Palloseura ja JHT Kalajoelta järjestivät jälleen jännittävän ottelun. Pari viikkoa siiten Palloseura oli käynyt hakemassa pisteet Kalajokilaaksosta mutta Forssan Lehden 100-vuotis juhlaottelussa Palloseura ei ollut aivan parhaimmillaan ja JHT onnistui hakemaan Forssasta revanssin lopputuloksen ollessa 2-4. Ottelua oli seuraamassa 706 katsojaa.

Avauserä oli hieman sekava eikä tarjonnut kovin paljon vaarallisia tilanteita, toki erässä tehtiin kaksi maalia. JHT otti johdon pelikellon näyttäessä 14:30. Nico Joki ampui siniviivalta ja Nemo Huhta ohjasi kiekon ohi Palloseuran maalia vartioineen Topi Salokannaksen. Palloseura tuli tasoihin erän viimeisellä minuutilla kun Mikko Kulju laukoi komeasti ohi JHT:n Forssalaisvahti Petrus Lintosen. Maalia edelsi Palloseuran erän paras jakso ja pyöritys ennen maalia oli kestänyt noin minuutin. Syöttöpisteet kuittasivat pakkipari Mikko Saikkonen ja Eetu Salmela. Molemmat joukkueet saivat yrittää kertaalleen ylivoimaa avauserässä mutta ilman tulosta.

Toinen erä oli Palloseuralta ottelun paras ja kiekko pyöri pitkiä tovia Lintosen maalin tuntumassa. JHT nappasi erän alussa pari jäähyä, ensimmäisen aikana JHT:n liukas laituri Jesper Ahlgren karkasi entisessä kotikaukalossaan puolittain läpi ja kilautti tolppaa. Toisen jäähyn aikana pyöritys oli hyvää ja vaikka Sami Holapan jäähy ehti päättyä Palloseura iski lopulta johto-osuman. Jukka-Pekka Kurtelius huomasi vaihdosta maalipaikkaan luistelevan Juuso Hämäläisen jonka komea tykitys yläputken alle ohitti Lintosen. Toinen syöttäjä oli Jeffrey Lawman. Maalintekoaika oli 28:53.

Reilu minuutti tästä eteenpäin niin JHT:n Nico Joki taklasi rumasti Joona Vainiota niskaan ja joutui jättämään kentän pelirangaistuksen saaneena. Myöskään Vainio ei enää palannut kaukaloon. Viiden minuutin jäähyn ensimmäiset 3 minuuttia FPS pyöritti hyvin, joskin laukauksia tuli harvakseltaan mutta viimeiset pari minuuttia JHT onnistui tehokkaasti rikkomaan Palloseuran yv:n. JHT sai ilmaisen tasoituspaikan kun Palloseuran puolustus hukkasi kiekon omalla alueella ja Ville-Petteri Tirri pääsi nokikkain Salokannaksen kanssa ja veivasi Topin lähes solmuun mutta ei saanut kiekkoa verkkoon. Jarno Palolan tarkan laukauksen edessä Salokannas oli kuitenkin voimaton ja JHT tuli 2-2 tasoihin ajassa 39:08.

Kolmas erä oli sekavaa peliä eikä Palloseura päässyt oikein kunnon paikoille. Samuli Virtasen jäähyn Palloseura kesti melko helposti mutta JHT meni 2-3 johtoon ajassa 53:11, Ahlgren laukoi ja Jere Espo siirsi rebound kiekon verkkoon. Palloseura otti viimeisellä minuutilla aikalisän ja puolisen minuuttia ennen loppua Topin pois maalilta mutta Jere Espo pääsi laukomaan kiekon tyhjään Palloseuran maaliin 3 sekuntia ennen loppusummeria varmistaen kolme pistettä Kalajoelle.

Palloseuran puolustusta viikonlopun otteluihin oli saapunut vahvistamaan TuTo Hockey:sta Antti Helanto joka hyvin liikkuvana pelaajana hoiti hyvin tonttinsa.

Palloseuran MV-valmentaja Ville Nyrönen kommentoi ottelua taiston tauottua seuraavasti: AMK -pohjaisen tilasto-opin perusteella se joka laukoo enemmän, todennäköisesti tekee enemmän myös maaleja. Torjunnat Topi 31-Petu 17, kokonaismääräisesti laukaukset JHT 57 meidän 38 vastaan.

Kalajokiset tekivät kyllä varsin hyvää työtä sekä hyökkäys- että puolustuspäässä vaikeuttaakseen meidän pelaamista, mutta siltikin oltiin aika tehottomia. Tästä opittiin taas ja mennään eteenpäin. Huomenna savotta jatkuu Seinäjoella totesi Nyrönen lopuksi.

3 tähteä Mikko Kulju

2 tähteä Topi Salokannas