Palloseuran ja Pyryn kohtaaminen Nokialla oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun. Mitään ei annettu periksi ja peli oli fyysistä. Tuomaristo joutui tämäntästä selvittelemään pieniä nokkapokkia.

Avauserän alussa Pyry oli paremmalla jalalla liikkeellä ja pääsi pariin otteeseen kokeilemaan Topi Salokannaksen torjuntataitoa joutuen toteamaan ne varmoiksi. Erän puolivälin jälkeen Pyryn Jani Lehtonen joutui jäähylle ja Palloseura pyöritti mallikkaasti, kiekko pyöri maalin tuntumassa ja lopulta Juuso Hämäläinen sai kiekon maaliin mutta päätuomari Mika Levänen levitti kätensä ja hylkäsi osuman. Mitään syytä tälle ei kuulutettu. Aloitus jäi kuitenkin Pyryn päätyyn joten Forssalaispelaajat eivät ainakaan rikkoneet tilanteessa. Seuraavana jäähylle komennettiin vuorostaan Palloseuran Mikko Saikkonen ja tämän jäähyn aikana Pyry siirtyi 1-0 johtoon kun Matias Simontaival osui ajassa 15:58. Avauserän torjunnat tasan 11-11.

Toisessa erässä Palloseura painoi päälle ja yritti avata peliä pystysyötöillä keksialueelle. Pyry pääsi kuitenkin nopealla vastaiskulla kahdella-yhtä vastaan ja Oskari Ojanen laukoi numeroiksi 2-0 ajassa 26:28. Seuraavalla minuutilla Saikkonen joutui illan toiselle rangaistukselleen ja Pyry sai jauhaa ylivoimaa. Niklas Lehtimäki pääsi kuitenkin katkoon ja vapautti Jyri Waajakosken läpiajoon. Jyri ei erehtynyt vaan laukoi numeroiksi 2-1 ajassa 29:27. Tämän jälkeen ote siirtyi Palloseuralle ja ajassa 35:13 Juuso Hämäläinen punnersi pelin tasoihin , syöttäjänä Otto Rantanen. Erän lopulla Palloseuralle tarjottiin mahdollisuus johtomaaliin kun Pyry otti nopeaan tahtiin pari jäähyä ja Palloseura sai yrittää viidellä-kolmea vastaan yli minuutin. Pyry kuitenkin kesti ja kolmanteen erään lähdettiin tasanumeroista 2-2. Torjunnat toisessa erässä olivat Pyryn Mikael Saari 12 ja Fopsin Topi Salokannas 9.

Kolmannessa erässä Pyry puolestaan sai yrittää viidellä-kolmea vastaan kun Niklas Sillanpää ja Hämäläinen saivat peräkkäin jäähyt mutta Salokannas venyi hienoon jalkatorjuntaan eikä Pyry onnistunut maalinteossa. Palloseura sai myös yrittää ylivoimaa Topi Salmelan ollessa jäähyllä mutta ei tästäkään tullut tulosta. Palloseura haki johtomaalia pitkillä pyörityksillä mutta viimeisellä minuutilla Pyry pääsi vastaiskuun, Waltteri Selimgrei laukoi taitavasti matalan vedon tolpan juureen Salokannaksen ponttoonin ja Mika Viinamäki ehti iskemään reboundin verkkoon ennen kuin Palloseuran pelaajat ehtivät kiekkoon ja Pyry otti 3-2 johdon ajassa 59:37. Palloseura otti vielä aikalisän ja Topin pois maalilta mutta ei päässyt enää maalipaikoille ja pisteet jäivät Nokialle maalein 3-2 joten Palloseuralle jäi paljon hampaankoloon ensi keskiviikon Forssassa pelattavaan revanssiin! Kolmannen erän viralliset torjunnat ihmetyttävät , etenkin tuo Saaren 3 torjuntaa sillä kiekko pyöri pitkiä jaksoja Pyryn päädyssä. Topi torjui kolmannessa erässä 10 kertaa.

-Sarjakärki oli tänään vastassa. Saatiin ihan hyvä vauhtinen peli aikaiseksi ja oltiin jälleen aktiivisia ja pelattiin fyysistä peliä. Meidän ensimmäinen maali hylättiin ilman selityksiä. Ei annettu sen mennä ihon alle, vaan tultiin hienosti rinnalle kahden maalin takaa. Salokannas onnistui maalissa hyvin. Muutama maailmanluokan pelastus ja muuten tasainen esitys. Harmittavasti vain pisteet jäivät vajaan puolen minuutin päähän. Semmoista tämä välillä on. Mitään syytä huoleen meillä ei ole todellakaan. Huomenna lähdetään metsästämään pisteitä Porvoon suunnalta kommentoi peliä Palloseuran mv-valmentaja Ville Nyrönen.

3 tähteä Topi Salokannas

2 tähteä Juuso Hämäläinen

1 tähti Niklas Lehtimäki

Harri Hedmanin Kuvia ottelusta: