varmasti. Palloseuran paras paikka oli Tommi Takaveräjällä joka nousi maalin takaa luukulle mutta Jani Kautto torjui. Myös Jyri Waajakoski pääsi laukomaan hyvästä paikasta mutta Kauton patjoihin. Vieraat pääsivät kahdesti yrittämään ylivoimalla kun ensin ennen erän puoliväliä Eetu Salmela joutui jäähylle kiinnipitämisestä ja toiseen erään jatkuneen rangaistuksen kärsi Konsta Härkönen kampituksesta.

Toisessa erässä K-Vantaa pääsi jälleen yv.lle kun Joona Tala nosti epäonnekseen kiekon katsomon turvaverkkoihin ajassa 24:35, vieraiden yv oli kuitenkin tehotonta. Erän puolivälissä Palloseurakin sai kokeilla yv.tä Sakari Turtiaisen jouduttua jäähylle Jeffrey Lawmanin kampituksesta. Palloseuran yv pyöri ihan mukavasti mutta Kautto vieraiden maalilla kesti.

Ottelun avausosuma syntyi ajassa 36:05 Juuso Hämäläisen istuessa koukkaamisesta rangaistusta. Jokereiden paidassakin kymmenessä KHL-ottelussa esiintynyt Miro Mäkinen onnistui onnekkaalla pompulla ohittamaan Palloseuran maalilla mainioita otteita esittäneen Henri Viitalan. Syöttäjinä olivat myös KHL.ää pelannut kaksoisveli Atte Mäkinen sekä Joonas Hyttinen.

Erän alussa Palloseura kehitti hyvän maalipaikan mutta Kautto torjui Palloseurassa testissä olevan puolustaja Markus Haapasen vedon. Kolmas erä ehti vanhentua pari minuuttia kun Hämäläinen istui illan toisen jäähynsä (vaikka ei ollut edes jäällä),nyt estämisestä. Atte Mäkinen ajautui Palloseuran vaihtopenkille ja Juuso esti häntä menemästä takaisin jäälle. Palloseuran av. oli hyvää eikä vieraat päässet maalipaikoille. Ratkaisun makua alkoi kuitenkin olla ilmassa ajassa 46:01 kun Juuso Perttilä löysi syötöllään Viljami Wacklinin joka ohitti hallitusti Viitalan lähietäisyydeltä vieden Kiekko-Vantaan 0-2 johtoon.

Lopussa Palloseura ensin pääsi ylivoimalle ajassa 56:00 Joakim Kukkosen jouduttua boxiin korkeasta mailasta , Vantaan alivoima kesti ja jäähyn loputtua Palloseura otti aikalisän ja Viitalan pois maalilta puolitoista minuuttia ennen loppua, kiekko pyöri mukavasti vieraiden alueella mutta osumaa ei syntynyt joten jatkopaikka matkasi numeroin 0-2 Vantaalle.

Palloseuran maalilla Henri Viitala venyi kiekon eteen peräti 45 kertaa. Kenttäpelaajista ei voi ketään syyttää yrityksen puutteesta.

Kiekko-Vantaan valmentaja, ex-FPS valmentaja,  Pasi Arvonen kommentoi peliä todeten että kaikki kunnia Forssan Palloseuralle , erittäin taisteleva ja luisteleva joukkue joka teki meidän pelistä vaikean. Onneksi saatiin osumat vaikka osumatarkkuus ei ollut paras mahdollinen. Ja nollapeli omassa päässä ilahtuttaa aina valmentajaa!

Palloseuran päävalmentaja Asko Rantanen ei pelin jälkeen ollut kovinkaan pettynyt vaan oli tyytyväinen kun joukkue pystyi tarjoamaan Kiekko-Vantaalle kunnon vastuksen. Erityiskehut sai Henri Viitala joka valmentajan mukaan on vaan kehittynyt viime kaudesta.

Palloseuran ottelut jatkuvat jo lauantaina päivällä kun klo 14 Kotkassa alkavassa ottelussa vastaan asettuu Titaanit.

FPS–Kiekko-Vantaa 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

36.05 0–1 Miro Mäkinen (Atte Mäkinen, Joonas Hyttinen) YV

46.01 0–2 Viljami Wacklin (Juuso Perttilä)

Torjunnat:

Henri Viitala, FPS 17+16+12=45

Jani Kautto, K-Vantaa 4+7+6=17

Jäähyt : FPS 5x2min , K-Vantaa 2x2min + Joona Harjama 10min.